Träning för alla smaker - aktiv semester

Träning för alla smaker

Om du gillar att träna på semestern så har du alla möjligheter när du reser med Ving. Förutom renodlade träningsresor har vi gratis gym och SATS-klasser på alla våra Sunwing, Sunprime och Ocean Beach Club. Här är ett axplock av vårt utbud.

§§ Text: Kristofer Kebbon Foto: Vings bildarkiv

Evelina Bergevi, personlig tränare

3 frågor till Evelina, personlig tränare

Evelina Bergevi från Helsingborg jobbar som personlig tränare och fitnessinstruktör på Ving. I somras jobbade hon på Cypern, och nu i vinter heter hennes arbetsplats Ocean Beach Club på Gran Canaria. När hon inte håller i gruppträningsklasser tränar hon hotellets gäster i gymmet, eller står i spareceptionen.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det bästa med mitt jobb är att få inspirera våra gäster till att träna för att må bra. Det är många som har tappat motivationen hemma och mitt mål är att gästerna ska få tillbaka träningsgnistan. Jag vill göra träningen till ett glädje-moment snarare än ett måste- moment, så att de vill fortsätta träna igen på hemmaplan.

Vilken är skillnaden mellan att träna hemma och på resmålet?
– Den största skillnaden mellan att träna i Sverige och på semestern är tiden. På semestern har du tid att träna. De som har svårt att få till ett träningspass i veckan hemma kan lätt träna två pass om dagen på semestern.

Ditt bästa tips till den som vill komma igång med träningen på semestern?
– Våga testa! Prova så många olika gruppträningsklasser som möjligt, kombinerat med en timmes styrketräning i gymmet med en personlig tränare för att hitta det du tycker är roligt och som passar in i din vardag hemma.

Ett axplock av vårt utbud

Gymma tillsammans

På alla Sunprime Hotels, Sunwing Family Resorts och Ocean Beach Clubs finns gym där du kan träna på egen hand, alldeles gratis. På vissa av våra resorts erbjuder vi också Fitness Together, där föräldrar och ungdomar som fyllt 11 kan träna tillsammans i gymmet och på utvalda gruppträningsklasser. Personalen på plats börjar med en genomgång och sedan är det bara att köra!

Det är inne att träna ute

Enligt Vings kundundersökning ”Resepanelen” tränar 71 % av gästerna hellre utomhus än inne på gymmet. Därför har vi byggt utegym på Sunprime Miramare Beach och Sunwing Kallithea Beach på Rhodos samt Sunwing Sandy Bay Beach på Cypern. Prova själv nästa gång du har vägarna förbi!

Träning för alla åldrar

Det finns ingen övre åldersgräns för att träna, det gäller bara att hitta lagom nivå. Hos oss hittar du träningsresor för alla åldrar, till exempel Träningsresa 55+ till Gran Canaria och Aktiv Seniorträningsresa till Teneriffa.

Ett axplock av vårt utbud
Gym på hotellet

Rekommenderade löprundor

Om du gillar att löpträna ska du förstås inte ta en paus bara för att du har semester. Vings barnvänliga Sunwing Family Resorts och vuxenhotell Sunprime Hotels är perfekta utgångspunkter för en stenhård löprunda eller skonsam joggingtur. Vi på Ving har kartlagt våra favoritrundor och gjort dem nedladdningsbara till RunKeeper och MapMyRun. De kan även laddas ned till andra appar som kan importera GPX-filer.