Kroatien
Brela

Kroatien

Kroatien

Ving erbjuder det mesta och bästa av Kroatien. Välj bland över ett dussin olika resmål i både södra och norra Kroatien, vart och ett med sin charm. Missa inte Dubrovnik, en vacker stad med mycket historia.

Supetar blev en stor succe när denna vackra lilla by på ön Brac lanserades. Vårt familjevänliga hotell blev mycket populärt och många valde till den All Inclusive som erbjuds. Missa inte heller Tucepi, en liten kustby några kilometer söder om Makarska, lika känd för sin långa strand som för de dramatiska Biokovobergen som reser sig bakom byn.

Ving erbjuder flera resmål i Kroatien. Flera av dem ligger i Dalmatien nära den vackra gamla staden Split. Du kan också flyga direkt till något av våra resmål längre söderut, som till exempel Dubrovnik. Du kan välja att bo ute på öarna eller på fastlandet, eller kombinera dem med en vecka på varje. Här kan du boka både små familjedrivna hotell eller större och lyxigare anläggningar. Med Ving kan du välja mellan ett halvdussin olika avreseflygplatser i Sverige. Ving erbjuder också fyra resmål i Istrien i nordvästra Kroatien: Opatija, Porec, Vrsar och Rovinj.

Läs mer om Kroatien Dölj text

När är det bäst väder i Kroatien?
På alla Vings resmål i Kroatien råder medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Högsäsongen för att resa hit är juli och augusti - då är det som varmast, ljusast och torrast, med minst risk för regn. Dagstemperaturen ligger runt 30-33 grader och i havet är det 23-24 grader varmt. Föredrar du svalare väder, är det bättre att resa till Kroatien på våren eller hösten. Då ligger medeltemperaturen runt 20 grader dagtid och kvällarna är svalare än på sommaren. I april och maj börjar vattnet att värmas upp, med ca 15-17 grader. I oktober dröjer sig värmen kvar i havet, som fortfarande håller en temperatur på ca 20 grader. Sedan kyls det av allt eftersom vintern närmar sig. December till mars räknas som vintermånader, då ligger lufttemperaturen runt 10-14 grader dagtid, soltimmarna är färre och regn är inte ovanligt.

  • Valuta: Kuna (HRK)
  • Antal resmål:  16
  • Antal hotell:  117

Våra resmål i Kroatien