Alcudia

Resa med omtanke

Vårt hållbarhetsarbete

Vi vet att de hundratusentals människor som väljer oss som researrangör har höga förväntningar på oss och den produkt vi levererar. Vi ser det som vårt ansvar att bidra till en mer hållbar turism där vi bidrar till både positiv ekonomisk och social utveckling samtidigt som vi minskar vår miljöpåverkan både hemma och utomlands.

ESG-strategi

Aktuellt

Sri Lanka

ESG-rapport 2023

22 februari, 2024
Nordic Leisure Travel Group/Vings årliga ESG-rapport är publicerad. I rapporten kan man läsa om de resultat vi uppnått under 2023 och vår plan för ESG-arbetet de kommande åren.Välkommen att läsa rapporten.

Valfena

Foto: Brendon Morris

Vi anser att vilda djur ska upplevas i sin naturliga miljö!

7 november, 2023
2022 antog vi en ny djurskyddspolicy med särskilt fokus på exploatering av vilda djur i fångenskap. Vi tecknade också ett samarbetsavtal med World Animal Protection.

Som en del av avtalet förbinder vi oss att endast guida våra gäster mot djurvänliga utflykter som följer World Animal Protections riktlinjer och vår egen policy.

Wildlife Heritage Areas, som är ett nytt projekt utvecklat av World Animal Protection och World Cetacean Alliance, områden där du med gott samvete kan uppleva vilda djur i sin naturliga miljö. Det gör det möjligt för oss som researrangör att identifiera och erbjuda upplevelser av högsta standard för djurvänlighet och bevarande av djurarter till våra gäster.

Som gäst hos Ving kan du uppleva vilda djur och vara trygg med att det är en djurvänlig upplevelse.

Läs mer här.

Direct Air Capture

Nytt samarbete med aktörer inom ”Direct Air Capture”

22 juni, 2023
Nordic Leisure Travel Group som äger researrangörerna Ving, Spies, Tjäreborg och Sunclass Airlines har skrivit en avsiktsförklaring med företagen Nordic DAC Group AB och Carbon Removal AS. Norska Carbon Removal ska under 2027 ha en infångningsanläggning klar för att samla in koldioxid från luften, s.k. Direct Air Capture, som därefter ska lagras permanent 2,6 km under havsbotten i Nordsjön.

Den infångade koldioxiden kan också användas som en råvara för industrin, t ex vid framställning av hållbart flygbränsle, SAF.

Läs mer här

Sunprime Waterfront

Minska matsvinn

19 april, 2023
Att minska på matsvinnet är en viktig del av vår ESG-strategi på våra egna hotell.

Från och med 10 april kommer Sunprime Waterfront på Mallorca erbjuda ”överraskningspåsar” i appen Too Good To Go. Påsarna består av lunch eller middag som annars skulle bli matsvinn på hotellet. Ett viktigt steg i vårt kontinuerliga arbete att ge mat ett andra liv och undvika matsvinn.

Vårt klimat- och miljöarbete

Om de resmål vi älskar idag ska finnas kvar för kommande generationer måste vi bidra med det vi kan för att stärka turismens positiva effekter och samtidigt minska negativ miljöpåverkan i alla delar av vår verksamhet.

Socialt ansvar

1 av 10 jobb i världen är idag inom turistsektorn och det är viktigt att turismen kan fortsätta blomstra. Att det sker på ett ansvarsfullt sätt som tar hänsyn till lagar och regler, mänskliga rättigheter och är positivt för de lokala samhällen vi har resor till.

Om Ving – Översikt