Madeira är upplevelsernas ö

Upplevelsernas ö

Madeira

Upplevelsernas ö

Stillsamma Madeira har på senare år omvandlats till upplevelsernas ö. Det är inte så konstigt då ön har naturen som sin lekplats. Landskapet med höga berg och djupa dalar är som gjort för cykling, valskådning och vandring längs levadorna.

Men det stillsamma finns ännu kvar. Den finner du på en krog där du kan njuta av grillad fisk med utsikt över Atlanten. Så visst kan man väl få det bästa av två världar, en plats där upplevelserna möter lugnet. För om naturupplevelser är din grej, så är natursköna resmål vår.

För dig som älskar upplevelser

Det finns mycket att hitta på på Madeira och i huvudstaden Funchal. Som jeepsafari där du får utforska den natursköna ön från en jeep, valskådning eftersom valar och delfiner av är vanliga besökare runt kusten eller ridning för dig som vill uppleva ön från hästryggen. Eller varför inte åka montesläde nedför sluttningarna från den vackra bergsbyn Monte?

I Funchal kan du uppleva allt från valskådning till ridning och jeepsafari.

Madeiras gröna greener

Här finns två vackra golfbanor i en fantastisk natur med storslagna vyer. Välj mellan Club De Golf Santo Da Serra som ligger på 670 meters höjd över havet eller Palheiro Golf som bjuder på en fantastisk utsikt över bukten och staden.

Upplev vackra golfbanor med storslagna vyer.

Guide Michelin

På 5-stjärniga The Cliff Bay Resort, ett lyxhotell i Funchal, kan du njuta av en exklusiv semester. Vill du unna dig det lilla extra rekommenderar vi hotellets restaurang Il Gallo d'Oro, som har två stjärnor i Guide Michelin.

Njut av den tvåstjärniga restaurangen på Cliff Bay Resort.

Sol och bad på Madeira

I allmänhet är det ont om sandstränder på Madeira, bortsett från Calheta och Machico, en gyllengul strand med sand från Sahara. Istället finns havsbad med saltvattenpooler.

Njut av ett havsbad i någon av öns saltvattenpooler.

En aktiv semester

Är du ute efter ett mer pulshöjande sätt att uppleva ön på är forsklättring helt rätt för dig. Tack vare det subtropiska klimatet erbjuder Madeira även bra surfing året om, såväl för nybörjare som för proffs. Men öns storslagna natur kanske upplevs bäst från cykelsadeln. Glöm bara inte bort att stanna upp under turen och njuta av vyerna!

Aktivera dig med forsklättring, surfing eller kanske cykling.