Familj badar i havet

Familjesemester och träningsresa – hur går det ihop?

Äntligen semester! Äntligen en paus från vardagens måsten och rutiner. Tid att umgås med hela familjen och tid för återhämtning. Äntligen tid för träning! Låter det som en osannolik kombination? Nej då, inte om man åker till något av Vings Sunwing­hotell. Där finns nämligen allting som man behöver för att skapa sin egen träningsresa. Oavsett när på säsongen man har möjlighet att resa.

§§ Text: Anna Dahlberg Foto: Anna Dahlberg & Vings bildarkiv

Sunwing Alcudia

Efter en hektisk höst med otroligt mycket jobb och andra projekt landar vi på ett soligt Mallorca en dag i oktober.

Det är så där perfekt ”lagom” varmt, d.v.s. att solen värmer men luften är frisk. Hela familjen är tillsammans och vi ser fram emot en vecka med ledighet, lek, bad, god mat och äntligen tid för träning.

Vi har valt att boka Sunwing Alcudia som ligger mitt på stranden med en fantastisk utsikt. Med två små barn räknar vi med att spendera mycket tid på hotellet så vi har nära till rummet för blöjbyten, sovstunder och mellanmål.

Efter första doppet i poolen och några åk i rutschbanan är det dags för barnen att sova middag. Vi tar en kaffe och hugger tag i våra smartphones. Här ska planeras träning!

Vi tar hjälp av mobilen där vi kan boka gruppträningspass och ladda ner löprundor. Och det bästa av allt, ingen tid behöver läggas på logistik och transporter. Allt vi behöver finns precis här på hotellet. Ett välutrustat och fräscht gym, spa med behandlingar, gruppträningspass och en lång strandpromenad.

Det känns otroligt lyxigt!

Går det att äta hälsosamt då? Träning i all ära, men maten är minst lika viktig. Jag, som även är utbildad kostrådgivare, lägger stor vikt vid att mat ska vara både god och näringsrik. Och svaret är ja!

Hotellets bufféer och menyer erbjuder mängder av grönsaker, sallader, frukt, fisk och flera vegetariska alternativ varje dag. Det här kommer passa vår familj perfekt!

Summering: Känner vi oss nöjda med resan och träningen? Ja, väldigt nöjda. Vi åkte hem med svettiga träningskläder i bagaget, en hel del träningsvärk och påfyllda med ny energi inför vintern. Håll till godo, här finns vår träningsdagbok:

Familjesemester på Sunwing Alcudia Beach

Vår träningsdagbok

SÖNDAG

08.00 Vi inledde veckan med en powerwalk längs strandpromenaden tillsammans med barnen. Kollade in omgivningarna och väckte kroppen till liv efter den långa resdagen. Kan lova att frukostbuffén smakade mycket gott sen!
11.00 Sovdags för barnen och lästid på balkongen för mamma. Pappa snörade på sig skorna och tog veckans första löprunda på 8 km. Toppen att kunna ladda ner löprundor när man inte hittar i området.

MÅNDAG

08.30 Under tiden som det smörjdes solkräm på rummet drog mamma ner till fitnessstudion för gruppträning; 1 timme med crosstraining och core.
15.00 Pappa besökte gymmet för ett 35 minuters pass när mamma och barn hängde i Lollo & Bernie Club med lek och bus.

TISDAG

08.30 Familjepowerwalk igen, avslutades med ett spontandopp i havet innan det var dags för frukost.
12.00 Mamma hängde med på Water aerobics – och det var jobbigare än man kan tro!
16.00 Pappa testade yoga för första gången. Stelt…

ONSDAG

Träningsvärk och vilodag. Därför passade det väldigt bra för mamma att boka in en Sunwing Spa Ritual. 75 minuters helkroppsmassage med ansiktsbehandling. En av veckans höjdpunkter. Barnen hade sovstund och pappa läste Kepler på balkongen. Alla nöjda!

TORSDAG

08.30 Det gick så bra för pappa att fixa med all solkräm så mamma kunde inleda dagen med ett yogapass. Namasté!
11.00 Dags för barnens sovstund, den här gången somnade även mamma. Pappa ville däremot vara mer aktiv så det blev en ny nedladdad löprunda runt Alcudia.

FREDAG

Vilodag!

LÖRDAG

Dags för hemresa. Vi älskar Easy check in. Inga tunga resväskor att släpa på till flygplatsen. Underbart!

Sunwing Alcudia Beach

Träning på Sunwing

SATS-träning på Vings hotell

Om du gillar att träna på semestern så har du alla möjligheter när du reser med Ving. Förutom renodlade träningsresor finns gym och SATS-klasser på alla våra familjehotell Sunwing Family Resorts och Ocean Beach Clubs. Detsamma gäller på våra hotell för vuxna, Sunprime Hotels. Välj mellan ett tiotal olika pass som t.ex. Core, Yoga, Crosstraining m.m. För de lite yngre finns bland annat Kids Parkour. Gruppträningsklasserna är alltid gratis.

Träning på Sunwing

Boka SATS-passet i mobilen

Nu behöver du inte längre lämna solstolen för att boka tid på något av våra SATS-pass på Sunwing, Sunprime eller Ocean Beach Club. Om du har en smartphone kan du nämligen hitta all information om våra träningspass, samt boka plats, i Vings app. Om du inte redan har Ving-appen finns den att ladda ner i App Store och Google Play. När det väl är dags för själva träningen måste du dock masa dig upp ur solstolen...

Gymma tillsammans

På alla Sunprime Hotels, Sunwing Family Resorts och Ocean Beach Clubs finns gym där du kan träna på egen hand, alldeles gratis. På vissa av våra familjeresorts erbjuder vi också Fitness Together, där föräldrar och ungdomar som fyllt 11 kan träna tillsammans i gymmet och på utvalda gruppträningsklasser. Personalen på plats börjar med en genomgång och sedan är det bara att köra!

Träning i poolen på våra familjehotell
Träning på Sunwing

Kom igång med träningen med egen PT

Du vet väl att du kan kickstarta din träning under semestern? Med en personlig tränare får du hjälp med att skräddarsy din träning, helt utifrån dina egna förutsättningar. Oavsett vad du har för mål eller tidigare erfarenhet gör din PT träningen både mer effektiv och motiverande. Våra professionella personliga tränare är med dig under hela träningspasset och erbjuder allt från enklare kostrådgivning till att lägga upp individuellt anpassade träningsprogram. Vill du hellre träna tillsammans med en vän finns möjligheten att boka PT Duo. Den personliga tränaren coachar och hjälper då er båda under träningspasset och tillsammans jobbar ni mot era träningsmål.

Perfekta hotell för träning

Här finns förutsättningar för träning av: cykling, simning, skidåkning och löpning. Skulle du behöva lite avkoppling efter träningen erbjuder hotellens spa både massage och andra välgörande behandlingar.

Våra klassikerhotell:

En Svensk Klassiker
Anna Dahlberg

Text av Anna Dahlberg

Anna Dahlberg är produktchef på Ving.

Familjen består av: mamma Anna, pappa Arwid och barnen Edwin, samt Tilda.

Familjehotell som passar för träning

Stockholm-Arlanda, 2 vuxna, 1 vecka
Filtrera
0 av 0 hotell