Hotell (117)

Resor till Kroatien

Med Ving kan du resa till Kroatien och välja bland över ett dussin resmål, från Istrien i norr till Dubrovnik i söder.

Kroatien har allt man kan begära av en skön och innehållsrik semester; härliga stränder med kristallklart vatten, spännande mat, en lång historia, och massor av sol. Kroatien är också perfekt om du vill resa omkring på egen hand, för att göra dina egna upptäckter, vare sig du reser med båt i den dalmatiska skärgården, med buss längs Adriatiska kustvägen eller kanske med hyrbil på den istrianska halvön. Överallt finns det mycket att se, upptäcka och smaka på, och det är lätt att resa på egen hand.

Med Ving till Kroatien

Ving erbjuder flera bra möjligheter för din resa till Kroatien; över ett dussin resmål, hotell från budget till lyx, familjehotell och hotell med All Inclusive. Dessutom har du möjligheten att boka en resa med valfri reslängd, så att du själv väljer när du ska resa och hur länge du ska borta.

Över ett dussin resmål

Flera av våra mest populära resmål ligger i Dalmatien nära den vackra gamla staden Split, som till exempel Supetar, en vacker liten by på ön Brac. Här finner du ett av våra bästa familjehotell. Missa inte heller Tucepi, en liten kustby några kilometer söder om Makarska, lika känd för sin långa strand som för de dramatiska Biokovobergen som reser sig bakom byn. Du kan också flyga direkt till något av våra resmål längre söderut, som till exempel Dubrovnik. Du kan välja att bo ute på öarna eller på fastlandet, eller kombinera dem med en vecka på varje. Här kan du boka både små familjedrivna hotell eller större och lyxigare anläggningar. Med Ving kan du plocka ihop din egen resa till Kroatien, från ett tiotal olika avreseflygplatser i Sverige. Ving erbjuder också fyra resmål i Istrien i nordvästra Kroatien: Opatija, Porec, Vrsar och Rovinj.

Smaken av Kroatien

Tycker du om god mat ska du resa till Kroatien, här blandas italienska influenser med inspiration österifrån, och resultatet är fräscht, snyggt och välsmakande. Du kan lika gärna beställa en pizza eller risotto som du kan beställa cevapcici eller någon annan av de grillade rätter som är så typiska för Balkanhalvön. Naturligtvis kommer du också träffa på fisk och skaldjur i olika former, och till maten rekommenderas något av alla de viner som framställs i Kroatien.

Historia och vacker natur

Med sitt läge mellan Grekland och Italien är det inte konstigt att Kroatien har en lång och händelserik historia. Här träffar du på palats från antiken, medeltida ringmurar, venetianska köpmanshus och praktbyggnader från den Habsburgska eran, bland mycket annat. Om du vill ta dig ut i naturen under din semester har du också kommit rätt. Bor du på något av resmålen längs Makarska rivieran är det bara att snöra på sig vandrarkängorna och följa någon av vandringslederna upp i Biokovo-bergen som reser sig inåt land. Även på öarna utanför kusten finns gott om vandringleder, tillsammans med segling, paddling och mycket mer.

Resa med barn till Kroatien

Kroatien passar bra om du ska resa med barn, även yngre barn. Här kan du räkna med rent och klart vatten, flera barnvänliga hotell och mat som är både välkänd och spännande. Lägg därtill kort flygtid så har du ett resmål som passar både större och mindre barn.

Hitta ditt hotell
Klimat och väder
När är det bäst väder i Kroatien?
På alla Vings resmål i Kroatien råder medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Högsäsongen för att resa hit är juli och augusti - då är det som varmast, ljusast och torrast, med minst risk för regn. Dagstemperaturen ligger runt 30-33 grader och i havet är det 23-24 grader varmt. Föredrar du svalare väder, är det bättre att resa till Kroatien på våren eller hösten. Då ligger medeltemperaturen runt 20 grader dagtid och kvällarna är svalare än på sommaren. I april och maj börjar vattnet att värmas upp, med ca 15-17 grader. I oktober dröjer sig värmen kvar i havet, som fortfarande håller en temperatur på ca 20 grader. Sedan kyls det av allt eftersom vintern närmar sig. December till mars räknas som vintermånader, då ligger lufttemperaturen runt 10-14 grader dagtid, soltimmarna är färre och regn är inte ovanligt.

Resor till Kroatien

Brac
Brac är en av Kroatiens största öar, och rymmer allt det som gjort landet så populärt: stränder, vacker natur, spännande restauranger och massor av aktiviteter och upplevelser på nära håll.
Makarska rivieran
Inför en resa till Makarska rivieran kan du se fram emot kristallklart badvatten, omtyckta hotell med familjär stämning, vackra vyer och prisvärda restaurangbesök.
Split-området
En resa till norra Dalmatien frestar med mycket, men kanske framförallt med glasklart badvatten, fina hotell och charmiga städer som fullkomligt osar av historia.
Hvar
En resa till Hvar kan bli precis så idyllisk som du vill att den ska vara, med besök på lokala marknader, långa middagar i skymningen, utflykter till små byar och bad i kristallklart vatten.
Istrien
Om du bokar en resa till Istrien med Ving kan du välja bland fyra olika resmål och ett tjugotal hotell från två till fem vingar.
Dubrovnik-området
Långt söderut i Kroatien ligger de två charmiga kuststäderna Dubrovnik och Cavtat, på en resa hit kan du se fram emot natursköna omgivningar, rik historia och kristallklart badvatten.

Erbjudanden till Kroatien

Mer om Kroatien

10 skäl att besöka Kroatien

Läs våra 10 bästa anledningar att åka till Kroatien - allt från det kristallklara vattnet till den svårslagna arkitekturen.

SÖK DIN RESA TILL Kroatien