Fem mysiga byar på Teneriffa

Teneriffa har mycket mer att erbjuda än sol och bad. Att hyra en bil några dagar och upptäcka ön och alla små byar på egen hand, är populärt. Vi har listat fem riktigt mysiga byar på Teneriffa som är väl värda ett besök.

La Orotava

En charmig by på Teneriffas norra sida, inte långt från kuststaden Puerto de la Cruz. Byn ligger vid en dal med samma namn och i området finns goda möjligheter till vackra vandringar. La Orotava är nog ändå mest känd för sin vackra arkitektur samt för sin traditionella kanariska miljö som skiljer sig från övriga byar på Teneriffa. Det är en relativt stor, men mycket pittoresk, by där det finns mycket att se, inte minst i de gamla delarna.

Vilaflor på Teneriffa

Vilaflor

Vilaflor är Spaniens högst belägna by och ligger vid foten av vulkanen Teide. Här är inte sol och bad i fokus utan den avkopplande atmosfären och naturupplevelserna med den vackra utsikten. Det är ett givet stopp när man tar vägen upp mot vulkanen, som är Spaniens högsta berg, från södra delen av ön. Missa inte ett stopp i nationalparken Las Cañadas med sina mäktiga bergsmassiv.

Masca på Teneriffa

Masca

En av Teneriffas mest pittoreska byar. Nästan ”ett måste” om du tar dig runt ön med bil. Byn ligger i en ravin och är ett perfekt ställe att vandra i med fantastiska naturupplevelser. Så sent som år 1991 byggdes det vägar till Masca, innan dess fick man ta sig dit till fots eller via vattnet. Många väljer idag att åka till Masca med utfärdsbuss och promenera genom den lilla byn ner till havet (tar ca 3 timmar).

Taganana

En liten, fridfull fiskeby på nordvästra Teneriffa. På den här delen av Teneriffa skiljer sig naturen markant från resten av ön med sin gröna, frodiga natur och vilda kustlandskap. För att komma hit åker du genom den vackra Mercedesskogen. Vid byn ligger en av de bästa surfstränderna på ön dit de riktiga entusiasterna vallfärdar.

Garachico

En lugn och mysig by på Teneriffas nordkust med en tydlig spansk karaktär. Vackra byggnader och omgivningen bidrar till en romantisk atmosfär i den lilla byn som tillsammans med Buenavista och Los Silos bildar Kanarieöarnas ”fjortonde” ö, Low Island. På 1700-talet överlevde byn ett vulkanutbrott som efterlämnade sig naturliga havsbassänger efter att lavaströmmen stoppades av vattnet.

Playa de las Americas på Teneriffa

Vings Teneriffa

På Teneriffa hittar du hotell för alla smaker, från två till över fem vingar. Ving erbjuder familjevänliga Sunwing Fañabe Beach. Här finns också Sunprime Coral Suites & Spa och Sunprime Ocean View för vuxna, och mycket mer på våra nio olika resmål.