Ett minne för livet
PRESENTKORT HOS VING

Beställ presentkort

Ge bort en present som blir ett minne för livet! Med våra presentkort på resor kan du lätt göra någon lycklig på födelsedagen.
Det passar även utmärkt som julklapp, studentpresent, förlovningspresent eller bröllopspresent.

Beställ presentkort

Beställ ett presentkort

Beställ ett presentkort och fyll det sedan med valfritt belopp.Ladda presentkort

När du fått presentkortet hemskickat kan du fylla på det här. Du väljer själv vilket belopp du vill ladda kortet med, från 100 till 25.000 kronor. Kortet kan laddas en gång.

Kolla saldo

Har du ett presentkort, men är osäker på hur mycket pengar det är laddat med? Här kan du kolla aktuellt saldo på kortet!

Presentkort i samband med Postkodlotteriets kampanj

Hur aktiverar jag presentkortet?
Presentkortet är redan aktiverat när det skickas från oss.

Hur vet jag hur mycket som är laddat på kortet?
Saldot kan man kontrollera själv: Kontrollera ditt saldo

När kommer presentkortet?
Presentkorten skickas ut i tre omgångar beroende på vilken månad som man gick med i Postkodlotteriet. De skickas ut i mitten av maj, slutet av juni och slutet av juli.

Kan jag betala med presentkortet i efterhand?
Nej. Man måste betala med presentkortet innan resan har avgått.

Jag minns inte när jag gick med i Postkodlotteriet, kan Ving se när jag varit med i sex månader?
VING kan tyvärr inte se det. Om man är osäker så kontakta Postkodlotteriet.

Min fru/man/vän har fått sitt kort men inte jag. När får jag mitt presentkort?
Kan det vara så att ni gick med i olika månader? Om man är osäker kontakta Postkodlotteriet.

Presentkorten går inte att lösa in mot kontanter. Giltighetstiden är 3 år. På baksidan av kortet finns mer information. Postkodlotteriets kundservice 0771-22 55 22 har öppet mellan kl 8-18 helgfria vardagar.

Vanliga frågor och svar

Hur köper jag?
Du kan välja mellan tre olika sorters resepresentkort. Vill du ha ett fysiskt presentkort beställer du ett plastkort, som du sedan laddar via nätet. Vill du köpa ett presentkort som går att använda direkt kan du köpa ett digitalt presentkort via e-post eller SMS.

Hur kan jag betala vid köp av presentkort på Ving.se?
Du betalar tryggt och säkert genom att göra en direktbetalning från Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken.

Hur länge gäller presentkortet?
Presentkortet är giltigt i tre år. Du kan kontrollera giltighetstiden på presentkortet genom att göra en saldokontroll på www.ving.se/presentkort.

Hur vet jag hur mycket pengar jag har kvar på presentkortet?
Du kan kontrollera ditt saldo på www.ving.se/presentkort.

Vad är maxbeloppet för ett presentkort vid köp på Ving.se?
Maxbeloppet för ett plastkort är 25 000 kr och för e-post/SMS 10 000 kr.

Vad händer om jag råkar skriva fel telefonnummer eller mejladress när jag beställer och betalar ett presentkort på Ving.se?
Av säkerhetsskäl kan vi inte ändra uppgifterna. Vi kan dock betala tillbaka pengarna till det kort eller konto som användes vid betalningen och du kan då göra om köpet enligt önskemål.

Vad händer om jag råkar radera ett presentkort i form av mejl eller sms?
Om du har noterat presentkortsnumret samt säkerhetskoden kan du kontakta oss så gör vi ett återutskick till samma mottagare.

Vad händer om jag tappar bort mitt presentkort (plast)?
Borttappade presentkort ersätts inte.

Kan jag ladda ett presentkort flera gånger?
Nej, våra presentkort kan bara laddas en gång.

Kan jag lämna tillbaka ett presentkort och få pengar tillbaka?
Nej, ett presentkort kan inte lösas in mot kontanter.

Kan jag förlänga giltighetstiden på mitt presentkort?
Nej, ett presentkort kan inte förlängas.

Var gäller presentkortet?
Presentkortet kan helt eller delvis användas som betalningsmedel på Ving.se. Presentkortet kan även användas för betalning i Globetrotters butik i Stockholm eller på Globetrotter.se. Presentkortet kan för närvarande inte användas som betalningsmedel på flyget eller på våra destinationer.

Hur betalar jag med ett presentkort?
Ett presentkort har en unik 16-siffrig kod samt en femsiffrig säkerhetskod som anges vid betalning. För presentkort i form av SMS anges istället telefonnumret tillsammans med den femsiffriga säkerhetskoden. På plastkort skrapas säkerhetskoden fram på baksidan av kortet.

Om jag har betalat med ett presentkort och avbokar resan, eller om resan blir cancellerad av någon anledning, får jag pengar tillbaka då?
Om du har betalat resan med ett presentkort så får du eventuell återbetalning i form av ett nytt presentkort.

Hur blir jag avtalskund?
Företag som kommer beställa presentkort regelbundet och önskar bli avtalskund är välkomna att kontakta presentkortforetag@ving.se för mer information.

Viktigt att veta

Nya presentkort
Sedan maj 2014 har vi en ny sorts presentkort på Ving. De nya presentkorten kan köpas som plastkort eller i form av e-post eller SMS. All information på denna sida gäller de nya korten. Har du frågor om våra gamla presentkort (värdecheckar i pappersform), var vänlig och kontakta oss.

Begagnade presentkort – undvik bedragare
Var försiktig vid köp av begagnade Ving-presentkort. Innan du köper ett Ving-presentkort i andra hand, t.ex. på Blocket.se, fråga alltid efter presentkortets serienummer. Gäller det ett presentkort (i pappersform) utgivet april 2014 eller tidigare, kontakta Vings försäljning på ordinarie öppettider, tel 0771-995 995, så kan vi kontrollera att presentkortet är äkta och fortfarande giltigt. Gäller det ett begagnat presentkort i plast, utgivet maj 2014 eller senare, kan du själv kontrollera saldot på Ving.se.

Betala med presentkort
Presentkortet kan användas som betalningsmedel på Ving.se. Ett fysiskt presentkort (plastkort) har inget värde förrän det har aktiverats på ving.se/presentkort. Presentkortet är giltigt i 3 år från aktiveringsdagen. Du behöver inte använda hela beloppet på en gång. Kvarvarande belopp ligger kvar på presentkortet och saldot kan kontrolleras på Ving.se/presentkort. Ving Sverige AB ansvarar inte för stulet eller borttappat presentkort. Presentkortet kan ej lösas in mot kontanter eller förlängas.

Presentkort för företag
Vi har från och med 13/3-17 ändrat våra rutiner för presentkort till företag. Efter att beställningen kommit in till oss skickar vi en faktura och presentkorten skickas från oss
inom 5 arbetsdagar efter att vi mottagit er betalning.