Ses Illetas
Ses Illetas
INSPIRATION

Fotografens favoriter på

Mallorca

Fotografens favoriter på Mallorca

Mallorca är semesterön som har allt, men vad bör man egentligen se och uppleva? Var ska man bo? Vi har frågat några som verkligen borde veta, nämligen våra fotografer. Här visar fotografen Agneta Renebo upp sina favoriter på Mallorca.

Playa de Palma & Palma

Playa de Palma

Strandpromenaden vid Playa de Palma

Det finns många restauranger och beach clubs längs Playa de Palma, både moderna och mer traditionella, och jag upptäcker nästan alltid nya tillskott. Men en restaurang som jag alltid tycker om att besöka är en klassisk paella-restaurang som ligger precis vid Playa de Palma, på väg mot Palma stad - El Bungalow. Bara att sitta där ger en fantastisk känsla, och maten är så god!

Puro Beach Club, Mallorca

Puro Beach Club

El Bungalow

El Bungalow

Palma stad

Vackra Palma har ju allt och mer därtill. Shopping, barer, caféer, torg och gränder. För att inte tala om att det bara är att hoppa från tapasbar till tapasbar!

Sunprime Waterfront

Absolut ett av mina favorithotell! Perfekt läge, nära flygplatsen och precis bredvid havet med en härlig strandpromenad. Hotellet ligger också i närheten av Palma stad och det är enkelt att ta sig dit med bil, buss eller cykel. Hotellet har många faciliteter och är väldigt stilrent. Förra året fotograferade jag hotellets nya balkonger på första och femte våningen, som alla har fått ett "vardagsrum" utomhus med soffa och solstolar – vi älskar ju att vara utomhus!

Utsikt från takterrassen på Sunprime Waterfront

Utsikt från takterrassen på hotellet

Sportaktiviteter på Mallorca

Vattenaktiviteter vid hotellet

Sydostkusten

Från Playa de Palma är det enkelt att köra längs kusten för att ta sig ut till östsidan. Här ligger den välkända Es Trenc-stranden och många små fina badvikar med kristallklart vatten. Här kan jag garantera några fina stopp på vägen.

Cala Sa Nau

Nära Cala d’Or ligger charmiga Cala Sa Nau

Cala Pi

Cala Pi

Santanyi

Runt Santanyi är det vacker utsikt och små badvikar.

Cala Sa Nau

Besök den trevliga restaurangen på Cala Sa Nau

Palma Nova-bukten

Ponent Mar

Ponent Mar

Ponent Mar är ett av hotellen jag verkligen har fastnat för. Det ligger på andra sidan av Palma Nova-bukten. Jag var här för två år sedan och tog bilder av de nybyggda rummen med terrasser och balkonger. Rummen är vackert inredda och har en underbar utsikt. Dessutom har det byggts ett nytt poolområde på taket.

Poolområdet på Ponent Mar

Poolområdet på Ponent Mar

Alcudia

Sunwing Alcudia Beach

Hotellet med det oslagbara läget, precis vid den fantastiskt fina stranden i Alcudia! Man får nästan känslan av att vara i Karibien med havets turkosa toner. Förra året blev byggnaderna Nuevas Palmeras och Princesa färdigrenoverade, och hur fint blev det inte?

Lobbyn i Princesa byggnaden på Sunwing Alcudia

Lobbyn i Princesa-byggnaden

Paco's Kitchen på Sunwing Alcudia

Paco's Kitchen

Alcudia - Ciutadella

Varför inte besöka den lilla grannön Menorca? Från Alcudia tar du enkelt färjan över till Ciutadella.

Alcudia – Ciutadella

§ Den lilla grannön Menorca är mindre och lugnare. Här är landskapet vackert och badvikarna makalösa. Ciutadella är en charmig hamnstad med direkt närhet till små gömda badplatser, som Cala en Blanes, Cala Macarella och Cala Turqueta.

Ciutadella

Cala Macarella

Cala Macarella

Cala en Blanes

Cala en Blanes

Pollensa och Puerto Pollensa

Inte långt från Alcudia hittar du Pollensa och Puerto Pollensa, en äkta spansk fiskeby omgiven av ett vackert landskap.

Pollensa
Puerto Pollensa

Om fotografen: Agneta Renebo

Agneta Renebo

Agneta Renebo

Jag jobbar på huvudkontoret i Stockholm som projektledare för våra foto- och filmresor, fotograf och stylist, och har också ansvaret för vår rekvisita. Hela Vings värld är vår arbetsplats, men vi har gjort en prioritering och delat upp de olika områdena mellan oss, så att vi är experter på de resmål vi fotograferar. Jag fokuserar främst på Mallorca och Gran Canaria – två av våra största resmål. Jag älskar mitt jobb, med allt vad det innebär av utmaningar, möjligheter, möten med människor, natur, kultur, historia och fantastiska upplevelser! Konsten är naturligtvis att förmedla allt detta genom bilder.