3 tips inför din semester i Nice

Om du någonsin har besökt Nice vet du att staden har allt: sol, strand, kultur, shopping och en mängd härliga restauranger. Det förvånar oss därför inte att tusentals danskar är entusiastiska över att besöka denna vackra franska stad året runt.

Hos Ving arrangerar vi weekendresor till Nice, där du bor på centralt belägna hotell och ofta flyger direkt. Här ger vi dig våra bästa tips om:

  • Hur många dagar du bör spendera i Nice
  • Det enklaste sättet att ta sig runt i Nice
  • Var du kan bo
Strand i Nice
I Love Nice

Hur många dagar bör man spendera i Nice?

Om du inte har besökt Nice tidigare kan du enkelt spendera 3-4 dagar i staden. Det finns många sevärdheter och charmiga områden att utforska. Att tillbringa 3-4 dagar i staden ger dig gott om tid att njuta av den unika atmosfären, se stadslivet från en gatukafé och utforska stadens många möjligheter.

Marknad i Nice
Vackra gator i Nice
Lokal konst i Nice

Hur tar man sig runt i Nice?

Nice har ett välutvecklat transportsystem som gör det enkelt att ta sig runt i staden och utforska de omgivande områdena.

Till fots

Det bästa sättet att uppleva Nice är till fots. Här får du en enastående möjlighet att känna av stadens atmosfär, de många historiska byggnaderna och dess charm.

Kollektivtrafik

Nice har ett bra nätverk av bussar och spårvagnar som förbinder olika delar av staden. Det är ett praktiskt och ekonomiskt sätt att ta sig runt.

Hyra en cykel

Det finns också möjlighet att hyra cyklar i Nice. Det finns flera olika uthyrningsföretag där du kan hyra cyklar på timbasis.

Hyra en bil

Om du reser med Ving kan du hyra en bil i Nice till förmånliga priser. En hyrbil gör det enkelt för dig att utforska de omgivande städerna som Cannes och Saint-Tropez.

Hyr en cykel när du besöker Nice
Människor promenerar

Var bör man bo i Nice?

Det finns många möjligheter när det gäller boende under din semester i Nice. Den gamla stadsdelen, Vieux Nice, är ett charmigt och livligt område med en autentisk atmosfär. Här hittar du smala gator fyllda med butiker, restauranger och caféer. Det är en idealisk plats att bo på om du vill vara nära de historiska sevärdheterna och uppleva det lokala livet.

Ett annat alternativ är området kring Promenade des Anglais, som sträcker sig längs strandpromenaden. Här finns lyx.
Så alla våra hotell i Nice

Mer reseinspiration

Nice

24 timmar i Nice - de bästa sevärdheterna

Uppelvelser, hotelltips och restauranger, så här får du ut det mesta av ett dygn i Nice.