British Museum-  Ett måste i London

Fem måsten i London

Oavsett om du varit i London förut eller det är dags för första resan dit, är det alltid spännande att uppleva saker bortom milslånga köer och de vanliga turiststråken.

Här ger vi fem av våra bästa tips på saker du kan göra vid din nästa resa till London. För dig som besökt staden förut kanske detta är något nytt att prova på, medan det för dig som besöker staden för första gången, ger dig möjlighet att lära känna den på ett lite annorlunda sätt.

Tips i London

1. Upplev London till fots

Rundvandringar i Brick Lane, Camden, Covent Garden, London Bridge och Shoreditch. Passar alla nyfikna, oavsett om man varit i London tidigare eller ej. Boka en rundvandring med en guide som varit hemlös i London. Under två timmar guidar t.ex. färgstarka Viv dig runt sitt älskade Covent Garden. Lyssna på hennes personliga berättelser om platserna som präglat hennes liv. Eller boka någon av de andra spännande och personliga turerna runt om London. Ett minne för livet. Boka biljett online.

Unseentours

Poppies Fish & Chips ett restaurangtips i London

2. Poppies Fish & Chips

Finns i Soho, Spitalfield och Camden. Den gamle ex rock n rollern Pat “Pops” Newland har jobbat
med britternas älskade fish and chips sedan 50-talet. Numera driver denna herre tre restauranger i London där det serveras klassisk fish and chips med tartarsås som du sedan dränker i maltvinäger, mums.

poppiesfishandchips.co.uk

3. Afternoon Tea på Sketch

Sketch är som en rosafluffig dröm med en helt underbar inredning. Ett perfekt ställe för att fira något speciellt. Här finns flera restauranger och stilar att välja mellan. Deras afternoon tea är gudomligt, med allt från klassiska snittar till macaroons och bakverk som du sköljer ner med te och champagne. Boka bord i god tid.

sketch.london. 9 Conduit Street.

Ett måste i London

Sketch London

Carnaby Street ett tips för londonresan

4. Carnaby Street

Jodå, Carnaby Street är fortfarande en cool gata för alla som är unga i sinnet. Här hittar du massor av kläd- och skobutiker med ungt mode. Vill du inte shoppa kan du alltid slinka in på myllrande Kingly Court. Det är ett öppet litet torg med tre våningar fullproppade av restauranger och barer.

carnaby.co.uk

The British Museum ett måste i London

5. The British Museum

London myllrar av museer. En av mina absoluta favoriter är The British Museum i charmiga Bloomsbury. Här kan du se allt från egyptiska sarkofager och Rosettastenen till mosaikmålningar från antiken och mycket mer. För barnen finns även Samsung Digital Discovery Centre. Gratis inträde och ett fantastiskt museum att besöka oavsett om du bara har en timme eller hela dagen på dig.

Great Russell Street. www.britishmuseum.org

Hitta din resa till London

Res till London med Ving

Resor till London

Vi har hotell i London som passar alla olika smaker, oavsett om du vill bo nära någon av stadens sevärdheter, något speciellt område, prisvärt eller lyxigt.

Fler citytips