Inspiration

Cityhotell med pool utomhus

Under sommarmånaderna kan det bli varmt i storstadsdjungeln, men väljer du ett hotell med pool har du en skön oas att dra dig tillbaka till. Från ikoniska pooler i New York till fantastiskt läge i Nice – här är en översikt över några av de bästa cityhotellen med utomhuspool.

Publicerad: 31 maj 2024

1. Barcelona Condal Mar, Affiliated by Meliá

Barcelona Condal Mar ligger inom gångavstånd till den fina Mar Bella-stranden, men du behöver faktiskt inte sätta din fot utanför hotellet för att kunna njuta av ett uppfriskande dopp. På hotellets läckra takterrass hittar du nämligen både pool, solstolar och bar – och en fantastisk utsikt över Barcelona förstås.

Barcelona Condal Mar, Affiliated by Meliá.

Barcelona Condal Mar, Affiliated by Meliá.

2. Mercure Roma Centro Colosseo

I hjärtat av Rom, på Via Labicana, ligger Mercure Roma Centro Colosseo. Hotellet har en takterrass med pool, fantastisk utsikt och en bar med kalla förfriskningar på menyn. En perfekt plats för att koppla av efter att ha utforskat Colosseum, Forum Romanum, Trajanus saluhallar och alla andra sevärdheter som finns i omedelbar närhet.

Mercure Roma Centro Colosseo.

3. Dream Downtown, New York

Dream Downtown i New York är ett helt unikt hotell som bland annat kan stoltsera med stadens enda pool med "sandstrand". De har helt enkelt fyllt över 70 kvadratmeter av poolområdet The Beach med importerad sand. Och som om det inte vore nog – poolen har delvis glasbotten och utsikt ner till lobbyn. Observera att The Beach har 21-årsgräns.

Dream Downtown, New York.

4. Hilton Diagonal Mar Barcelona

Hilton Diagonal Mar Barcelona har en stor pool på hela 177 kvadratmeter. Poolområdet har solstolar, parasoller och balisängar, och det finns även en separat barnpool. Från slutet av april till slutet av oktober är detta poolområde en del av populära Purobeach Barcelona, med en livlig atmosfär och DJ:s som spelar cool musik. Baren serverar uppfriskande drinkar och andra godsaker.

Hilton Diagonal Mar Barcelona.

Hilton Diagonal Mar Barcelona.

5. The Stanley, Aten

The Stanley kan skryta med Atens största takterrass på hela 1 500 kvadratmeter. Med så mycket utrymme har de såklart också en härlig utomhuspool, och takterrassen bjuder också på en fantastisk panoramautsikt över Akropolis, Lykabettos-berget och resten av den historiska huvudstaden.

The Stanley, Aten.

The Stanley, Aten.

6. Legendary Lisboa Suites

Legendary Lisboa Suites är ett familjevänligt lägenhetshotell i centrala Lissabon, med en trevlig trädgård med pool. Perfekt för ett uppfriskande dopp efter en hektisk dag med shopping, sightseeing och allt annat Lissabon har att erbjuda. Poolen är öppen mellan 1 juni och 30 september.

Legendary Lisboa Suites.

Legendary Lisboa Suites.

7. Emperador, Madrid

Mitt i hjärtat av den spanska huvudstaden ligger det trevliga hotellet Emperador. Under sommarmånaderna öppnar de takterrassen på den tionde våningen, till alla badsugnas stora glädje. Madrid ligger inte vid kusten och har därför inga stränder, men vad gör väl det?

Emperador, Madrid.

Emperador, Madrid.

8. Molina Lario, Málaga

På taket av Molina Lario i centrala Málaga ligger La Terraza. Bra utsikt, goda drinkar, trevlig atmosfär – och en härlig pool. En liten oas! Inte konstigt att det är så populärt bland både hotellgäster och lokalbor.

Molina Lario, Málaga.

Molina Lario, Málaga.

9. Hotel La Perouse, Nice

Hotel La Perouses trädgård och utomhusområde erbjuder en riktig medelhavskänsla och en helt unik pool. Poolen är faktiskt utgrävd i klippväggen i Castle Hill, även känd som Colline du Château, en av stadens mest kända sevärdheter. Poolen är kanske inte den största, men upplevelsen är ganska stor.

Hotel La Perouse, Nice.

10. The Peninsula, Bangkok

The Peninsulas poolområde är perfekt när du behöver en liten paus från intensiva Bangkok. Vid den läckra poolen har du utsikt direkt mot Chao Phraya-floden, och efter ett uppfriskande dopp kan du sjunka ner på en skön solsäng eller koppla av i en av de traditionella thailändska paviljongerna – kanske med en liten förfriskning eller tilltugg från baren.

The Peninsula, Bangkok.

Vill du läsa liknande artiklar?