Inspiration

Strandparadis i Thailand

Thailändska stränder du bör uppleva

Vi på Ving har flitigt besökt Thailands stränder ända sedan vårt första flyg till Phuket lyfte 1991. Här får du några av våra bästa strandtips.

Phra Nang – Krabi

Phra Nang i Krabi är kanske världens vackraste strand. Den har allt som krävs för att förtjäna titeln: kritvit sand, turkosblått vatten och kalkstensklippor som reser sig ur vattnet – det är som taget ur en film. Klipporna ger dessutom en behaglig skugga för den som behöver vila från solens starka strålar. Och du behöver inte hålla koll på lunchtider och bordsreservationer – båtar med mat och dryck dyker upp titt som tätt för den som blir hungrig efter ett svalkande dopp.

Sidan presenteras i samarbete med Tourism Authority of Thailand.

Phra Nang

Bangtao Beach – Phuket

Phukets popularitet är i hög grad kopplad till de många vackra sandstränderna runt ön. Bangtao hör till en av de vackraste och längsta stränderna, som kilometer efter kilometer bjuder på vit korallsand, kristallklart vatten och trevliga strandbarer. Strandbarerna ligger vanligtvis nära hotellen, men du behöver bara promenera en kort bit om du föredrar tystare och mer avskilda strandområden.

Bangtao Beach

Bangtao Beach

Maya Bay – Koh Phi Phi Leh

Filmatiseringen av boken "The Beach" blev en stor publiksuccé när filmen kom ut 2000, och det kan diskuteras om Leonardo DiCaprio eller Maya Bay, stranden på ön Ko Phi Phi Leh, var filmens största stjärna.

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi

White Sand Beach – Khao Lak

De kilometerlånga stränderna som sträcker sig längs Khao Laks kust strax norr om Phuket är svåra, om inte omöjliga, att motstå. White Sand Beach är precis som det låter – en lång strand med puderfin, vit sand.

Khao Lak

Khao Lak

Kata Beach – Phuket

Kata Beach är ytterligare en av Phukets många vackra stränder. Stranden har gyllene, finkornig sand samt är långgrund och barnvänlig. Det finns även bra snorkelmöjligheter vid den lilla ön Pu som ligger precis utanför.

Kata Beach

Kata Beach

Klong Dao – Koh Lanta

Koh Lanta i Krabi-området ligger den barnvänliga stranden Klong Dao. Den är cirka tre kilometer lång och lika långgrund som de flesta andra stränderna på ön. Bonusen är den korta vägen till öns "huvudstad" Ban Sala Dan, där restaurangerna ligger på pålar i vattnet och serverar lokala specialiteter. Det krävs mycket för att slå havsutsikten därifrån!

Koh Lanta

Koh Lanta

Ao Phrao – Koh Samet

Koh Samet är en liten ö nära fastlandet, bara några timmar från det myllrande storstadslivet i Bangkok. På ön finns flera fina, vita sandstränder och favoriten är den lilla stranden Ao Phrao på den västra sidan av ön. Här är det betydligt lugnare än på den norra sidan och ibland kan det nästan kännas som att du har stranden för dig själv.

Koh Samet

Koh Samet

Patong Beach – Phuket

Detta är stranden för de rastlösa! Få platser erbjuder lika många aktiviteter som Patong Beach i Phuket. När du har testat det mesta som stranden har att bjuda på kan du bege dig ut på upptäcksfärd – ta till exempel en longtailbåt till Freedom Beach (mellan Karon Beach och Patong), som förmodligen är en av Phukets renaste och vackraste stränder. Den är så finkornig att sanden knarrar när du går på den.

Patong

Patong