CITYTIPS I
BARCELONA

Vings citytips i Barcelona

Ving har citykorrar i sex städer; London, Paris, Berlin, Barcelona, New York och Palma.
Den katalanska huvudstaden har gott om högklassiga restauranger och shopping i världsklass. Och vi får ju inte glömma den spektakulära arkitekturen som bara Barcelona kan skryta med. Följ med journalisten Liz Lindvall som delar med sig av sina allra bästa tips.

RESTAURANGER

Äkta mexikanskt

Calle Tordea, 52 (karta)

Att kliva in på den mexikanska restaurangen Sabes una Cosa i Gracía känns som att komma hem till en mexikansk mamma. Här finns ingen tex-mex med färdiga kryddpåsar utan riktig mexikansk husmanskost. Supergott!

Streetfood

Ciutadella (karta)

Fenomenet Food Trucks har spridit sig till Barcelona. De flesta hittar du vid stranden och vid parken Ciutadella när något roligt event är på gång. De serverar ofta rejäl och vällagad snabbmat som olika korvar och tacos med bröd och goda såser.

Mer än bara tacos

Calle Torrijos, 47 (karta)

Mexikansk mat är så mycket mer är tacos, ostdipp och guacamole. När man äter på den mexikanska restaurangen Cantina Machito i Gracía får man en aha-upplevelse - är det såhär mexikanskt ska smaka? På menyn finns många olika läckerheter från det genuint traditionella mexikanska köket.

Stadens bästa brunch!

Carrer d'Enric Granados, 19 (karta)

Barcelonaborna är inte kända för sina stora frukostar, men på senare år har man fått koll på det här med brunch. Framförallt sedan ”Brunch & Cake” kom till stan. Ett megahippt brunchställe med juicer och maffiga frukosttallrikar som ser ut som konstverk. De har öppet från 9-22 alla dagar.

> Brunch & Cake

Tapas

Passa på att upptäcka den spanska rätten tapas när du befinner dig i Barcelona. Utbudet är enormt och var beredd på smakrika upplevelser! Här är några av mina bästa tips.

CAFEÉR

Vacker miljö

Calle Pau Claris 167 (karta)

Det finns många kaféer men man satsar mer på espressomaskinerna och bakverken än inredningen. Förutom på kafé Jaime Beriestein. Här är allt så fint! Mitt i kaféet finns till och med en blomsteraffär med de vackraste rosorna.

Spendera frukosten här

Carrer de Torrijos, 26 (karta)

Frukostmenyn på Mama’s Café är gedigen och de amerikanska pannkakorna med lönnsirap och smör alldeles fantastiska. Kaféet är dessutom väldigt mysigt i sig med en vacker innegård, där du kan sitta och smutta på en skummig cappuccino under parasollen och bara lukta på blommorna.

SHOPPING

Grymma souvenirer

Carrer de Bonavista, 7 (karta)

Butiken Bonavista har allt man vill ha. Små roliga reseprylar, lustiga böcker, märkeskläder du aldrig hört talas om. Den perfekta souvenirshoppen för dig som vill komma hem med någoting annat än en fotbollströja eller en magnet av Sagrada de familia.

Hitta något bortglömt!

Estación de Francia, Av. del Marquès de l'Argentera (karta)

Ibland på helgerna poppar det upp en vintage-och secondhandmarknad nere vid stranden som heter Lost & Found. Håll utkik efter den! Här kan du hitta allt från coola favoritjeans till japanska kimonos.

Vackra och smarta prylar

Carrer d'Astúries, 38 (karta)

Olokuti - en perfekt affär om du är ute efter en present till någon eller ett speciellt minne till dig själv. Vackra smycken, fina anteckningsböcker, smarta väskor och coola klänningar här. Allt i affären är ekologiskt och fair trade.

Se & göra

En taggig och underbar utsikt

Montjuïc, 08038 (karta)

För att få en fin utsikt över Barcelona är det populärt att åka upp till berget Montjuïc. En bit bort från den populära uteserveringen Miramar ligger en häftig kaktuspark som tyvärr många missar. Här finns vackra, roliga och konstiga taggiga små typer som är fina att titta på. Ta dig hit med linbanan från Barceloneta eller med bergbanan från tunnelbanehållplatsen Parallel.

Besök en bodega

Verema I Collita, Plaza Joanic (karta)

Spanien - många tänker på goda viner och god mat. Runt om Barcelona finns det en hel del fina vingårdar. Stan kryllar av bodegor, där du likt på en gård kan provsmaka och välja och vraka bland nya favoriter. Missa inte heller att fråga efter husets vermouth. Direkt ur bodegans vintunnor serveras denna ofta bortglömda delikatess, som Barcelona-borna älskar att dricka iskall med en skiva apelsin i.

Surfa i Barcelona

Stranden, Poblenou (karta)

Barcelona ligger längs kusten Costa Brava (vilda kusten) och precis som namnet säger så är vågorna häftiga här och vindarna oftast starka. Om du vill surfa inne i stan sök dig norr om Barceloneta till stranden vid stadsdelen Poblenou för att undvika folkmassorna.

Strosa genom Gracía

Gracía (karta)

Förstagångsturist i Barcelona och rädd att fastna på Ramblan? Några tunnelbanestopp norrut ser Barcelona annorlunda ut. Smala, lummiga gator, kantade av designerbutiker, trendiga restauranger och pittoreska torg med soliga uteserveringar och en skön puls i luften. Se till att besöka stadsdelen Gracía.

Barcelona från ovan

Stadsdel, Carmel (karta)

Gillar du att blicka ut över en stad ovanifrån så är detta stället för dig.
Bunkern ligger uppe på toppen av berget Rovira och härifrån har du en 360 graders utsikt över Barcelona. Åk till metrostationen Alfons X och vandra sedan bara rakt uppåt mot toppen av berget.

RES TILL BARCELONA

Res med Ving till Barcelona! Ving har ett stort antal hotell att
välja bland, och du bestämmer själv när du ska resa och hur
länge du ska vara borta.