Tips på sevärdheter i Barcelona | Ving

Fem måsten i Barcelona

Skippa sightseeinghetsen, milslånga köer och de vanliga turistfällorna vid din nästa resa till Barcelona.

Här delar vi med oss av fem tips på sevärdheter i Barcelona bortom La Rambla, som ger dig möjligheten att lära känna Barcelona på riktigt!

Gràcia ett tips för resan till Barcelona

Gràcia

1. Alternativa Gràcia

Undvik att fastna på Las Ramblas. Bara några få tunnelbanestopp norrut ser Barcelona annorlunda ut. Ta dig till stadsdelen Gràcia med sina lummiga gator, trendiga butiker och restauranger, pittoreska torg och soliga uteserveringar. Här finns det senaste inom design och konst, många ekologiska mataffärer och några riktigt bra vintagebutiker. Dessutom de skönaste barerna för vin och tapas på kvällskvisten.

Metro: Fontana

Stranden i Barcelona är ett måste

2. Frukost på stranden

Barcelonas härliga strand är som bäst på morgonen, när Medelhavet ligger blått och stilla och de enda som syns till är några morgonpigga yogautövare. På vägen dit, sväng in via den berömda matmarknaden ”La Boqueria” och köp med dig ingredienser för en frukostpicknick i sanden: färsk frukt, nybakat bröd och någon god skinka eller ost. Kaffe kan du köpa på stranden.

Metro: Barceloneta

Tips på sevärdheter i Barcelona

3. Gör en vandring i konstvärlden

Överallt i Barcelonafinns modernistiska verk att inspireras av och beundra. Sevärdheter som Sagrada Familia och Parc Güell är fantastiska, men ibland känns köerna för långa och inträdet för dyrt. Satsa istället några slantar på en guidad modernistisk tur och upptäck all vacker konst i stan. Det finns häftiga, konstnärliga detaljer att upptäcka överallt.

Turistinformationen vid plaza Catalunya

Ett måste i Barcelona

4. Prova choklad med olivolja

Det kan låta som en konstig kombination, men gillar du att experimentera med smaker måste du prova denna typiska katalanska efterrätt. Den sägs ha tagits fram under inbördeskriget när tiderna var kärva, men det åtminstone fanns gott om choklad och olivolja. Den bästa serveras på Tapeo i stadsdelen El Born. Deras ”chokladmousse med salt och olivolja” avnjuts på tunt, krispigt bröd och kan vara det godaste du har ätit. Någonsin.

Tapeo, Carrer de Montcada, 29

Upplev Barcelona

5. Se Barcelona från en bunker

Gillar du att blicka ut över en stad ovanifrån medan du håller en kär vän i din hand eller skålar i cava med bästa polarna, så är detta stället för dig. Bunkern ligger uppe på toppen av berget Rovira och härifrån har du en 360 graders utsikt över Barcelona, Medelhavet och bergen runt omkring. Bunkern byggdes 1937 under inbördeskriget men har renoverats upp och är nu en populär och romantisk utsiktsplats.

Stadsdel: Carmel, Metro: Alfons X

Hitta din resa till Barcelona

Boka din resa till Barcelona med Ving

Resor till Barcelona

I vårt breda utbud av hotell i Barcelona finns något för alla smaker, oavsett om du vill bo nära stadens sevärdheter, ett visst område eller nära stranden.

Fler citytips