Kvinna ligger på rygg på en pilatesboll
Inspiration

Snabbguide till hotellens träningsutbud

Har du låtit dig skrämmas av träningsklasser med relativt intetsägande och obegripliga namn som "crosstraining" och "tabata"?

På Sunprime Hotels, Sunwing Family Resorts och Ocean Beach Club har du fri tillgång till gym och gruppträning i SATS regi. Om du tränar på SATS hemma känner du igen klasserna, men om du inte gör det är det kanske inte så enkelt att veta vad de olika klasserna innebär. Här får du en liten introduktion.

Yoga Flow

Yoga har du säkert hört talas om, och på Yoga Flow kombinerar du andning och yogapositioner i en relativt lång, sammanhängande serie med smidiga övergångar. Det här är dynamisk yoga med mycket rörelse, så du kan förvänta dig både lite puls och att bli svettig. Easy Yoga är en enklare och mindre utmanande variant.

Core

Detta är ett 30 minuter långt träningspass med fokus på coremuskulaturen. Genom funktionella övningar stärker du coremusklerna, vilket ger dig en stark ländrygg, stabil bål och bättre hållning.

En träningsinstruktör gör benböj

Crosstraining

Om du är på jakt efter en riktig utmaning är det här klassen för dig. Crosstraining är stationsbaserad träning med utmanande och tuffa övningar, endast med korta pauser emellan. Övningarna kan vara stående rodd med skivstänger, armhävningar och burpees, och målet vid varje station? Så många repetitioner du hinner!

Fitness Together

Vissa Sunwing erbjuder Fitness Together, där du får träna tillsammans med dina barn om de är i åldern 11-15 år. Ni kan träna både i gymmet och delta tillsammans på utvalda gruppträningsklasser.

En man och hans dotter tränar tillsammans med kettlebells.

PT

PT står för personlig tränare, och om du tränar med en av dessa får du hjälp att skräddarsy övningarna utifrån dina egna önskemål och förutsättningar. Vings professionella personliga tränare är med dig under hela träningspasset och erbjuder allt från enkla kostråd till individuellt anpassade träningsprogram.

Observera att träningsutbudet varierar mellan de olika hotellen.

En kvinna får hjälp med en träningsmaskin av en personlig tränare

Fler tips på enkel semesterträning

Om du vill få ut så mycket som möjligt av din semesterträning kan du titta närmare på Vings träningsresor. Vi arrangerar allt från yogaresor till triathlonläger.

Träning på rummet

Om du inte vill eller kan delta på gruppträningsklasser, till exempel om du reser med små barn, är det inte nödvändigtvis ett krav att du lämnar rummet för att träna. Du kan nämligen beställa träningsredskap som yogamatta, gummiband, exertube och vanlig träningsmatta (utöver vägledning från en av hotellets träningsexperter) till rummet. Perfekt om du föredrar att träna på egen hand.

Träning utanför hotellet

Att träna utomhus är ett perfekt tillfälle att se sig omkring lite på egen hand och få motion på samma gång. På flera av hotellen finns möjlighet att hyra cykel, och det finns flera bra träningsleder för löpning i närområdet. Vi har kartlagt våra favoriter och gjort dem nedladdningsbara för RunKeeper, MapMyRun och flera andra appar.