Pool, strand och hav

En vecka på Gran Canaria

Charter – mitt nya go-to

Det var en kall morgon i december, jag satt med mitt kaffe och datorn framför mig. Vi hade levt i en vabb-stuga i fem veckor och skolan skulle börja om drygt en vecka. Jag kände att jag var långt ifrån redo att kliva in i vardagen igen. Och vad gör jag när jag vill bort från vardagen? Börjar kolla resor...

Några klick senare hade jag en massa flikar uppe med olika förslag på resor. Ett av förslagen var en charterresa, den låg under mest otroligt men absolut mest fördelaktigt när det kom till vad man fick för pengarna. Jag och min man diskuterade de olika alternativen, det ena var till USA, landet vi bodde i under tre år, men det kändes långt att åka för en vecka, ett annat förslag var reguljärt till ett land i Europa men det skulle bli väldigt dyrt. Ska vi testa charter? Sade vi nästan i munnen på varandra, och jag ska vara ärlig, den skeptiska tonen klingade från oss båda. Text: Claudia Galli Concha

Claudia Galli Concha på en segelbåt

Två dagar senare satt vi på ett flygplan med våra döttrar på väg till Gran Canaria och till Sunwing Arguineguin bokad via Ving, en bekväm flygresa med god mat. Vi landade i ett varmt land och jag drog in utlandsluft i mina lungor. Äntligen! Upp med familjen på transferbussen och ett och annat skämt om svenskt kaffe på hotellet drogs det absolut innan vi var framme. Allt efter vår ankomst till hotellet var för bra för att vara sant. Charter var plötsligt en enda stor aha-upplevelse för mig.

Vi checkade in på ett otroligt fint hotellrum med en magisk utsikt, vi fick tillgång till schemat för veckans aktiviteter på hotellet och vi fick på oss de orangea armbanden som gav oss tillgång till all mat och snacks som fanns på hotellet och som vi njöt av.

Alla vi som har småbarn och reser med dem vet att det krävs en och annan aktivitet. Dagarna när man satt och drack finkaffe länge och tittade på folk är förbi och det gör mig absolut ingenting, men ibland är det svårt att få fantasin att räcka till för de älskade minimänniskorna och deras önskemål, men här fanns inte det problemet...svaret på det var Kids Club.

Det fanns alltså plötsligt ett gäng fantastiska människor som ville hänga med våra barn (ja, och resten av barnen på hotellet förstås) under dagarna, ibland med vår närvaro och ibland gjorde de egna små äventyr på hotellområdet, ibland var Lollo och Bernie med – lyx!

Tänk er, där kunde jag och min man ligga vid poolen, sola och läsa en bok, samtidigt som vi visste att tjejerna fick uppleva roliga saker som de sedan skulle komma hem och berätta för oss om, och när de kom tillbaka från utflykten så kunde de gå och hämta sin egna glass mot uppvisande av armbandet och sedan slänga sig i poolen. Om de njöt? JA!

Så här flöt våra dagar på. Alla var nöjda. Överdriver jag nu, kan det verkligen vara så? Det kan det!

Alla mål mat åts i bufféform och samma här, att resa med barn brukar innebära en hel del rätter som beställs på restaurang och inte äts upp. Inte här, här fanns något för alla, så alla åt och alla blev mätta och nöjda varje måltid. Dröm!

På kvällarna var det underhållning om man ville, ett showteam spelade välkända låtar som man gärna ville sjunga med i, eller i alla fall jag, haha, och vi fick en härlig stund att sitta och äta länge, ta en extra efterrätt samtidigt som barnen sprang runt med sina nyfunna vänner.

Charterresor är mitt nya. Så är det bara. Sedan den där första resan i januari i år så har vi kört totalt tre charterveckor till, två på Gran Canaria och en vecka nu i somras i Grekland. I somras var vi bättre på att göra utflykter. Vi åkte in till Rhodos gamla stad en dag och vi gjorde en segeltur en dag med snorkling, det var underbart, även det ordnat på smidigaste sätt genom VING.

En charterresa är vad du vill att den ska vara. Det kan vara en upplevelseresa. Det kan vara en resa med fokus barn och aktiviteter som är anpassade för dem. Det kan vara en resa med fokus hälsa, men framförallt – det kan vara en resa med alla de här ingredienserna. Oavsett vilket fokus det blir så kommer din resa vara smidig, Ving är väldigt närvarande om du behöver och det uppskattar jag.

Jag är väldigt glad och tacksam att jag klickade BOKA den där dagen i januari och fick uppleva en helt ny typ av familjeresa...ett tryggt, smidigt och samtidigt spännande sätt att resa på.

Charter är mitt nya go-to!