Experternas tips

Mat, dryck och utflykter på

Aruba

Sarahs favoriter på Aruba

Många som reser till Aruba väljer All Inclusive, och hotellkomplexen är ofta så stora och fina att många sällan lämnar hotellområdet. Men jag rekommenderar att man hyr en bil eller cykel och utforskar ön på egen hand, eller bokar in sig på en arrangerad utflykt. Jag kan tipsa om två dagsutflykter som föll mig i smaken – en för dig som gillar att upptäcka och en för dig som vill skämma bort dig själv för en stund.

Utöver det vill jag slå ett slag för Arubas matkultur som håller hög internationell klass. Jag har valt ut två favoritrestauranger samt en bar som är väl värda ett besök.

Text & foto: Sarah van Tol

Restauranger och barer

Carte Blanche

Ett besök på Carte Blanche är inte bara en middag – det är en upplevelse i Chef’s Table-format, för enbart 14 personer per sittning. Under avslappnade former tar chef Dennis och hans team emot dig och bjuder på en oförglömlig kväll. Njut av en avsmakningsmeny, goda viner (för den som önskar) och trevliga samtal, samtidigt som kock och sommelier förbereder all mat och dryck framför dig. Låter detta som något för dig rekommenderar jag att du bokar bord i god tid.

Sopranos Piano Bar

I Palm Beach ligger pianobaren Sopranos som stoltserar med avslappnad open air-miljö, goda drinkar och internationella pianister av hög klass. Det är ett populärt ställe med en salig blandning av folk, så vill du ha sittplats bör du komma i god tid.

Screaming Eagle

Belägen i Low Rise-området, ett stenkast från Eagle beach, ligger Screaming Eagle Restaurant som i moderna lokaler erbjuder välkomponerade rätter med franska influenser. Den ligger lite utanför centrum, men är väl värd omvägen och vi återkommer varje gång vi besöker Aruba.

Utflykter

Renaissance Island

En kort båttur från Oranjestad hittar du Renaissance Island – en ö med vackra laguner som tillhör hotellet Renaissance, men även är tillgängligt för andra mot en avgift. Jag rekommenderar varmt att boka ett spapaket med heldagsvistelse på ön samt massage eller annan spabehandling i en privat hydda belägen på pålar ute i vattnet.

Mangel Halto

Ett par kilometer söder om Oranjestad ligger den något undangömda stranden Mangel Halto, som omgiven av mangroveträd erbjuder ett lugnare och mer avskilt alternativ till öns större stränder. De långgrunda stränderna är en perfekt utgångspunkt om man vill snorkla eller dyka direkt från stranden. Avrunda gärna dagsturen med ett stopp på fisk- och skaldjursrestaurangen Zeerovers i Savaneta.

Sarah van Tol

Sarah delar med sig av sina favoriter på Aruba och tips till dig som planerar bröllop där, men hon bjuder även på andra restips med fokus på lite extra lyx.