Se hotell (30)

Resor till Los Angeles

Hollywood, Beverly Hills, Malibu… Los Angeles är drömmarnas stad för miljoner människor. Hit flyger du reguljärt med Ving.

Till ytan är Los Angeles Amerikas största stad, ungefär lika stort som hela Skåne – 120 kvadratmil. Här klarar man sig knappast utan bil. Ett sinnrikt och lättnavigerat nätverk av motorleder gör det lätt att resa från norr till söder, från bergen i öster till de välkända stränderna i väster. Los Angeles är samlingsnamnet på stadskärnan "Downtown" och ett antal förstäder - Laguna Beach, Malibu, Long Beach, Hollywood, Beverly Hills och Santa Monica...

Stjärnornas Hollywood

I Hollywood ligger berömda Sunset Boulevard, och det är på Hollywood Boulevard som 2.500 filmstjärnors namn finns inlagda i stjärnor i trottoaren. Utanför Mann´s Chinese Theatre har megastjärnorna gjort sina handavtryck. Uppe på "gräddhyllan" i Beverly Hills bor alla kändisar, och det finns kartor på Sunset Boulevard som visar vem som bor var. I Burbank ett par mil norrut kan du uppleva filmens värld bakom kulisserna, på Universal Studios.

Disneyland och Vings hotell

Leklystna roar sig i Anaheim på Disneyland, "originalet" som öppnade 1955. Det finns ett 15-tal golfbanor i Los Angeles och det tar bara två timmar med bil till San Diego och sex timmar till Las Vegas. Grand Canyon ligger också inom räckhåll. När du reser till Los Angeles med Ving kan du välja att bo i romantiska Santa Monica, som ligger vid kusten och har en fantastisk, välskött strand.

Hyrbil med Ving

USA är bilens förlovade land. Här kör du på fina highways och det är lätt att hitta. Genom Ving kan du hyra bil till mycket förmånligt pris, för kortare eller längre perioder. Vi samarbetar med de flesta välrenommerade hyrbilsföretagen och kan därmed garantera dig bästa pris för just din bil.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om Los Angeles

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
18°7°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
18°8°
8
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
18°9°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • april
19°11°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • maj
20°13°
9
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juni
22°15°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
24°17°
11
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
24°17°
11
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
24°16°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • november
22°11°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • december
19°9°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 13-15 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Los Angeles kan du resa med Ving året runt från Stockholm och Köpenhamn.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen till hotellen i Los Angeles-området är ca 5-45 minuter (ca 2-55 kilometer), beroende på trafik.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Från och med 1 april 2016 är det obligatoriskt med ett elektroniskt pass vid resa till eller via USA som turist under högst 90 dagar enligt Visa Waiver programmet
.... Undantag gäller för resenärer som vistats i Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter 1 mars 2011, eller har medborgarskap i något av dessa länder. I dessa fall måste amerikansk ambassad eller konsulat kontaktas, även om det finns en sedan tidigare godkänd ESTA-ansökan. Ett e-pass har en särskild symbol på passets framsida och är en säkrare typ av pass med ett inbäddat elektroniskt chip. Om du inte har ett e-pass, eller om din planerade vistelse kommer att överstiga 90 dagar, måste du skaffa ett amerikanskt visum före avresa.

Tills vidare kan medborgare från Irak, Iran, Somalia, Libyen, Sudan och Jemen inte erhålla visum till USA. Svenskar med dubbla medborgarskap berörs för närvarande inte av inreseförbudet. Kontakta den amerikanska ambassaden/konsulatet för mer information. USA:s ambassad nås på telefonnummer 08-783 53 00.

För inresa till USA krävs att alla resenärer (även svenska medborgare) ansöker om ESTA (Electronic System for Travel Authorization) genom att fylla i ett elektroniskt online-formulär:ESTA.

Ansökan kan göras hur tidigt som helst, men senast 72 timmar före avresa till USA. I de flesta fall fås svar på en gång eller inom ett par minuter. Ansökan på ESTA:s webbplats kan göras på svenska.

Om du saknar ansökan/tillstånd genom ESTA blir du vägrad ombordstigning på planet och därmed inresa till USA. Vid oklarheter eller frågor, vänligen kontakta amerikanska ambassaden/konsulatet. Information kan också hämtas på www.usemb.se.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Resortavgift på hotell

I Los Angeles förekommer det ofta att hotellen tar ut en resortavgift på 15-50 USD/dag och rum, som ska betalas vid ankomst. Denna avgift täcker vissa gemensamma faciliteter och är obligatorisk för alla gäster. Det exakta beloppet framgår vid ankomst till hotellet.

Valuta och betalning

USD.

Tidsskillnad

Svensk tid -9 timmar.

El

110 volt, adapter behövs.

Språk

Amerikanska

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i USA innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Övrigt

Observera att hotellen i USA normalt tillämpar en åldersgräns på 21 år. Det innebär att minst en person i sällskapet måste ha fyllt 21 år. För frågor om eventuella undantag, kontakta Ving på 0771-995 995.
När du checkar in på hotellet får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Inga pengar dras från kortet förrän vid utcheckning. Det går förstås också bra att betala kontant.
I USA använder man följande strömkälla: 110/120 volts AC, 60 Hz. Adapter behövs.
Det är brukligt att ge cirka 15 procent i dricks på restauranger, hotell och till taxichaufförer.
För att tillkalla hjälp ringer du 911 och når då polis, ambulans och brandkår (motsvarande räddningstjänst). Nationaldag: 4/7 (Independence Day). På amerikanska ambassadens hemsida finns fullständiga inresebestämmelser och viseringsbestämmelser. Läs mer under Viktigt att veta och Vings resevillkor.
Erbjudanden till Los Angeles
Best Western Plus Hollywood Hills
Best Western Plus Hollywood Hills
Los Angeles, Västra USA, USA
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Avresa 21 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 21 jan 2020, 1 vecka
Disneyland Hotel - Anaheimfamilycomfort
 • Barnvänligt
Disneyland Hotel - Anaheim
Los Angeles, Västra USA, USA
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Avresa 25 feb 2020 från Stockholm
Stockholm, 25 feb 2020, 1 vecka
Sök din resa till Los Angeles