Lokalbornas favoriter

Pacos bästa Gran Canaria tips

Pacos bästa tips på Gran Canaria

Paco Perdomo är Resort Service Mangager på Sunwing Arguineguín Seafront och förmodligen Gran Canarias trevligaste man. Efter att ha jobbat på hotellet sedan 1992 har han dessutom blivit en hejare på att prata skandinaviska. Har du någon gång varit på hotellet lär du knappast ha missat honom och hans smittande leende.

Paco Perdomo

Paco Perdomo

Är det någon som kan Gran Canaria på sina fem fingrar, ja då är det Paco. Född och uppvuxen på ön har han trampat varenda stig för att hitta sina favoritplatser. Och eftersom Paco är den trevlige man han är, delar han gärna med sig av dem. Så varsågod, här får du allt från kulinariska upplevelser på gångavstånd från hotellet, till strapatsrika utflykter där du belönas med en strand som du får ha helt och hållet för dig själv.

Restauranger

manchego ost och skinka

Cueva Pirata

  • Missa inte den här guldklimpen, bara tio minuters promenad från Sunwing Arguineguín Seafront. Utsikten över havet och servicen är fantastisk, för att inte tala om maten. Vad du än säger åt kocken att lägga på grillen kan du räkna med en smakupplevelse i toppklass.

El Cayuco

  • Restaurang vid stranden i Playa de Arinaga, nära flygplatsen. Hit ska du åka om du vill njuta av genuint lokala specialiteter. Jag åker själv hit med jämna mellanrum – och har hittills aldrig åkt härifrån besviken!

Utflyktsmål

Risco Caido

Risco Caido de Gran Canaria är en naturpark i bergen, med ett helt unikt landskap. Här finns vulkaniska formationer, grottor och arkeologiska kvarlämningar i form av tempel från öns tidiga historia. Platsen är svår att beskriva, den måste helt enkelt upplevas med egna ögon.

Tejeda

  • En mycket vacker by ungefär en timmes buss- eller bilresa från hotellet. Här ligger små vitkalkade hus inbäddade i en grönskande natur. Allt är otroligt vackert, faktum är att Tejeda för några år sedan utsågs till den finaste byn i hela Spanien. Missa inte att ta en promenad upp till den berömda klippformationen.
Agüimes

Agüimes

  • Också en mycket vacker, lite större by, en halvtimme från hotellet. Här finns massor av fina byggnader, muséer och annat. Sala de arte de Agüimes har gratis konstutställningar, hit brukar bland annat många skandinaviska konstnärer komma för att ställa ut sina verk. Väl värt ett besök!

Stränder

Arinaga

  • I och omkring Arinaga finns det gott om fina stränder. Min egen favorit är Playa del Cabron. Här finns det alltid gott om plats och det är perfekta förutsättningar för snorkling och dykning, med ett litet korallrev där du kan se massor av fiskar av olika slag. Ca 40 minuter med bil/buss från hotellet.
Güi Güi

Güi Güi/Tasarte

  • Min absoluta favoritplats på Gran Canaria. En upplevelse för dig som inte har något emot lite äventyr, räkna med att det blir en heldagsutflykt. Först tar du bil eller buss ca 45 minuter. Väl framme kommer du till ett hus där det bor en familj som har båtuthyrning. De kör själva ut er till en strand som bara går att nå från vattnet. Sista biten får ni ro med gummibåt, sen kan ni njuta av att vara HELT ensamma på stranden. Efter en dag på stranden stannar ni självklart kvar på familjens lilla bar, där mamman i familjen lagar fantastisk mat åt sina gäster. Ett minne för livet! Sök gärna upp mig på hotellet om ni vill åka dit så ska jag berätta precis hur ni ska göra.

För barn

Las Dunas

Las Dunas

Det här missar väl knappast någon, men det är ändå värt att påminna om. Sanddynerna mellan Maspalomas och Playa del Inglés är helt enkelt ett måste när du är på Gran Canaria. Att kasta sig utför en sanddyn är ett nöje du aldrig blir för gammal för! Med buss 90 direkt utanför hotellet är du där på en knapp halvtimme.

Holiday World

Holiday World

Holiday World i Maspalomas är perfekt för familjer som vill ta en paus från stranden eller poolen en dag. Här finns fler än 30 attraktioner, shower och restauranger.