Shoppingtips på Ibiza

Fem shoppingtips till semestern på Ibiza

Vad vore semestern utan en souvenir eller två? Eller utan en picknicklunch på någon strand? På Ibiza finns mycket att välja på, både för att ta hem och för att njuta på plats.

1. Viner
Öns egna viner och många andra finns att köpa i Hacienda Agricol Cesar, en bodega som ligger alldeles intill väg C-733, ungefär mitt emellan Ibiza stad och Santa Eulalia.

2. Handgjort
Te Cuero säljer nästan allt man kan göra av läder. Handgjorda väskor, bälten, plånböcker och till och med skor. Butiken ligger vid torget i Santa Getrudis, mitt på ön.

3. Klubbar
Ushuaïa, Space eller Privilege? Biljetter till öns klubbar finns till salu överallt, till och med från automater.

4. Jamoneria
Om charcuteria betyder slakteri så betyder jamoneria skinkeri. Ett sådant finns i Es Pujols på Formentera. Man har helt enkelt specialiserat sig på de välkända spanska skinkorna, jamón, och saluför ett brett urval av olika typer.

5. Hippies
Kläder, konst och hantverk. Öns mer eller mindre genuina hippies livnär sig till stora delar på hantverk, och många av dem kan mäta sig med de designers som dyker upp i butikerna i Europas huvudstäder. Prova marknaden i Es Canar på onsdagar, den i San Carlos på lördagar eller något av de stånd som dyker upp i snart sagt varje stad på ön. Mycket av det som säljs är både handgjort och unikt, men priserna är ofta överkomliga.