Strand på Gran Canaria
INSPIRATION

Fotografens favoriter på

Gran Canaria

Fotografens favoriter på Gran Canaria

De flesta av oss vill hitta små dolda skatter på semestern. Men var finns de? Vi har frågat några som verkligen borde veta – våra fotografer. Här visar fotografen Agneta Renebo sina favoriter på Gran Canaria.

O.B.C Gran Canaria

Det sägs att Playa del Cura är det solsäkraste och varmaste resmålet på Gran Canaria. Här ligger vårt hotell Ocean Beach Club, som har ett fantastiskt läge direkt vid havet, stilren design och en avslappnad atmosfär. Dessutom är maten som serveras här väldigt god!

Mycket fokus på mat och dryck

Läget direkt vid havet

Puerto Rico & Amadores

Den gamla vägen mellan resmålen på sydkusten är dramatisk, och ett perfekt badstopp är Playa de Amadores.

Playa de Amadores

Radisson Blu Resort & Spa Mogan och Radisson Blu Resort Gran Canaria.

Två väldigt omtycka hotell bland våra gäster är de två Radisson-hotellen. Det ena ligger vid La Playa de Mogán och det andra i Arguineguín.

Radisson Blu Resort Gran Canaria

Radisson Blu Resort Gran Canaria

Radisson Blu Resort & Spa Mogan

Radisson Blu Resort & Spa Mogan

Sunwing Arguineguín Seafront

I Arguineguín ligger även ett av våra Sunwing Family Resorts, med ett perfekt läge vid havet. Hotellet har renoverats i omgångar under de senaste åren och blivit ljust och fräscht!

Poolområdet på Sunwing Arguineguín Seafront

Utsikten från en av balkongerna

Costa Meloneras – Maspalomas – Playa del Inglés

Nästa stopp på vägen är det populära Playa del Inglés och stranden i Meloneras. Upptäck de kända sanddynorna, piren samt strandpromenaden med barer och restauranger.

Maspalomas

Maspalomas

Costa Meloneras

Sunprime Atlantic View

En gång var detta ett Sunwing-hotell, men blev sedan vårt första Sunprime. Hotellet är väldigt populärt och många gäster återvänder år efter år.

Las Palmas

Med sin fantastiska standpromenad ”Las Canteras” och härliga stadsmiljö känns denna stad som en unik pärla. Här finns flera marinor som är ett stopp för många innan segling över Atlanten. Strax utanför ligger den gamla stadsdelen Vegueta med sina små gränder och den kända katedralen Santa Ana. Här ligger också Barrio San Juan med sina färgglada hus.

Calle de Juan de Quesada

Vegueta

La Marinera

Fler tips på Gran Canaria

Hyr en bil och kör runt på ön – se skiftande landskap, vackra vyer och fina små byar!

Tejada

Fataga Valley

Om fotografen: Agneta Renebo

Agneta Renebo

Agneta Renebo

Jag jobbar på huvudkontoret i Stockholm som projektledare för våra foto- och filmresor, fotograf och stylist, och har också ansvaret för vår rekvisita. Hela Vings värld är vår arbetsplats, men vi har gjort en prioritering och delat upp de olika områdena mellan oss, så att vi är experter på de resmål vi fotograferar. Jag fokuserar främst på Mallorca och Gran Canaria – två av våra största resmål. Jag älskar mitt jobb, med allt vad det innebär av utmaningar, möjligheter, möten med människor, natur, kultur, historia och fantastiska upplevelser! Konsten är naturligtvis att förmedla allt detta genom bilder.