Fotografens favoriter på Rhodos
Pefkos
INSPIRATION

Fotografens favoriter på

Rhodos

Fotografens favoriter på Rhodos

Vad får man absolut inte missa under sin semester på Rhodos? Vår fotograf Matina Tsogas har utforskat varje vrå av ön, och här visar hon upp sina favoriter.
En moppe står parkerad i en gränd mellan vitkalkade hus.

Mysiga gränder i Koskinou.

Sköna bad i Pefkos.

Monolithos Castle

En underbar utsikt över Monolithos Castle.

Rhodos är en av mina absoluta favoritöar i Grekland. Här finns allt som kännetecknar en grekisk pärla. Jag brukar alltid boka en hyrbil när jag besöker ön, så att jag kan uppleva så mycket som möjligt.

Hotell som jag gillar

Sunprime Miramare Beach

Jag tycker om så många hotell, men om jag får frågan vilket som är min favorit svarar jag alltid Sunprime Miramare Beach. Hotellområdet är något alldeles extra – 70 000 kvadratmeter stort och precis vid havet. Det består av en lummig trädgård, gångstigar och en konstgjord lagun. Här bor man i sviter eller i bungalower. Det har hänt många gånger att jag har träffat gäster som inte lämnar området under hela sin vistelse, och jag förstår dem.

Poolen på Sunprime Miramare Beach

Den fantastiska poolen på Sunprime Miramare Beach.

Rum på Sunprime Miramare Beach

Sunprime Miramare Beach är uppbyggt som en liten by.

Pool på Sunprime Miramare Beach
Sunwing Kallithea Beach

Sunwing Kallithea Beach

Här har jag varit många gånger och det är min yngsta sons favorithotell. Läget är fantastiskt och rummen är så fina och väldigt bra planerade. Vi var här sommaren 2019 och hade med oss sonens kompis. De hade så kul och varvade bad i pool och hav med häng på Teen lounge och aktiviteterna där. J.O.S. (Juice. Other things. Smoothies.) var också en stor favorit.

Sunwing Kallithea Beach

Sunwing Kallithea Beach.

Rum på Sunwing Kallithea Beach

Ett av rummen på Sunwing Kallithea Beach.

Rhodos Horizon Blu

Rhodos Horizon Blu

Ett hotell jag tycker mycket om är Rhodos Horizon Blu i Rhodos stad. Jag är väldigt nyfiken på att komma tillbaka dit, eftersom de har renoverat det under vintern. Läget är bra och du har gångavstånd till allt.

Restaurangtips

En pärla du inte får gå miste om i Rhodos stad.

Restauranger i Rhodos stad

Marco Polo

Jag tycker så mycket om Rhodos stad, enligt mig har den allt: kultur, bra shopping, massor av restauranger och två fina stränder. Den medeltida stadskärnan är en klar favorit att hänga i och bästa restaurangen där är Marco Polo.

Upplev mer av Rhodos

Byar, badvikar och utflyktsmål som du inte får missa på Rhodos.

Badvikar

På Rhodos östra sida finns det många fina stränder. Mellan Kallithea och Faliraki ligger Tassos beach, med sina havsbassänger och en taverna som serverar väldigt god mat. En bit utanför Faliraki finns både Anthony Quinn bay och Ladiko bay. Jag kan varmt rekommendera ett besök till båda dessa stränder. Den förstnämnda fick sitt namn av att filmen Kanonerna på Navarone delvis spelades in här. Perfekt för snorkling och dykning.

Tassos Beach

Tassos Beach.

Anthony Quinn bay

Anthony Quinn bay.

Ladiko Bay

Ladiko bay.

Lindos

Ett grekiskt talesätt säger: "Har du inte varit i Lindos, har du inte varit på Rhodos". Det skriver jag under på. Du kan enkelt ta dig hit själv, eller så bokar du in dig på en utflykt. Stränderna är fina här, men det är framför allt det antika templet Akropolis som lockar. Det ligger på promenadavstånd från själva byn, där gatorna är smala och utan biltrafik. Det är otroligt mysigt att strosa omkring där. Ett tips är att ta något att dricka eller äta på någon av alla takrestauranger med vacker utsikt som finns i byn.

Akropolis

Historiska Akropolis.

Restaurang i Lindos

Autentiska restauranger i Lindos.

Pefkos

Pefkos

När vi senast var på Rhodos tog vi en biltur ner till Pefkos för lunch och badstopp. Enligt min son och hans bästa vän var det det mjukaste vatten de någonsin har badat i. Byn är lugn, men det finns ett lagom stort utbud av allt och fina stränder. På vägen hem åkte vi över till sydöstra sidan för att titta på Monolithos Castle. En stentrappa leder upp till den häftiga ruingården och väl här belönas man med en fantastisk utsikt. Väl värt ett besök!

Koskinou

Ovanför Kallithea ligger en by som heter Koskinou. Den gamla delen är otroligt charmig att strosa omkring i, med sina smala gränder och söta, små traditionella hus. Många konstnärer har valt att bo där. En riktigt bra restaurang är Ta Mantala. Maten är väldigt god och atmosfären oslagbar. På fredagar och lördagar har de alltid livemusik och då är det många greker som kommer dit. Det är riktigt kul när någon bara reser sig upp och spontant börjar dansa.

Fantastisk utsikt från Monolithos Castle.

Det finns mycket vackert att se i Koskinou.

Spontandans på La Mantala i Koskinou.

Om fotografen: Matina Tsogas

Matina Tsogas

Matina Tsogas

Jag jobbar på huvudkontoret i Stockholm som fotograf, Art Director och bildredaktör. Vi åker på fotoresor så gott som överallt, men på senare år har vi delat upp våra större destinationer mellan oss. Mina områden har blivit Rhodos, Kreta och Cypern, så dessa öar återkommer jag till lite oftare än övriga resmål. Det bästa jag vet med fotoresorna, förutom själva fotograferandet, är alla möten. Både med våra partners och personalen på hotellen, men också med våra gäster. Det är alltid lika trevligt när de kommer fram och pratar, och dessutom är det många gånger en väldigt bra hjälp att se hotellen från våra kunders perspektiv.