Bästa resmålen för dig som reser själv

Är du sugen på en upplevelserik semester utan kompromisser? Att resa ensam är en växande trend. Men det är inte alltid enkelt att veta vart man ska åka för att inte bli uttråkad eller behöva känna sig ensam. Här har vi samlat en mängd resmål som är välkomnande, säkra och bjuder på många spännande upplevelser.

Algarvekusten, Portugal

Algarvekusten i södra Portugal är inte bara ett populärt resmål för sol och bad. Det stora utbudet av aktiviteter och portugisernas genuina värme gör det även till en perfekt destination för ensamresenärer. Koppla av på några av Europas vackraste stränder, besök högklassiga golfbanor, cykla genom törnrosdalar eller gör en utflykt på hästryggen.

Dublin, Irland

Charmiga Dublin bjuder på en mängd nya upplevelser, bra shopping och ett livligt nöjesliv. Allt inom behagligt gångavstånd. Här finns en pub i varje gathörn och en spännande musikscen. Dessutom är irländarna både trevliga och pratglada. Kliv in på en av de många pubarna i den kullerstensbelagda stadsdelen Temple Bar, och innan du vet ordet av sitter du och dricker Guinness med dina nyfunna vänner.

Gran Canaria, Spanien

Det är enkelt att resa ensam till Gran Canaria. Ön bjuder på en makalös bredd av aktiviteter. Utforska natursköna vandringsleder, mysiga bergsbyar och gyllengula sandstränder. Eller kasta dig ut i vågorna och lär dig surfa. Gran Canaria är dessutom Vings vanligaste resmål för ensamresenärer. Alltså är det stor chans att du träffar på någon annan som reser på egen hand.

Phuket, Thailand

Thailand är ett av svenskarnas mest älskade resmål av många anledningar. I semesterfavoriten Phuket finns paradisstränder, fantastiskt god mat och prisvärd shopping. Dessutom en gästvänlig befolkning som alltid verkar le. Att Thailand är så vackert, vänligt och tryggt gör det till ett populärt resmål för många ensamresenärer.

Reykjavik, Island

Med sina varma källor, vulkaner, förtrollande gejsrar och vattenfall är Island ett perfekt resmål för att koppla av och samtidigt upptäcka något nytt. Islänningarna är några av de mest positivt inställda till turister i världen, och dessutom är Island en av de säkraste platserna. Alltså är det ett perfekt resmål för dig som reser ensam.

Split, Kroatien

Världsarvslistade Split är en intressant och vacker stad, med en spännande historia och ett rikt kultur- och nöjesliv. Pubrundor och nattklubbsutflykter är vanligt här – perfekt för ensamresenären som vill uppleva stadens puls tillsammans med andra. Passa även på att ta en båttur för att utforska några av de vackra öarna i den kroatiska skärgården.

Bali, Indonesien

Bali erbjuder en spännande blandning av fantastisk natur, spännande kultur, ett rikt djurliv och mängder av religiösa och arkeologiska sevärdheter. Yogaretreats är vanligt på Bali, där du kan slappna av och samtidigt träffa andra resenärer. Dessutom är Bali ett mecka för surfare, med perfekta stränder för både nybörjare och erfarna.

Palma de Mallorca, Spanien

I Palma finns Mallorcas största utbud av kultur, shopping och nöjen – med stranden inom räckhåll. Missa inte stadens populära tapasrundor, som ”Ruta Martiana”, där du till ett lågt pris får smaka tapas och pintxos på olika tapasbarer. Perfekt för ensamresenärer som vill äta gott och samtidigt upptäcka mer av härliga Palma.