• AKTIV SEMESTER

Det nya Madeira

Ett klassiskt resmål ömsar skinn. Stillsamma Madeira har blivit ett mecka för resesugna på jakt efter en aktiv semester.

Bilden av Madeira har länge handlat om naturupplevelser, häftiga vyer och levadavandringar. Allt det där stämmer fortfarande, men på senare tid har Atlantens pärla fått tillskott av ett flertal spännande aktiviteter. Välkommen till det nya fartfyllda Madeira!

Aktiviteter på Madeira

Forsklättring (canyoning)

Forsklättring (canyoning)

Om tanken på en levadavandring känns för lugn och sömnig är forsklättring ett mer pulshöjande sätt att uppleva ön på. Ta på dig våtdräkten och bege dig upp i bergen för att sedan klättra, hoppa, simma och vandra längs med någon av forsarna för att ta dig ner igen.

Surfing

Det subtropiska klimatet gör att Madeira erbjuder bra surfing året om, såväl för nybörjare som för proffs. De lokala surfarna har alla sina egna favoritställen, men de flesta är eniga om att vågorna på sydkusten vid Jardim do Mar och Paúl do Mar är bland de allra bästa.

Cykling

Mountainbike på Madeira

Madeiras storslagna natur upplevs kanske allra bäst från cykelsadeln. Terrängen varierar från stora öppna grönområden till små slingriga stigar, och här finns leder som passar både nybörjare och inbitna cyklingsentusiaster. Glöm inte bort att stanna upp under turen och njuta av utsikten!

 

VINGS MADEIRA

När du bokar en resa till Madeira med Ving kan du välja
mellan fyra olika resmål och ett tjugotal hotell, från två till fem vingar.

Våra resmål på Madeira

 

 

Kanske gillar du även dessa artiklar?