Den lyxiga nteriören på hotellet Marsa Malaz Kempinski i Doha, med marmorgolv och ett orientaliskt valv.
Inspiration

På jakt efter något unikt?

Hotell med "det lilla extra"

Cityhotell med det lilla extra

Hotell med egen gondolstation? Hotellrestaurang med Michelinstjärnor? Lyxhotell med akvarium som du kan dyka i? Vi har dem!

1. Hotel De La Ville i Rom

Om du är välbevandrad i "den eviga staden" vet du vad som gör adressen Via Sistina 69 så speciell. Från Hotel de La Ville tar det nämligen inte mer än en minut förrän du står på toppen av den berömda Spanska trappan. Läge i toppklass! Hotel de La Ville är dessutom ett förstklassigt hotell, som efter en lång renovering med designern Olga Polizzi i spetsen återigen anses vara en av stadens "hot-spots". Tänk djärva färger, sammet, marmor – här har italienarna inte sparat på krutet!

2. Poolen på Marina Bay Sands i Singapore

Det femstjärniga hotellet Marina Bay Sands i Singapore anses vara ett arkitektoniskt mästerverk, och på takterrassen på 57:e våningen ligger världens största (och förmodligen häftigaste) infinity-pool. Här finns solsängar, palmer, restaurang, bra service och en oslagbar utsikt över staden. Takterrassen är den perfekta platsen för att koppla av och ladda batterierna före eller efter en dag i den varma och intensiva metropolen. Extra bra är det att den exklusiva poolen endast är till för hotellets gäster – du behöver nämligen ha en rumsnyckel för att komma dit.

Infinitypoolen på taket på Marina Bay Sands, med utsikt över skyskrapor och byggnader i Singapore.

Takterrassen på Marina Bay Sands i Singapore är i en klass för sig.

3. Akvariet på Atlantis The Palm i Dubai

Atlantis The Palm ligger på den världsberömda, konstgjorda ön Palm Jumeirah (den palmformade ön) och hyser bland annat The Lost Chambers Aquarium. Ingenting görs halvdant i Dubai, och akvariet rymmer fler än 65 000 arter. Här finns hajar, rockor, maneter och tusentals färgglada fiskar. Varje dag kan du se på när hajarna matas, och du kan till och med dyka och snorkla i flera av akvarietankarna (förhoppningsvis efter matningen). Helt klart en minnesvärd upplevelse!

4. Gondolstationen på Luna Baglioni i Venedig

Har du verkligen varit i kanalstaden Venedig om du inte har blivit rodd runt i en av de klassiska gondolerna av en sjungande italienare i randig tröja? Det femstjärniga hotellet Luna Baglioni är ett tidigare aristokratiskt venetianskt palats i hjärtat av Venedig, bara ett stenkast från Markusplatsen, och hotellet har en privat gondolstation precis vid entrén. Gondolturen tar cirka en halvtimme och det finns plats för sex personer ombord. Priset är högt, men så är det överallt i Venedig.

Den lyxiga nteriören på hotellet Marsa Malaz Kempinski i Doha, med marmorgolv och ett orientaliskt valv.

Marsa Malaz Kempinski The Pearl bjuder på en hotellupplevelse utöver det vanliga.

5. Marsa Malaz Kempinski på The Pearl i Doha

Doha kallas ofta för ”Little Dubai” och följer naturligtvis i metropolens fotspår med sin egen konstgjorda ö. På The Pearl ligger bland annat lyxhotellet Marsa Malaz Kempinski. Här väntar butlerservice dygnet runt, och du kan välja mellan sju hotellrestauranger med allt från sociala matkoncept till fusion.

6. St. Cloud Rooftop på The Knickerbocker i New York

The Knickerbocker är ett legendariskt hotell i hjärtat av New York City – och det första lyxhotellet vid Times Square. Från takbaren St. Cloud Rooftop på 17:e våningen har du en spektakulär utsikt över skyskrapor, blinkande neonljus och det livliga folklivet i en av världens häftigaste storstäder. Fun fact: Det sägs att cocktailen martini uppfanns på The Knickerbocker, så passa på att beställa in det när du väl är här.

Det läckra spaet på La Sultana Marrakech, med korallfärgade pelare, marockanska lampor och en öppen spis.

La Sultana Marrakech är en lyxig riad i hjärtat av Marrakech.

7. Riaden La Sultana Marrakech i Marrakech

En riad är ett traditionellt marockanskt privathus, och i Marrakech är det nästan lika populärt att bo i en av dessa som att bo på ett hotell. Typiskt för de marockanska riaderna är få rum, en innergård med en liten pool eller fontän, och gärna en takterrass. La Sultana Marrakech är dock inte helt typisk – det är nämligen en lyxig riad med både sviter och ett läckert spa. Efter en dag i livliga och äventyrliga Marrakech är det inte mycket som slår att komma tillbaka till denna underbara oas.

8. Takterrassen på Lebua at State Tower i Bangkok

Lebua at State Tower är ett elegant och lyxigt hotell i centrum av Thailands pulserande huvudstad Bangkok. Hotellets populära skybar bjuder på en panoramautsikt som du inte har sett maken till. Eller det kanske du har? Den är nämligen känd från bland annat Baksmällan del II. Det allra bästa? I Thailand är prisnivån så pass låg att du kan njuta av 5-stjärnig lyx utan att bli ruinerad.

Gillar du takterrasser? Då borde du kolla in dessa hotell!

9. Seven Park Place på St. James's Hotel Mayfair i London

St. James's Hotel and Club i Mayfair, London, är ett elegant lyxhotell känt för sin höga standard och utmärkta service. Men inte nog med det – hotellrestaurangen Seven Park Place har en stjärna i Michelinguiden. De säsongsbaserade menyerna sätts samman av den brittiska mästerkocken William Drabble, och hans motto för maten är "Best of British". På tallriken kan du förvänta dig lokala råvaror och spännande smakupplevelser.

Modern inredning och dukade bord på restaurangen Seven Park Place på St. James's Hotel i London.

Seven Park Place på St. James's Hotel har en stjärna i Michelinguiden.

Hitta din weekend här