Kryssning i Karibien
Inspiration

Kryssning i

Karibien

Upplev Karibien på en vecka

En kryssning är så mycket mer än lyxiga fartyg. Halva grejen är ju alla de platser och upplevelser som väntar vid varje stopp. Vi hoppade på en av Vings kryssningar i Karibien, för att testa hur mycket man hinner med på en vecka.

Kryssning i Karibien

Rutten: Miami Beach -> Cozumel -> George Town -> Ocho Rios -> Cococay -> Miami Beach. Illustration: Sara Kebbon

Miami Beach

Miami Beach

Vår kryssning utgår från Miami Beach, Floridas mest välkända badort, så vi inleder kryssningen med en natt på "vanligt" hotell bland landkrabborna. Vi hinner med att njuta av såväl de underbara stränderna som storstadspulsen innan vi kastar loss. Det är trendigt, hög kändisfaktor och påtagliga Miami Vice-vibbar.

Cozumel

Cozumel

Vi tillbringar en dag till havs innan vi anländer till Cozumel, en av Mexikos största öar. Cozumel ligger i Karibiska havet utanför Yucatánhalvön och är känd för sin fantastiska dykning och snorkling. Här finns många små korallrev där man kan få se allt från papegojfiskar till havssköldpaddor. När vi snorklat oss skrynkliga känner vi oss sugna på lite historia, så vi passar på att besöka lämningarna efter de mayastäder som tidigare fanns på ön.

Grand Cayman

Efter en natt till havs kastar vi ankar utanför Caymanöarnas huvudstad, George Town på Grand Cayman. Shuttlebåten släpper av oss mitt i shoppingkvarteren där utbudet är stort och priserna låga eftersom ön är skattebefriad. Vi tar en kort taxiresa till Seven Mile Beach, en av öns mest spektakulära stränder. Shoppingen tar vi på vägen tillbaka till fartyget.

Jamaica

Jamaica

Nästa morgon vaknar vi upp på Jamaica, närmare bestämt i Ochos Rios. Den lilla fiskebyn har vuxit och blivit en av Jamaicas största turistorter, med massor av restauranger och butiker. Det finns också gyllene stränder och en dramatisk natur som bjuder på en stor artrikedom. Självklart besöker vi de berömda vattenfallen i Dunn's River Falls, och vi hinner även med en sväng förbi James bond Beach, känd från filmen Dr. No – och där den hemlige agentens skapare Ian Fleming också hade en bostad.

Bahamas

Bahamas

Dagen därpå vilar vi upp oss till havs och efter en god natts sömn når vi kryssningens sista stopp – Cococay, Bahamas. Cococay är rederiet Royal Caribbeans privata ö, ett riktigt karibiskt paradis. Här handlar allt om att njuta av havet, solen och stranden. Vi börjar med att ta en paddeltur i kajak och efteråt kopplar vi av i en hängmatta, med en svalkande dryck i handen. Senare vandrar vi längs naturstigen medan andra snorklar på korallreven som omger ön.

Tillbaka i Miami Beach

Miami Beach

När vi morgonen därpå kliver av fartyget i Miami är det med dubbla känslor. Vi har ju upplevt så otroligt mycket – men är samtidigt fullständigt utvilade.

Vill du läsa med om detta?