Se hotell (75)

Resor till London

Alla har sina egna skäl till att resa till London, och Ving har resor för alla: Från enkelt och billigt till exklusivt och elegant.
London passar lika bra för en weekend som för en kortvecka fylld av upplevelser, evenemang och kanske en smula shopping. Hos Ving kan du välja mellan mängder av hotell för alla smaker, med eller utan pool, lyx eller budget, rum eller lägenhet.

Bo var du vill – res när du vill

Ving har hotell från två till fem vågor, och alla ligger centralt i London. Tycker du det är svårt att välja hotell för din resa till London kan du börja med att bestämma dig för en stadsdel, exempelvis hotelltäta Bayswater, nöjes- och shoppingfyllda Marylebone eller varför inte exklusiva Mayfair vid Hyde Park? När du bestämt dig för vilket hotell du ska bo på kan du bestämma när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Och med hela resan i ett paket kan du koppla av och se fram emot din semester!

Barnvänliga hotell i London

Om du ska resa med barn till London och föredrar en lägenhet ska du ta en titt något av våra Citadines-hotell. Här slipper du klä på dig och gå ner i restaurangen för att äta frukost, och det är lätt att dra sig tillbaka om de minsta behöver vila en timme eller två. Sen är det lätt att fixa mellis innan man går ut igen.

Lyxhotell i London

Vill du ha en lyxig weekend i London finns det mycket att välja på, både klassiska hotell som Flemings Mayfair, Athenaeum och the Ritz, där du kan sätta en extra guldkant på din resa genom att boka deras berömda afternoon tea. Hos Ving kan du också välja lyx av modernare snitt, som Hilton Park Lane eller ME London. Eftersom de flesta av våra riktigt eleganta hotell ligger antingen i Mayfair eller Soho har du inte långt till någonting.
Filtrera och sök resa

Våra kunder om London

Väder
 • januari
6°2°
1
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • februari
7°2°
2
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • mars
10°3°
3
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • april
13°5°
4
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • maj
17°8°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • juni
20°11°
6
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juli
22°13°
6
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • augusti
21°13°
5
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • september
19°11°
4
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • oktober
14°8°
3
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • november
10°5°
1
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • december
7°3°
1
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 2 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Flyg till London med Ving på reguljära flygresor året runt. Direktflyg finns från Stockholm-Arlanda, Göteborg-Landvetter och Köpenhamn-Kastrup.
London har fyra flygplatser, Heathrow, Gatwick, Stansted och London City Airport. Transfer mellan flygplatsen och hotellet sker på egen hand och ingår inte i resans pris. Flygplatserna har följande förbindelser med centrum.

Heathrow, ca 25 km väster om London
- Tunnelbana, Piccadilly Line till centrala London (Picadilly Circus) går ca var 10:e minut dagtid, restid ca 40 min och är det billigaste alternativet. Trångt under rusningstid.
- Heathrow Express, en tåglinje som dagtid går varje kvart in till Paddington Station, är det snabbaste alternativet med en restid på endast 15 minuter.
- Bussarna passerar många centralt belägna hotell i London. Restid ca 55-75 minuter (Liverpool Station respektive Victoria Station).
- Taxi är ibland det bekvämaste, om än det dyraste, alternativet. Lång restid under rusningstrafik.

Gatwick, ca 45 km söder om London
- Gatwick Express till Victoria Station. Tåget avgår var 15:e minut och tar ca 30 minuter.
- Tåg till London Bridge eller St. Pancras avgår var 15:e minut, restid ca 45 min och är det billigaste alternativet.
- Taxi är ibland det bekvämaste, om än det dyraste, alternativet. Lång restid under rusningstrafik.

Stansted, ca 50 km norr om London
- Stansted Express till Liverpool Station. Tåget avgår var 15:e minut och tar ca 45 minuter.
- Bussarna passerar många centralt belägna hotell i London. Restid ca 55-75 minuter (Liverpool Station respektive Victoria Station).
- Taxi är ibland det bekvämaste, om än det dyraste, alternativet. Lång restid under rusningstrafik.

London City Airport, ca 11 km öster om London
- DLR Line till Bank Underground Station avgår ca var 8-15 minut och tar knappt 25 minuter.
- Taxi är ibland det bekvämaste, om än det dyraste, alternativet. Lång restid under rusningstrafik.
Shopping
I London finns det mesta, framförallt vad gäller shopping. Många reser hit endast för att shoppa, och det är lätt att förstå varför. Staden har ett enormt utbud av butiker, affärer och marknader.

Varuhus och gallerior

I London finns stora varuhus som Harrods och Harvey Nichols i Knightsbridge. Det finns även flera större gallerior och på Westfield London finns mer än 300 butiker under samma tak. Här finns allt från stora designermärken till unika butiker.

Oxford Street, Regent Street och Kings Road

Den stora shoppinggatan i centrum är Oxford Street, där det kan bli trångt på lördagarna. PÅ Regent Street ligger Hamleys leksaksvaruhus som har 7 våningar och rymmer allt för barnen, missa inte den sevärda julskyltningen om du är här i december.

Kings Road är ett av Londons främsta shoppingställen och här finns det något för alla stilar och smaker. Gatan sträcker sig drygt tre kilometer och här finns mer än 160 butiker. Allt från det ikoniska varuhuset Peter Jones till boutiquer där engelska nya designers blandas med mer etablerade märken.

Old Bond Street, New Bond Street och Carnaby Street

Vill du shoppa kända varumärken ska du bege dig till Old Bond Street och New Bond Street. Där trängs de välkända varumärken som Armani, Burberry och Louis Vuitton.

Carnaby Street är känd för sina butiker inom mode och livsstil och här finns kläder från både lokala och internationella designers, boutiquer, smyckesbutiker och skönhetssalonger.

Marknader

Marknaderna är också många i London men gatumarknaderna i Notting Hill och Camden är de mest kända.
Mat, dryck och nattliv
London har mycket att erbjuda när det kommer till mat och dryck. Här kan man njuta av de senaste trenderna och smakerna inom matlagning men också det mer traditionella och sofistikerade. I London finns även många restauranger som ägs och drivs av kända kockar och tv-personligheter så här kan man kombinera en härlig matupplevelse med kändisspaning. En helt annan sida av det kulinariska London får man på en matvandring, bland fish & chips, sausage rolls och bacon and egg baps, för att inte tala om alla dessa engelska ostar, deras öl och deras cider. Allt hinner man inte smaka på, men under en matvandring får man en härlig uppfattning om hur smakfullt England kan vara.

Guide Michelin restauranger

London kan stoltsera med en lång lista på restauranger som belönats med stjärnor från Guide Michelin. Från de sällsynta tre Michelin-stjärniga restaurangerna inklusive Gordon Ramsey i Chelsea och Alain Ducasse på Dorchester Mayfair till mängder av 1-2 stjärniga restauranger i London med omnejd.

Indisk mat

I London bor över en halv miljon brittiska indier varför London kan stoltsera med några av världens bästa indiska restauranger utanför Indien.

Engelska pubar

I London är det aldrig långt till en traditionell engelsk pub som kan stoltsera med ett fyndigt namn, blommig interiör och mängder av olika öl på tapp. Pubarna finns i nästan alla gatuhörn och vissa av dem är lika historiska och traditionella som London själv.
Londons vibrerande nattliv bjuder på oändliga möjligheter alla dagar i veckan även om det är ännu mer liv och rörelse på helgerna. Välj mellan mängder av klubbar, engelska pubar, barer, musikaler, teatrar, musikaler och konserter.
Aktiviteter och sevärdheter
London har mycket att erbjuda när det kommer till aktiviteter. Välj mellan olika muséer, gallerier, monument, fina parker och historiska utflykter. Ett tips är att gå och se en fotbollsmatch i London, det är en upplevelse för alla -inte bara för fotbollsfans.

Muséer

London har ett stort antal muséer och här kan man frossa i olika muséer. Många är också kostnadsfria att besöka så man inte behöver tänka på entréavgift. Lär om England, London och mycket mer på bland annat British Museum, Natural History Museum, Victoria and Albert Museum, Science Museum, Imperial War Museum, London Transport Museum och Royal Museums Greenwich.

Parker

Trots att London är en storstad finns här härliga grönområden och parker. Njut av en picknick eller en härlig promenad i Hyde Park. Utanför London ligger den fina parken, Richmond Park, som ett perfekt utflyktsmål.
London kan stoltsera med många historiska monument och sevärdheter. Många av dessa sevärdheter har inte bara en långa historia utan också en fantastisk design och arkitektur. Några av de mest populära sevärdheterna är Tower Bridge, Tower of London, The Shard, Westminster Abbey, Buckingham Palace, St. Paul's Cathedral, Trafalgar Square, Kensington Palace, London Eye och Piccadilly Circus. Här finns något för alla intressen och smaker.
Hur du tar dig runt
I London finns många olika sätt att ta sig fram på, välj den transport som passar dig bäst. I staden finns också många fina promenadstråk om du vill upptäcka staden till fots.

Buss

Centrala London trafikeras av röda bussar, dubbeldäckare och Red Arrows. Red Arrows är expressbussar som stannar vid färre hållplatser. Gröna bussar trafikerar stadens ytterområden.

Tunnelbana

Tunnelbana är det bästa och smidigaste sättet att ta sig runt i London på.

Biljetter till buss och tunnelbana

Travel Cards gäller för både buss och tunnelbana och kan köpas på alla tunnelbanestationer, i automat eller genom manuell betjäning. Glöm inte att spara biljetten – den skall lämnas vid den station du stiger av på.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Brittiska pund (GBP). Som regel är det förmånligast att växla till pund i Sverige före avresan. Kort accepteras i stor utsträckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 V. Adapter krävs, svenska kontakter passar inte i engelska uttag.

Språk

Engelska

Övrigt

När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.

Viktigt om inresa till Storbritannien

Storbritannien ingår inte i Schengenområdet, ta med dig ditt pass.

Resenärer under 18 år

I Storbritannien nekar hotellen enligt lag att ta emot minderåriga utan målsman.
Om du reser med barn under 18 år och inte är vårdnadshavare, exempelvis syskon, mor- eller farförälder, moster, vän, eller där det inte är uppenbart att du är vårdnadshavare, till exempel att ni har olika efternamn, kan det hända att du får frågor vid in- eller utresa.
Ta alltid med dig relevanta handlingar som visar din relation till barnet om ni inte har samma efternamn, samt ett skriftligt medgivande från barnets föräldrar.
Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor.
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). Det går förstås också bra att betala kontant.
Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.

London

Marikas 10 favoriter i London

Vår reseexpert Marika besöker London flera gånger per år och hittar alltid något nytt att upptäcka. Här tipsar hon om 10 saker att uppleva oavsett om du besöker staden för första eller 100:e gången.

Vår reseexpert Marika besöker London flera gånger per år och hittar alltid något nytt att upptäcka. Här tipsar hon om 10 saker att uppleva oavsett om du besöker staden för första eller 100:e gången.

Mer om London

Hitta en resa till London som passar dig!

Måsten i London

Fem måsten på en resa till London

London är fullt av upplevelser! Här hittar du fem tips på aktiviteter i London, för dig som vill lära känna staden på riktigt.

London är fullt av upplevelser!

Res till London med barn

Resa till London med barn

London är en perfekt stad att åka till på en weekend med barn. Läs Jan Gradvalls bästa tips på saker att göra i staden.

Tips när du reser med barn

Rock i London

London Rocks!

Häng med Jan Gradvall på en djupdykning i Londons rika rockhistoria, perfekt för dig som älskar musik och ska resa till London.

Djupdykning i Londons rockhistoria

London Eye

Dags för en resa till London över helgen?

Är det dags för ett besök i den engelska huvudstaden? Boka in en härlig weekend och slipp använda upp semesterdagarna.

Är det dags för ett besök i den engelska huvudstaden? Boka in en härlig weekend och slipp använda upp semesterdagarna.
Upplev Premier Leauge live

Upplev Premier League live på en fotbollsresa till London

Boka en fotbollsresa till London och se ditt favoritlag i Premier League. Upplev fotbollsmagin live och dela upplevelsen med alla andra fans. Köp matchbiljetter till Premier League och hotell, med eller utan flygresan hos oss.

Boka en fotbollsresa till London och se ditt favoritlag i Premier League. Upplev fotbollsmagin live och dela upplevelsen med alla andra fans. Köp matchbiljetter till Premier League och hotell, med eller utan flygresan hos oss.

Upplev Formel 1 i England

Upplev ett klassiskt Formel-1 lopp på en resa till England och British Grand Prix. Boka en resa med Ving och upplev både racing och London under en och samma resa.

Upplev ett klassiskt Formel-1 lopp på en resa till England och British Grand Prix. Boka en resa med Ving och upplev både racing och London under en och samma resa.
Så dricksar du

Så dricksar du i London

Städare: Ca 1 pund per natt.
Piccolon: 2 pund per bagage.
Servitören: Om det inte redan är inkluderat i notan i form av serviceskatt ger man ca 10 procent. Alla anställda inom servicenäringen är sedan 2016 garanterade en lön på minst 7,20 pund per timme.
Taxichauffören: 10 procent.
Frisören: Ingenting eller max 1 pund.
Kommentar: I storstäderna är man mer försiktig med att ge dricks och på pubarna är det ovanligt att dricksa även om det naturligtvis är välkommet.

**Städare:** Ca 1 pund per natt. **Piccolon:** 2 pund per bagage. **Servitören:** Om det inte redan är inkluderat i notan i form av serviceskatt ger man ca 10 procent. Alla anställda inom servicenäringen är sedan 2016 garanterade en lön på minst 7,20 pund per timme. **Taxichauffören:** 10 procent. **Frisören:** Ingenting eller max 1 pund. **Kommentar:** I storstäderna är man mer försiktig med att ge dricks och på pubarna är det ovanligt att dricksa även om det naturligtvis är välkommet.
SÖK DIN RESA TILL London
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.