Pappa och son tittar ut över ett flygplan
Inspiration

Tips när du ska flyga med små barn

Varje år väljer tiotusentals familjer att resa med vårt eget flygbolag, Sunclass Airlines. Det gör vår flygande personal till riktiga experter när det kommer till att flyga med små barn. Oavsett om det är första gången du flyger med familjens nya tillskott eller du bara är nyfiken på vilken service vi erbjuder ombord, har vi samlat våra bästa tips för att göra din flygresa med barn så smidig och bekväm som möjligt.

Publicerad: 4 juli 2024

Sunclass Airlines

Välkommen ombord på Sunclass Airlines

Sunclass-personal

Vi finns här för din skull

Barn äter flygmat

Ombord har alla resenärer det bra oavsett ålder

Inför start

Vår personal ombord hjälper dig med alla frågor som du kan tänkas ha inför flygningen, och inför start delar personalen ut säkerhetsbälte och flytväst till alla under två år. Personalen visar er hur de ska användas, och det finns även tydliga bilder på flytvästen.

Ombord på flyget finns skötbord på de allra flesta av våra toaletter. Fråga gärna kabinpersonalen så visar de var närmsta toalett med skötbord finns. Blöjor slängs i en påse och sedan i papperskorgen på toaletten. Säg bara till kabinpersonalen så får du så många påsar du behöver.

Personal ombord på ett Sunclass flyg

Har du några frågor ombord? Då är det bara att fråga vår erfarna personal som gärna hjälper dig.

Ombord på våra flyg

Barnanpassade måltider

Självklart serverar vi måltider som passar alla åldrar ombord på våra flyg. Måltider för yngre resenärer kan förbeställas antingen vid bokning eller på "Min sida".

Reser du med mindre barn kan personalen ombord även hjälpa till med att värma burkmat samt ge er varmt vatten till välling. Det finns ingen mikrovågsugn ombord, men vi kan värma i varmt vattenbad. Tänk bara på att det tar lite längre tid.

Underhållning för yngre resenärer

Ombord på alla våra flyg finns underhållningsystem med barnfilmer. Flyger ni med A321 ser ni filmerna via egen mobil eller surfplatta.

Filtar

Vi har självklart filtar med ombord. Fråga kabinpersonalen så hämtar vi en filt eller två som ni kan låna under flygningen.

Barn får måltid serverad ombord på Sunclass Airlines
barn tittar på TV på flyget

Res tryggt och säkert

Av säkerhetsskäl får barn inte gå eller springa ensamma i mittgången. Vi ber er vara försiktiga om ni går genom ett köksområde på väg till toaletten, eftersom vi har många vagnar som kör in och ut mellan mittgång och kök. Kabinpersonalen är tillgänglig under hela flygningen, och vi är alltid redo att hjälpa dig om du skulle behöva något. Tveka inte att säga till oss när vi går genom mittgången, eller tryck på crew-knappen i panelen eller på skärmen.

Om du vill ta med dig barnvagnen på semestern

Hur mycket bagage får jag ta med till mitt barn som är under 2 år?

Barn under 2 år får ta med 10 kg incheckat bagage (ej handbagage) samt en sulky/barnvagn eller bilstol.

Vilka regler gäller för sulky/barnvagn eller bilstol?

Vanligtvis är det inte tillåtet att ta med sin sulky/barnvagn hela vägen till flyget. På de flesta flygplatser är det dock möjligt att låna en sulky. Om du vill veta om det är möjligt på den flygplats du reser från behöver du kontakta flygplatsen direkt.

Om du vill checka in en sulky/barnvagn eller bilbarnstol till barn över 2 år räknas den som en del av den bagagevikt som du har beställt.

Kom ihåg att skydda vagnen och ta bort lösa delar såsom hjul och solskärm. På de flesta flygplatser kan du köpa en kraftig plastpåse för att skydda din vagn.

Om du tar med en barnvagn/sulky som handbagage ska den kunna fällas ihop så att den klarar Sunclass Airlines handbagageregler. Maxmått är 55 x 40 x 20 cm och maxvikt är 5 kg.
Läs mer om Sunclass handbagageregler här

Önskar ni använda en incheckad väska för hela sällskapet ingår den vikt ni har valt att köpa till. Dock får en väska aldrig väga mer än 32 kg, då behöver ni fördela vikten på två väskor. Du kan läsa mer om bagageregler för incheckat bagage på Sunclass Airlines här.

Sunclass Airlines

Bra att packa i handbagaget

För en smidigare flygresa är det bra att packa dessa saker i handbagaget:

 • Klädombyte, extra nappar samt napphållare
 • Smidig skötväska (med några blöjor och våtservetter)
 • Smärtstillande och nässpray
 • Lekväska
 • Överraskningar
 • Filmer, till exempel på en surfplatta eller dator
 • Sagor och musik på telefonen
 • Barnböcker och serietidningar
 • Spel (till exempel kortlek eller på telefonen)
 • Pennor och ritblock
 • Snacks och extra välling
Pappa och son går i en gate

Vi ser fram emot att se er ombord hos oss på Sunclass Airlines