Se hotell (77)

Resor till London

Alla har sina egna skäl till att resa till London, och Ving har resor för alla: Från enkelt och billigt till exklusivt och elegant.

London passar lika bra för en weekend som för en kortvecka fylld av upplevelser, evenemang och kanske en smula shopping. Hos Ving kan du välja mellan mängder av hotell för alla smaker, med eller utan pool, lyx eller budget, rum eller lägenhet.

Bo var du vill – res när du vill

Ving har hotell från två till fem vågor, och alla ligger centralt i London. Tycker du det är svårt att välja hotell för din resa till London kan du börja med att bestämma dig för en stadsdel, exempelvis hotelltäta Bayswater, nöjes- och shoppingfyllda Marylebone eller varför inte exklusiva Mayfair vid Hyde Park? När du bestämt dig för vilket hotell du ska bo på kan du bestämma när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Och med hela resan i ett paket kan du koppla av och se fram emot din semester!

Barnvänliga hotell i London

Om du ska resa med barn till London och föredrar en lägenhet ska du ta en titt något av våra Citadines-hotell. Här slipper du klä på dig och gå ner i restaurangen för att äta frukost, och det är lätt att dra sig tillbaka om de minsta behöver vila en timme eller två. Sen är det lätt att fixa mellis innan man går ut igen.

Lyxhotell i London

Vill du ha en lyxig weekend i London finns det mycket att välja på, både klassiska hotell som Athenaeum och the Ritz, där du kan sätta en extra guldkant på din resa genom att boka deras berömda afternoon tea. Hos Ving kan du också välja lyx av modernare snitt, som Hilton Park Lane eller Park Tower Knightsbridge. Eftersom de flesta av våra riktigt eleganta hotell ligger antingen i Mayfair eller Knightsbridge har du inte långt till någonting.

Formel 1 i London

I juli är det dags för det numera klassiska British Grand Prix, ett av loppen i Formel 1-cirkusen. Hos Ving kan du boka en resa där allt ingår: flyg, hotell, biljett till både kvalificeringsloppet på lördagen och själva tävlingen på söndagen, tillsammans med transfer till och från banan. Och självklart kan du boka ett par extra dagar i London, före eller efter loppet om du vill det.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om London

Väder
 • januari
6°2°
1
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • februari
7°2°
2
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • mars
10°3°
3
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • april
13°5°
4
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • maj
17°8°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • juni
20°11°
6
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juli
22°13°
6
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • augusti
21°13°
5
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • september
19°11°
4
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • oktober
14°8°
3
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • november
10°5°
1
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • december
7°3°
1
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 2 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Till London kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
Till London reser du med Ving på reguljära flygresor året runt. Direktflyg finns från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.
London har fyra flygplatser, Heathrow, Gatwick, Stansted och London City Airport. Transfer mellan flygplatsen och hotellet sker på egen hand och ingår inte i resans pris. Flygplatserna har följande förbindelser med centrum.

Heathrow, ca 25 km väster om London
- Tunnelbana, Piccadilly Line till centrala London (Picadilly Circus) går ca var 10:e minut dagtid, restid ca 40 min och är det billigaste alternativet. Trångt under rusningstid.
- Heathrow Express, en tåglinje som dagtid går varje kvart in till Paddington Station, är det snabbaste alternativet med en restid på endast 15 minuter.
- Bussarna passerar många centralt belägna hotell i London. Restid ca 55-75 minuter (Liverpool Station respektive Victoria Station).
- Taxi är ibland det bekvämaste, om än det dyraste, alternativet. Lång restid under rusningstrafik.

Gatwick, ca 45 km söder om London
- Gatwick Express till Victoria Station. Tåget avgår var 15:e minut och tar ca 30 minuter.
- Tåg till London Bridge eller St. Pancras avgår var 15:e minut, restid ca 45 min och är det billigaste alternativet.
- Taxi är ibland det bekvämaste, om än det dyraste, alternativet. Lång restid under rusningstrafik.

Stansted, ca 50 km norr om London
- Stansted Express till Liverpool Station. Tåget avgår var 15:e minut och tar ca 45 minuter.
- Bussarna passerar många centralt belägna hotell i London. Restid ca 55-75 minuter (Liverpool Station respektive Victoria Station).
- Taxi är ibland det bekvämaste, om än det dyraste, alternativet. Lång restid under rusningstrafik.

London City Airport, ca 11 km öster om London
- DLR Line till Bank Underground Station avgår ca var 8-15 minut och tar knappt 25 minuter.
- Taxi är ibland det bekvämaste, om än det dyraste, alternativet. Lång restid under rusningstrafik.
Shopping
I London finns det mesta, framförallt vad gäller shopping. Många reser hit endast för att shoppa, och det är lätt att förstå varför. Staden har ett enormt utbud av butiker, affärer och marknader. Här finns stora varuhus som Harrods och Harvey Nichols i Knightsbridge. På gatorna Old Bond Street och New Bond Street trängs de välkända varumärken som Armani, Burberry och Louis Vuitton. Den stora shoppinggatan i centrum är Oxford Street, där det kan bli trångt på lördagarna. Hamleys leksaksvaruhus har 7 våningar och rymmer allt för barnen, missa inte den sevärda julskyltningen om du är här i december. Marknaderna är också många men gatumarknaderna i Notting Hill och Camden är de mest kända.
Mat, dryck och nattliv
London har ett mycket stort utbud av både restauranger och pubar. Här finns mat från världens alla hörn.
Londons nattliv bjuder på oändliga möjligheter. Välj mellan mängder av teatrar, musikaler, engelska pubar, konserter, barer och klubbar i Londons intensiva nattliv.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns massor av aktiviteter i London. Välj mellan många olika sevärdheter som muséer, gallerier, monument och historiska utflykter. Ett tips är att gå och se en fotbollsmatch i London, det är en upplevelse för alla -inte bara för fotbollsfans.
London kan stoltsera med många sevärdheter och historiska platser. Några av de mest populära sevärdheterna är Buckingham Palace, London Eye, Big Ben, Westminster Abbey, Piccadilly Circus och Hyde Park.
Hur du tar dig runt
I London finns många olika sätt att ta sig fram på, välj den transport som passar dig bäst. I staden finns också många fina promenadstråk om du vill upptäcka staden till fots.

Buss

Centrala London trafikeras av röda bussar, dubbeldäckare och Red Arrows. Red Arrows är expressbussar som stannar vid färre hållplatser. Gröna bussar trafikerar stadens ytterområden.

Tunnelbana

Tunnelbana är det bästa och smidigaste sättet att ta sig runt i London på.

Biljetter till buss och tunnelbana

Travel Cards gäller för både buss och tunnelbana och kan köpas på alla tunnelbanestationer, i automat eller genom manuell betjäning. Glöm inte att spara biljetten – den skall lämnas vid den station du stiger av på.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Storbritannien ambassad på telefon 08-671 30 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Storbritannien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Brittiska pund (GBP). Som regel är det förmånligast att växla till pund i Sverige före avresan. Kort accepteras i stor utsträckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 V. Adapter krävs, svenska kontakter passar inte i engelska uttag.

Språk

Engelska

Övrigt

När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.

Viktigt om inresa till Storbritannien

Storbritannien ingår inte i Schengenområdet, ta med dig ditt pass.

Resenärer under 18 år

I Storbritannien nekar hotellen enligt lag att ta emot minderåriga utan målsman.
Om du reser med barn under 18 år och inte är vårdnadshavare, exempelvis syskon, mor- eller farförälder, moster, vän, eller där det inte är uppenbart att du är vårdnadshavare, till exempel att ni har olika efternamn, kan det hända att du får frågor vid in- eller utresa.
Ta alltid med dig relevanta handlingar som visar din relation till barnet om ni inte har samma efternamn, samt ett skriftligt medgivande från barnets föräldrar.
Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor.
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). Det går förstås också bra att betala kontant.
Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till London
Ambassadors Hotel
Ambassadors Hotel
London, Storbritannien
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnätter
 • Avresa 2 maj 2021 från Stockholm
Flyg och 2 hotellnätter
2 maj 2021 från Stockholm
Citadines Holborn-Covent Garden
 • Barnvänligt
Citadines Holborn-Covent Garden
London, Storbritannien
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnätter
 • Avresa 2 maj 2021 från Stockholm
Flyg och 2 hotellnätter
2 maj 2021 från Stockholm
Copthorne Tara
Copthorne Tara
London, Storbritannien
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnätter
 • Inkl. frukost
 • Avresa 2 maj 2021 från Stockholm
Frukost
Flyg och 2 hotellnätter
2 maj 2021 från Stockholm

Upplev Formel 1 i England

Åk på en Formel 1-resa med Ving

Mer om London

Så dricksar du

Så dricksar du i London

Städare: Ca 1 pund per natt.
Piccolon: 2 pund per bagage.
Servitören: Om det inte redan är inkluderat i notan i form av serviceskatt ger man ca 10 procent. Alla anställda inom servicenäringen är sedan 2016 garanterade en lön på minst 7,20 pund per timme.
Taxichauffören: 10 procent.
Frisören: Ingenting eller max 1 pund.
Kommentar: I storstäderna är man mer försiktig med att ge dricks och på pubarna är det ovanligt att dricksa även om det naturligtvis är välkommet.

Sök din resa till London