Res ensam tilsammans med andra

Res ensam tillsammans med andra

Visst kan det vara roligt att resa och uppleva saker tillsammans med någon annan. Men det kan också vara påfrestande att tvingas anpassa sig efter flera viljor och förväntningar. Det finns ett sätt att åka på en drömresa, utan att behöva kompromissa.

Uppdaterad 19/3 2024

Kvinna på Rhodos

Rekordmånga singlar

Sverige är ett av världens mest singeltäta länder. Ungefär 1,8 miljoner personer bor i ensamhushåll, vilket gör det till den absolut vanligaste boendeformen. Ändå bokas de flesta resor i sällskap om minst två.

Den viktigaste förklaringen till varför ligger nog främst i attityder och inställningar till att resa på egen hand. Det finns föreställda utmaningar kring att äta själv och inte ha någon att prata med. Vilket innebär att många kanske känner sig tvungna att resa med någon annan, trots att de egentligen inte har lust.

Yoga på Mallorca

Gruppresor är ett alternativ

Att resa själv, men följa med på en gruppresa, är ett populärt alternativ. Du reser tillsammans med andra, men slipper kompromissa med dina intressen eller behov. På en träningsresa kan du varva skön ensamtid med träningspass och umgänge. Välj själv om du vill gå upp tidigt eller ta en härlig sovmorgon; gå på gruppträningspasset eller ge dig ut på en skön löptur längs strandpromenaden.

Speciellt yogaresor är perfekt för ensamresenärer, då yoga handlar mycket om att komma i kontakt med sig själv. Att få uppleva yogans kraft i härliga miljöer skapar minnen för livet. Och du har samtidigt chans att lära känna nya människor – om du vill.

Vandring på Madeira

Yoga, cykla eller vanda

När du reser ensam finns det inga krav på att du behöver vara social hela tiden. Under en vandringsresa får du tillfälle att vara ensam med dina egna tankar, medan du vandrar genom vackra landskap. Eftersom du inte distraheras av sällskap är chansen större att du kan fokusera på omgivningen och lägger märke till detaljer du kanske annars hade missat.

Övervinn dina tvivel. Res ensam tillsammans med andra och se fram emot en skönt otvungen gemenskap, bekvämt boende och nya erfarenheter som varar livet ut.

Kvinna sitter och läser en bok vid vattnet

Det är din resa

När du reser med en arrangerad gruppresa med Ving finns det gott om möjligheter att vara social och lära känna nya människor. Ni har alla åkt iväg eftersom ni delar ett gemensamt intresse för exempelvis yoga, vandring, dans eller cykling. Deltagarna på våra gruppresor har därför en mycket bra utgångspunkt för att hitta gemensamma intressen.

Det finns inget krav på att du måste vara social hela tiden. Det är din semester. På en vandringsresa kan du till exempel vara ensam med dina egna tankar och naturen samtidigt som du upplever den vackra landsbygden.

Varför inte prova något nytt på en resa där du själv bestämmer? Res ensam tillsammans med andra - då kan du se fram emot ett opretentiöst gemenskap, en underbar semester och minnen som varar länge.