Los Christianos
INSPIRATION

Fotografens favoriter på

Teneriffa

Fotografens favoriter på Teneriffa

På mångsida Teneriffa finns fina stränder, charmiga byar, spännande utflyktsmål och hotell för alla smaker. Men vad får man absolut inte missa? Vi har frågat någon som har utforskat varje vrå av ön – vår fotograf Matina Tsogas.

Överallt på Teneriffa finns mysiga restauranger som serverar utsökt mat.

Naturen på Teneriffa är sannerligen något utöver det vanliga.

Playa de las Vistas är perfekt för salta dopp.

Teneriffa har mycket att erbjuda. Trots sin lilla storlek har ön hela fyra olika klimatzoner. Det kan till exempel vara 20 grader och sol nere vid havet i Playa de las Américas, samtidigt som det är snålblåst, regnigt och nollgradigt i någon bergsby bara några kilometer ovanför. Det finns en jättefin strandpromenad som knyter ihop Playa de las Américas med Los Cristianos, som har många fina stränder och mysiga restauranger.

Hotell som jag gillar

Sunprime Hotels

Vi har två Sunprime Hotels på Teneriffa och jag tycker om båda lika mycket. Sunprime Ocean View har ett lugnare läge, men ändå väldigt nära till restauranger och hav. Sunprime Coral Suites & Spa, som är nyrenoverat, har blivit så snyggt med sin nya design. Gemensamt för de båda hotellen är deras magiska takterrasser och den goda maten.

Sunprime Ocean View

Njut av utsikten i detta härliga loungeområde på Sunprime Ocean View.

Poolområdet Sunprime Ocean View

Det mysiga poolområdet på Sunprime Ocean View.

På Sunprime Coral Suites & Spa kan du koppla av på denna fantastiska takterrass.

Den stilrena interiören på Sunprime Coral Suites & Spa.

Sunwing Fañabé

Sunwing Fañabé Beach

Sunwing Fañabé Beach har flera gånger fått utmärkelsen ”bästa familjehotell på Teneriffa”. Åker man hit är det inte så svårt att förstå varför. Hotellet är helt nyrenoverat, har ett bra läge, rummen är rymliga, personalen är jättetrevlig och maten är riktigt bra. Allt som hör till ett Sunwing finns här.

Sunwing Fanabé Beach

På trevliga Rosa's Kitchen & Grill på Sunwing Fañabé Beach finns ett stort utbud av mat och dryck för alla åldrar.

I poolområdet på Sunwing Fañabé Beach finns både barnpool och en pool för de större gästerna.

Upplev mer av Teneriffa

Byar och utflyktsmål som du inte får missa på Teneriffa.

Puerto de la Cruz

Finns det någon som kan motstå denna charmiga, genuina, kanariska stad? Jag kunde det i alla fall inte – jag ville aldrig sluta gå omkring här. Den gamla stadsdelen med så många caféer och bodegor är helt underbar. Här kan man också bada i enorma havsvattenspooler designade av César Manrique.

Puerto de la Cruz

I Puerto de la Cruz finns mängder av trevliga restauranger.

Strosa runt i gränderna och upptäck vackra byggnader och spännande platser.

Santa Cruz

En dag för några år sedan hade jag äran att få följa med som fotograf när kökscheferna Vincente och Miguel från Sunwing Fañabé Beach och Sunwing Arguineguín Seafront skulle göra inköp från saluhallarna i Santa Cruz. Det var en fröjd för ögat och luktsinnet att gå omkring där – underbara lokala ostar, frukter och självklart den kanariska potatisen. Jag fick senare avnjuta tapasrätter jag aldrig hade hört talas om – himmelskt goda!

Santa Cruz

I Santa Cruz finns flera trevliga matmarknader och saluhallar som säljer färska råvaror.

Papas arrugadas

Papas arrugadas med den klassiska såsen mojo rojo är ett måste när du besöker Kanarieöarna.

Teide

Teide är Spaniens högsta berg och den tredje största vulkanen i världen. Den omgärdas av en stor och vacker nationalpark. Första gången jag åkte upp hit blev jag helt hänförd. Vi lämnade ett regnigt Los Cristianos och åkte uppför underbara vägar, genom fina byar och vackra vyer för att efter ett tag komma ovanför molnen till ett soligt Teide. Ett tips, glöm inte solskyddsfaktor (det gjorde jag).

Om du hyr en bil på Teneriffa kan du uppleva både Teide och massor av andra vackra platser och byar i din egen takt.

På väg upp till Teide kan du njuta av fantastiska vyer.

Om fotografen: Matina Tsogas

Matina Tsogas

Matina Tsogas

Jag jobbar på huvudkontoret i Stockholm som fotograf, Art Director och bildredaktör. Vi åker på fotoresor så gott som överallt, men på senare år har vi delat upp våra större destinationer mellan oss. Mina områden har blivit Rhodos, Kreta och Cypern, så dessa öar återkommer jag till lite oftare än övriga resmål. Det bästa jag vet med fotoresorna, förutom själva fotograferandet, är alla möten. Både med våra partners och personalen på hotellen, men också med våra gäster. Det är alltid lika trevligt när de kommer fram och pratar, och dessutom är det många gånger en väldigt bra hjälp att se hotellen från våra kunders perspektiv.