Se hotell (77)

Resor till London

Alla har sina egna skÀl till att resa till London, och Ving har resor för alla: FrÄn enkelt och billigt till exklusivt och elegant.

London passar lika bra för en weekend som för en kortvecka fylld av upplevelser, evenemang och kanske en smula shopping. Hos Ving kan du vÀlja mellan mÀngder av hotell för alla smaker, med eller utan pool, lyx eller budget, rum eller lÀgenhet.

Bo var du vill – res nĂ€r du vill

Ving har hotell frÄn tvÄ till fem hjÀrtan, och alla ligger centralt i London. Tycker du det Àr svÄrt att vÀlja hotell för din resa till London kan du börja med att bestÀmma dig för en stadsdel, exempelvis hotelltÀta Bayswater, nöjes- och shoppingfyllda Marylebone eller varför inte exklusiva Mayfair vid Hyde Park? NÀr du bestÀmt dig för vilket hotell du ska bo pÄ kan du bestÀmma nÀr du ska resa och hur lÀnge du ska vara borta. Och med hela resan i ett paket kan du koppla av och se fram emot din semester!

BarnvÀnliga hotell i London

Om du ska resa med barn till London och föredrar en lÀgenhet ska du ta en titt nÄgot av vÄra Citadines-hotell. HÀr slipper du klÀ pÄ dig och gÄ ner i restaurangen för att Àta frukost, och det Àr lÀtt att dra sig tillbaka om de minsta behöver vila en timme eller tvÄ. Sen Àr det lÀtt att fixa mellis innan man gÄr ut igen.

Lyxhotell i London

Vill du ha en lyxig weekend i London finns det mycket att vÀlja pÄ, bÄde klassiska hotell som Athenaeum och the Ritz, dÀr du kan sÀtta en extra guldkant pÄ din resa genom att boka deras berömda afternoon tea. Hos Ving kan du ocksÄ vÀlja lyx av modernare snitt, som Hilton Park Lane eller Park Tower Knightsbridge. Eftersom de flesta av vÄra riktigt eleganta hotell ligger antingen i Mayfair eller Knightsbridge har du inte lÄngt till nÄgonting.

Formel 1 i London

I juli Àr det dags för det numera klassiska British Grand Prix, ett av loppen i Formel 1-cirkusen. Hos Ving kan du boka en resa dÀr allt ingÄr: flyg, hotell, biljett till bÄde kvalificeringsloppet pÄ lördagen och sjÀlva tÀvlingen pÄ söndagen, tillsammans med transfer till och frÄn banan. Och sjÀlvklart kan du boka ett par extra dagar i London, före eller efter loppet om du vill det.

Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om London

VĂ€der
 • januari
6°2°
1
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • februari
7°2°
2
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • mars
10°3°
3
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • april
13°5°
4
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • maj
17°8°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • juni
20°11°
6
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juli
22°13°
6
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • augusti
21°13°
5
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • september
19°11°
4
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • oktober
14°8°
3
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • november
10°5°
1
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • december
7°3°
1
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 2 timmar och 30 minuter frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till London kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Till London reser du med Ving pÄ reguljÀra flygresor Äret runt. Direktflyg finns frÄn Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.
London har fyra flygplatser, Heathrow, Gatwick, Stansted och London City Airport. Transfer mellan flygplatsen och hotellet sker pÄ egen hand och ingÄr inte i resans pris. Flygplatserna har följande förbindelser med centrum.

Heathrow, ca 25 km vÀster om London
- Tunnelbana, Piccadilly Line till centrala London (Picadilly Circus) gÄr ca var 10:e minut dagtid, restid ca 40 min och Àr det billigaste alternativet. TrÄngt under rusningstid.
- Heathrow Express, en tÄglinje som dagtid gÄr varje kvart in till Paddington Station, Àr det snabbaste alternativet med en restid pÄ endast 15 minuter.
- Bussarna passerar mÄnga centralt belÀgna hotell i London. Restid ca 55-75 minuter (Liverpool Station respektive Victoria Station).
- Taxi Àr ibland det bekvÀmaste, om Àn det dyraste, alternativet. LÄng restid under rusningstrafik.

Gatwick, ca 45 km söder om London
- Gatwick Express till Victoria Station. TÄget avgÄr var 15:e minut och tar ca 30 minuter.
- TÄg till London Bridge eller St. Pancras avgÄr var 15:e minut, restid ca 45 min och Àr det billigaste alternativet.
- Taxi Àr ibland det bekvÀmaste, om Àn det dyraste, alternativet. LÄng restid under rusningstrafik.

Stansted, ca 50 km norr om London
- Stansted Express till Liverpool Station. TÄget avgÄr var 15:e minut och tar ca 45 minuter.
- Bussarna passerar mÄnga centralt belÀgna hotell i London. Restid ca 55-75 minuter (Liverpool Station respektive Victoria Station).
- Taxi Àr ibland det bekvÀmaste, om Àn det dyraste, alternativet. LÄng restid under rusningstrafik.

London City Airport, ca 11 km öster om London
- DLR Line till Bank Underground Station avgÄr ca var 8-15 minut och tar knappt 25 minuter.
- Taxi Àr ibland det bekvÀmaste, om Àn det dyraste, alternativet. LÄng restid under rusningstrafik.
Shopping
I London finns det mesta, framförallt vad gÀller shopping. MÄnga reser hit endast för att shoppa, och det Àr lÀtt att förstÄ varför. Staden har ett enormt utbud av butiker, affÀrer och marknader. HÀr finns stora varuhus som Harrods och Harvey Nichols i Knightsbridge. PÄ gatorna Old Bond Street och New Bond Street trÀngs de vÀlkÀnda varumÀrken som Armani, Burberry och Louis Vuitton. Den stora shoppinggatan i centrum Àr Oxford Street, dÀr det kan bli trÄngt pÄ lördagarna. Hamleys leksaksvaruhus har 7 vÄningar och rymmer allt för barnen, missa inte den sevÀrda julskyltningen om du Àr hÀr i december. Marknaderna Àr ocksÄ mÄnga men gatumarknaderna i Notting Hill och Camden Àr de mest kÀnda.
Mat, dryck och nattliv
London har ett mycket stort utbud av bÄde restauranger och pubar. HÀr finns mat frÄn vÀrldens alla hörn.
Londons nattliv bjuder pÄ oÀndliga möjligheter. VÀlj mellan mÀngder av teatrar, musikaler, engelska pubar, konserter, barer och klubbar i Londons intensiva nattliv.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Det finns massor av aktiviteter i London. VÀlj mellan mÄnga olika sevÀrdheter som muséer, gallerier, monument och historiska utflykter. Ett tips Àr att gÄ och se en fotbollsmatch i London, det Àr en upplevelse för alla -inte bara för fotbollsfans.
London kan stoltsera med mÄnga sevÀrdheter och historiska platser. NÄgra av de mest populÀra sevÀrdheterna Àr Buckingham Palace, London Eye, Big Ben, Westminster Abbey, Piccadilly Circus och Hyde Park.
Hur du tar dig runt
I London finns mÄnga olika sÀtt att ta sig fram pÄ, vÀlj den transport som passar dig bÀst. I staden finns ocksÄ mÄnga fina promenadstrÄk om du vill upptÀcka staden till fots.

Buss

Centrala London trafikeras av röda bussar, dubbeldÀckare och Red Arrows. Red Arrows Àr expressbussar som stannar vid fÀrre hÄllplatser. Gröna bussar trafikerar stadens ytteromrÄden.

Tunnelbana

Tunnelbana Àr det bÀsta och smidigaste sÀttet att ta sig runt i London pÄ.

Biljetter till buss och tunnelbana

Travel Cards gĂ€ller för bĂ„de buss och tunnelbana och kan köpas pĂ„ alla tunnelbanestationer, i automat eller genom manuell betjĂ€ning. Glöm inte att spara biljetten – den skall lĂ€mnas vid den station du stiger av pĂ„.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Storbritannien ambassad pÄ telefon 08-671 30 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Storbritannien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Brittiska pund (GBP). Som regel Àr det förmÄnligast att vÀxla till pund i Sverige före avresan. Kort accepteras i stor utstrÀckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. MÄnga hotell krÀver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 V. Adapter krÀvs, svenska kontakter passar inte i engelska uttag.

SprÄk

Engelska

Övrigt

NÀr du checkar in pÄ ditt hotell fÄr du ofta, precis som i Sverige, lÀmna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsrÀkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). MÄnga hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (ÄterfÄs vid avresa). PÄ mÄnga hotell gÄr det ocksÄ bra att betala depositionen kontant.

Viktigt om inresa till Storbritannien

Storbritannien ingÄr inte i SchengenomrÄdet, ta med dig ditt pass.

ResenÀrer under 18 Är

I Storbritannien nekar hotellen enligt lag att ta emot minderÄriga utan mÄlsman.
Om du reser med barn under 18 Är och inte Àr vÄrdnadshavare, exempelvis syskon, mor- eller farförÀlder, moster, vÀn, eller dÀr det inte Àr uppenbart att du Àr vÄrdnadshavare, till exempel att ni har olika efternamn, kan det hÀnda att du fÄr frÄgor vid in- eller utresa.
Ta alltid med dig relevanta handlingar som visar din relation till barnet om ni inte har samma efternamn, samt ett skriftligt medgivande frÄn barnets förÀldrar.
LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor.
NÀr du checkar in pÄ ditt hotell fÄr du ofta, precis som i Sverige, lÀmna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsrÀkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). MÄnga hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (ÄterfÄs vid avresa). Det gÄr förstÄs ocksÄ bra att betala kontant.
LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.

Upplev Formel 1 i England

Åk pĂ„ en Formel 1-resa med Ving

Mer om London

SĂ„ dricksar du

SĂ„ dricksar du i London

StÀdare: Ca 1 pund per natt.
Piccolon: 2 pund per bagage.
Servitören: Om det inte redan Àr inkluderat i notan i form av serviceskatt ger man ca 10 procent. Alla anstÀllda inom servicenÀringen Àr sedan 2016 garanterade en lön pÄ minst 7,20 pund per timme.
Taxichauffören: 10 procent.
Frisören: Ingenting eller max 1 pund.
Kommentar: I storstÀderna Àr man mer försiktig med att ge dricks och pÄ pubarna Àr det ovanligt att dricksa Àven om det naturligtvis Àr vÀlkommet.

Sök din resa till London