Strandparadis i Thailand

Thailand fortsätter att vara ett populärt resmål under vintern, men är även lika aktuellt vår, höst och sommar. Oavsett när på året du väljer att resa är det alltid bra att få koll på de vackraste stränderna när du väl är på plats.
Barbro Holmberg, produktkoordinator och informatör på Ving, har varit en flitig besökare på Thailands stränder redan från första början när Ving började arrangera resor till Phuket vintern 1991.

– Många av stränderna i Thailand platsar bland de bästa och vackraste i hela världen. Med klart vatten, vit mjuk sand och oftast med en grön inramning. Som gjorda för total avkoppling. Eller för aktiviteter både ovanför och under ytan, säger hon.

Det är framför allt stränderna men också solen, värmen, maten och gästfriheten som lockar människor från jordens alla hörn.

Här delar hon med sig av sina absolut bästa strandtips!
 

Phra Nang i Krabi

Phra Nang kan möjligtvis vara den vackraste stranden i världen. Vit sand, turkosblått vatten och utsikten över havet där kalkstensklipporna reser sig ur vattnet som ur en film. Klipporna ger dessutom en behaglig skugga för den som behöver vila från solens starka strålar. Och du behöver inte hålla koll på lunchtider och bordsreservationer, båtar med mat och dryck dyker upp titt som tätt för den som blir hungrig efter ett svalkande dopp.

Phra Nang

Phra Nang

Bangtao Beach

En av de vackraste stränderna på Phuket. Phukets popularitet är i hög grad kopplad till de många vackra sandstränderna runt ön. Bangtao hör till en av de vackraste och längsta stränderna som kilometer efter kilometer bjuder på vit korallsand med turkosblått vatten på ena sidan och grönska på andra. Bor du i närheten av hotellen, har du tillgång till många charmiga barer på stranden, men stora delar av stranden är fortfarande helt orörd.

Bangtao Beach

Bangtao Beach

Koh Nang Yuan

Även om stränderna i Siamviken oftast inte är lika vackra som de i Andamanhavet så får Koh Nang Yuan vara med på listan. Det är egentligen tre öar där två är sammanbundna av en sandbank. Här är det fantastisk dykning och grannön Koh Tao är vida känd i dykkretsar.

Koh Nang Yuan

Koh Nang Yuan

Koh Phi Phi

Phi Phi-öarna är självklar stjärna på den här listan, men de underbara öarna bjuder på många paradisstränder vilket gör det svårt att bara välja en. Valet faller ändå på Maya Beach, känd från filmen ”The Beach”, som också är välbesökt tack vare det underbara vattnet och den vackra omgivningen.

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi

Khao Lak

Här finns många kilometer av fina stränder som erbjuder gott om plats för den som söker lugnet. Hitta gärna en plats på White Sand Beach - den finaste delen av stranden vilket man ju även hör på namnet.

Khao Lak

Khao Lak

Kata Beach

Kata Beach är ytterligare en av Phukets många vackra stränder. Vattnet gör sig även perfekt för snorkling. Kata får ett extra plus för att stranden är så långgrund och barnvänlig.

Kata Beach

Kata Beach

Koh Lanta

Klong Dao är stranden som ligger strax söder om huvudorten Saladan. Stranden är lång, fin och långgrund och passar bra även för de små. Stranden ligger nära Saladan där de lokala restaurangerna finns på pålar ute i havet. Det blir nog ingen bättre middagsutsikt än så!

Koh Lanta

Koh Lanta

Koh Samet

Drömstranden för den som befinner sig i närheten av Bangkok. En liten ö nära fastlandet och bara några timmar från Bangkoks myllrande gatuliv. På Koh Samet finns flera vita, fina sandstränder och favoriten är den lilla stranden Ao Phrao på den västra sidan av ön. Här är det betydligt lugnare än på den norra sidan och det kan nästan upplevas som att man är helt ensam på vissa platser, något som många uppskattar.

Koh Samet

Koh Samet

Patong

Ingen annanstans erbjuds så många aktiviteter som just här och skulle du tröttna på stranden finns det gott om long tail-båtar som ger turer till någon närliggande strand. Varför inte ta en tur till Freedom Beach till exempel?

Patong

Patong