Cypern
Inspiration

Familjesemester + tid för varandra = sant

Cypern

Cypern för alla generationer

Hur kombinerar man en familjesemester med två barn OCH romantisk tid med sin partner på samma resa? Norska artisten Anine Stang (37) och hennes sambo Petter Tangmyr (41) fann den ultimata lösningen: de tog med sig barnens mor- och farföräldrar till Cypern och det populära familjehotellet Sunwing Sandy Bay Beach i Ayia Napa.

Publicerad: 1/48 2023

BArn tittar på Lollo och bernie

På Sunwing Family Resorts är allt anpassat för en perfekt familjesemester.

Mamma lyfter sin dotter

Anine Stang tog med sin familj till Sunwing Sandy Bay på Cypern.

År 2020 reste Anine och Petter på sin första solsemester med deras baby. Både flygresan och vistelsen överträffade deras förväntningar, och de lämnade med både nya och praktiska erfarenheter. Nu, två år senare, har de blivit en familj på fyra. Vad är skillnaden mellan att resa med en baby jämfört med en baby och ett äldre barn?

I denna artikel delar paret med sig av sina bästa tips för att välja hotellrum, saker att se och göra på och utanför hotellet, och framför allt, hur man får tid att vårda kärleken under en familjesemester.

Sunwing skylt

Sunwing Sandy Bay Beach är Vings mest populära familjehotell på solsäkra Cypern.

Ny charterresa – ny destination

Anine och Petter ville upprepa framgången från deras resa till Gran Canaria 2020. De upplevde det som både tryggt och enkelt att resa med baby på en charterresa, så det kändes naturligt att välja det igen. Denna gång ville de utforska en helt ny destination och ha med sig barnens mor- och farföräldrar på resan.

– Jag har alltid velat resa till Cypern. Inte bara ser vattnet helt fantastiskt ut, stränderna där sägs också vara grund och barnvänliga, berättar Anine..

Närhet till stranden var därför en förutsättning för den lilla familjen. Därför valde de Vings eget familjehotell, Sunwing Sandy Bay Beach i Ayia Napa på Cypern. Det barnvänliga koncepthotellet är ett av Vings mest populära på öns semesterort. Med sex pooler, bara 100 meter till närmaste sandstrand och barnklubb med Lollo & Bernie, finns allt för stora och små familjer.

Lollo & Bernie-svit med trädgård

– Vi bodde i en Lollo & Bernie-svit, där inredningen bar prägel av – kanske inte så överraskande – de två maskotarna. Vi fick inte bara en överraskningsgåva från Lollo & Bernie, de kom också och hälsade på oss. Vår treåring tyckte att det var riktigt roligt, hon hade ju lyssnat på deras sånger i månader innan vi reste, berättar Anine.

Precis utanför hotellrummet hade paret också en terrass och direkt tillgång till en stor trädgård. Enligt pappan var det "superpopulärt!".

– Vår dotter kunde springa rakt ut i trädgården och leka med barnen som bodde i grannlägenheterna. Hon fick börja dagen med att använda massor av energi, och vi kunde ladda batterierna med en kopp kaffe på terrassen. Praktiskt för både oss och henne, säger han med ett leende.

– Vi tillbringade också en del tid vid både baby- och barnpoolen, lägger Anine till. Vissa av rummen ligger precis vid poolområdet eller har direkt tillgång till poolen, så nästa gång kan vi nog tänka oss att prova det också – det är så härligt att bada!

Pool på Sunwing Sandy Bay

Sunwing Sandy Bay har sex olika pooler

Fun Pool, med vattenrutschkanor, är en av dem

Badglädje för stora och små!

All Inclusive för alla

Det finns flera fördelar med All Inclusive på semestern. Inte bara får du ett färdigt dukat bord och mat och dryck ingår, du kan också välja fritt från buffén. Anine berättar att hotellet tog hänsyn till allergier och olika kostvanor, vilket var helt avgörande för familjen.

– Petter har glutenallergi och jag är vegetarian, men det var inga problem. Buffén hade en egen station med glutenfria produkter, och det fanns flera vegetariska alternativ att välja mellan för mig. Det var också väldigt enkelt att beställa anpassade rätter. En dag fick Petter glutenfria tortillabröd, och jag fick vegetariska tacos med bönor – helt toppen!

– Ett bra tips är att prata med personalen och beställa maten i förväg, fortsätter Petter. Vi frågade också om vi kunde ta med mat från buffén i egna lådor, och det var inte heller något problem. En kväll tog vi med oss maten till rummet och åt på balkongen, och det är ju skönt att ha den möjligheten också.

Familj äter middag

Hotellrestaurangen Andrea's Kitchen har à la carte-meny och en egen barnbuffé.

Mamma och dotter äter glass

Smakar glass bättre någon annanstans än på semestern?

Stranden som närmaste granne

Familjehotellet Sunwing Sandy Beach har inte bara en, utan två långgrunda stränder i närheten. Sandy Bay och Nissi Beach är kända för att vara bland de bästa stränderna på Cypern, och Anine föll helt för de snövita stränderna och det kristallklara vattnet.

– Jag har aldrig badat i så här fint vatten förut! Cypern måste vara ett av länderna med renast badvatten i Europa?!

Barn står vid vattenkanten på Nissi Beach

Nissi Beach anses vara en av de bästa stränderna på Cypern.

Från Sunwing tar det bara 10-15 minuter att gå till Nissi Beach.

Mormor och morfar med barn

Med morföräldrarna med på resan blev det tid för egentid för Anine och Petter.

Win-Win med mor- och farföräldrar på resan

År 2020 delade Anine och Petter på barnpassningen. När den ena passade barnen kunde den andra njuta vid poolkanten och läsa en bok. De tillbringade också mestadels tiden på hotellet, eftersom det var mest praktiskt. Men den här gången blev det annorlunda.

– Vi hade ett gjort upp att vår treåring sov hos mor- och farföräldrarna vissa nätter. Det var enkelt att flytta barnsängen från ett rum till ett annat, och vår dotter tyckte det var jätteroligt att sova hos dem, säger Petter.

– Vi spelade till och med tennis på kvällstid, bara vi två, berättar Anine förtjust.

Paret berättar att det viktigaste var att de fick kvalitetstid som familj, helt utan tidspress och mackor som skulle smöras. Även om mor- och farföräldrarna hjälpte till med barnpassningen under resan var det viktigt att hitta en balans.

Anine har följande tips till andra föräldrar som funderar på att ta med mor- och farföräldrarna som extra hjälp:

Det handlar om att hitta den gyllene medelvägen: på samma sätt som vi vill få lite egentid, ska mor- och farföräldrarna också få njuta av semesterkänslan - och varandra.

Kvinna sitter på en bänk

Cypern levde verkligen upp till Anines förväntningar

Anine Stang

Anine Stang är en norsk artist och låtskrivare, utbildad inom musik vid låtskrivarakademin Musikmakerne i Sverige. Hennes låtar spelas ofta på norska radiokanaler, och hon har släppt flera listhits. Hennes första singel, Trying You On, låg på MTVs Topp 10-lista i flera veckor.

År 2020 reste Anine och hennes sambo Petter på sin första solsemester med barn.. Här kan du läsa om den resan (Norsk artikel)

Fler artiklar som denna