Tips i New York

Fem måsten i New York

Oavsett om det är första eller tionde gången du besöker New York, finns det alltid något nytt att upptäcka.

New York är en stad som ständigt förändras och det dyker hela tiden upp nya saker att uppleva. Visst finns det vissa måsten när man besöker denna metropol, men för dig som vill se någonting annat hittar du här fem tips på sevärdheter i New York. Lite bortanför de vanliga stråken man annars blir tipsad om.

Text och bild: Suzannah Vanderbush

1. NYC Ferry

För samma pris som en tunnelbanebiljett tar den här pendelbåten för New Yorkers dig ända nerifrån Wall Street till 34:de gatan på fyrtio minuter. Perfekt båttur om du vill se alla kända byggnader, broar och frihetsgudinnan på håll. Sitt ute, uppe på båten under de varma månaderna. Biljetten är giltig i en och en halv timme om du vill hoppa av på något av stoppen och ta dig en kort promenad.

(East River) Pier 11 @ Wall Street (Financial District). ferry.nyc

Tips i New York

NYC Ferry

Att göra i New York

2. The Campbell Bar

Den här vackra historiska baren från början av 1900-talet hittar du på ett så otippat ställe som tågstationen Grand Central Terminal. En trappa upp i byggnaden är denna kulturmärkta bar en oas i allt det röriga som pågår utanför. Baren var en gång det privata kontoret till järnvägschefen John W. Campbell, därav namnet och läget.

15 Vanderbilt Avenue @ 43rd Street (Midtown). thecampbellnyc.com

Upplev i New York

3. Russ and Daughters

Ett måste när du är i New York är att äta en klassisk judisk bagel. Den här butiken har ägts av samma familj sedan början av 1900-talet och är en känd institution för många här på Manhattan. En vacker liten butik som säljer traditionell judisk mat. Det finns inga sittplatser men beställ en bagel med lax och cream cheese och sätt dig på en av bänkarna utanför.

179 E Houston Street (Lower East Side). russanddaughters.com

4. Washington Square Park

I början av femte avenyn i Greenwich Village, omgiven av NYU-universitetet ligger den bästa lilla parken, fylld med roliga människor från alla möjliga olika bakgrunder. Hundpark, lekplats, schackbord, en mängd olika musiker som uppträder, uppläsning av poesi, dansare, studenter och folk som badar i fontänen. Spendera någon timme här och låt dig underhållas av stans underbara människor.

Greenwich Village. washingtonsqpark.org/

Washington Square Park, ett måste i New York

Washington Square Park

Museum of Arts and Design ett tips i New York

Utsikt från restaurang Robert

5. Museum of Arts and Design

Det är en perfekt storlek på det här konst-och designmuseet, beläget precis bredvid Columbus Circle och den sydvästra hörnan av Central Park. Lättöverskådligt och trevligt, här hittar du alltid någon utställning som är värd att spendera någon timme på. Men det du absolut inte bör missa här är restaurangen Robert som har en underbar utsikt över delar av parken, Uptown och Columbus Circle. Boka ett bord vid fönstret.

robertnyc.com. 2 Columbus Circle (Upper West Side). madmuseum.org

Boka din resa till New York

Res till New York med Ving och se stadens sevärdheter

Våra hotell i New York

Är det dags för en New York-resa behöver du inte leta längre. Här hittar du alla hotell som vi erbjuder i New York.

Fler citytips