Inspiration

Så hittar du

Semestern som är mer du

Vilken restyp är du?

Föredrar du riktig semesterlyx? Eller reser du med barn och vill planera allt in i minsta detalj? Är träning under semestern viktigt? Vi är alla olika, och som tur är finns det resor för alla smaker. Här får du hjälp att hitta en resa som är mer du.

Reseledarföräldern

För reseledarföräldern är familjesemestern årets höjdpunkt, och då får inget gå fel. Semesterdetaljerna planeras noga, och flygmat och direktbuss till och från hotellet bokas helst i god tid. Reseledarföräldern bokar också ofta All Inclusive eller andra praktiska lösningar som gör att familjen kan fokusera på att njuta av semestern.

Vi rekommenderar:

Om du känner igen dig i denna kategori kommer du att älska hotellkoncepten Sunwing Family Resorts och Ocean Beach Club, där allt är anpassat för att barnfamiljer ska få en så lyckad semester som möjligt. Det är självklart viktigt att barnen har det bra, men det är ju också viktigt att föräldrarna trivs! Vill du samla extra föräldrapoäng kan du överväga en resa till Disneyland i Paris, eller kanske Disneyworld i Orlando?

Vings maskot Lollo har ett barn i knät.

Romantikern

När romantikern är på semester med sin utvalda är fina hotell, trevliga omgivningar och god stämning viktigt. Restauranger med levande ljus, stämningsfull atmosfär och god mat får romantikern på fall. Promenader längs stranden under en stjärnklar himmel är inte heller att förakta, och lugna, avskilda platser lockar mycket mer än de hektiska.

Vi rekommenderar:

Sunprime Hotels är perfekt för romantikern. Alla Sunprime-hotell har en åldersgräns på 16 år, och här kan du luta dig tillbaka och njuta av stillheten vid poolen och den exklusiva känslan i restaurangerna. När det kommer till romantiska resmål finns det få platser som slår paradisöar som Maldiverna, Seychellerna och Mauritius. Om du vill ha en lite kortare flygresa är grekiska Parga och kroatiska Dubrovnik också härligt romantiska.

Här får du fler romantiska restips.

Ett par som sitter på stranden vid vattenbrynet.

Äventyraren

Blir du stressad av tanken på att tillbringa många timmar på hotellrummet utan att se och uppleva något? Då är du med största sannolikhet en äventyrare. Äventyraren älskar att lära känna nya platser och går gärna vilse bland gator och gränder, provar lokal mat och vill helt enkelt utforska så mycket som möjligt. Att leta efter något nytt och oupptäckt, som ett ställe att äta på eller en avskild strand som ingen har hört talas om, är typiskt för många äventyrare.

Vi rekommenderar:

Är du en äventyrare? Då kan du njuta av möjligheten att välja och vraka bland hundratals spännande resmål! Lust att åka på en roadtrip i USA? Äta dig genom Italien? Gå på upptäcktsfärd i Karibien? Kontakta oss, så hjälper vi dig att sätta ihop en äventyrlig drömresa!

Man och kvinna som dyker under ytan.

Lyxliraren

För lyxliraren är hotellet A och O. Sängen ska vara stor och bekväm, rummet ska vara stilfullt inrett och vinlistan ska vara välkomponerad. Den här restypen har inget emot barn, men föredrar att ha dem lite på avstånd, och resesällskapet består oftast av partnern eller goda vänner. Lyxliraren föredrar spaet framför löpbandet, men båda bör finnas tillgängliga – utifall att.

Vi rekommenderar:

Vings Top Selection är utvalda lyxhotell för dig som vill ha en drömsemester i ordets rätta bemärkelse. Dessa hotell hittar du nästan överallt, bland annat i Karibien, Dubai, Grekland, Spanien och Frankrike – det är bara att välja och vraka.

Poolen på hotellet Constance Belle Mare Plage på Mauritius

Constance Belle Mare Plage på Mauritius är ett av Vings Top Selection-hotell

Träningsentusiasten

Allt fler känner igen sig i detta. Att vara en träningsentusiast betyder inte att du inte slappnar av under semestern, det betyder bara att du är intresserad av att träna lite också. Det är med andra ord viktigt att bo på ett hotell med ett bra träningsutbud och ett välutrustat gym.

Vi rekommenderar:

Träningsentusiasten kommer att stormtrivas på Vings egna koncepthotell. Här kan du delta på gratis SATS-klasser och utmana dig själv i de moderna gymmen. På vissa hotell kan du till och med ladda ner dina egna löprutter till apparna RunKeeper och MapMyRun. Ett annat bra alternativ för träningsentusiasten är att följa med på en träningsresa med professionella instruktörer. Vad sägs om en yogaresa till Lefkas eller simläger på Cypern?

Läs även: Snabbguide till hotellens träningsutbud

En man står i en yogaposition, med utsikt över bergen.

Storfamiljen

Det här gänget består ofta av flera generationer, och här blir det snabbt många olika önskemål. Farfar kanske vill spela golf, medan lillebror inte kan få nog av vattenrutschbanor och pool. Moster ligger helst på stranden, medan mamma vill besöka sevärdheterna. Storfamiljen önskar sig trygga, lugna omgivningar med aktiviteter för resenärer i alla åldrar.

Vi rekommenderar:

Lägg tid på att reda ut vad ni har för önskemål. Är det viktigt att vara nära en stor stadskärna? Föredrar ni strandläge? Välj det alternativ som uppfyller de flesta av familjens önskemål. Det kan också löna sig att överväga en kombinationsresa. Om ni inte kommer överens kan ni till exempel ta två veckors semester och tillbringa den första veckan på en plats och den andra veckan på en annan.

Tips! På Sunwing Family Resorts finns det Big Family-lägenheter – perfekt när man är många som reser tillsammans.

En större grupp människor sitter på en stenstrand i solnedgången.

Gastronomen

När gastronomen reser står matkulturen i fokus. Helst går resan till ett land som har ett välkänt kök eller ett resmål med omtalade restauranger. Välkomponerade rätter på restauranger med en eller flera Michelinstjärnor lockar lika mycket som att testa nya smaker på en lokal restaurang eller åka på utflykter till matmarknader och vingårdar.

Vi rekommenderar:

Maten är en av de stora anledningarna till att Ocean Beach Club har blivit en succé. Tack vare bra råvaror och duktiga kockar kan du njuta av himmelska matupplevelser från morgon till kväll, samtidigt som du bor i väldesignade sviter nära havet. När du vill avnjuta god mat i en storstad är Le Bristol Paris ett perfekt val. Hotellets restaurang Epicure har belönats med tre stjärnor i Guide Michelin. Andra cityhotell med Guide Michelin-belönade restauranger är St. James's Hotel & Club Mayfair i London och The Evelyn i New York.

En man håller upp en gaffel och en sked framför ansiktet.