10 anledningar att besöka de grekiska öarna

10 fördelar med grekiska övärlden

Svårt att bestämma dig för vart sommarresan ska gå? Den grekiska övärlden är full av charmiga platser, stora som små. Det finns lika många skäl att besöka dem. Här är 10 anledningar att resa till Grekland i sommar.

Vackra stränder i Grekland

1. Vackra stränder

Vattnet är klart och den grekiska övärlden har ett flertal charmiga stränder att välja mellan. Många är dolda i vackra badvikar, där klipporna bildar en pittoresk bakgrund.

Bra priser i Grekland

2. Bra priser

De grekiska öarna har något för alla, oavsett om du föredrar att leva enkelt eller lite lyxigare. Priserna är oftast bättre än andra resmål i Europa, och du får mycket semester för pengarna.

Charmiga byar i Grekland

3. Charmiga byar

De kullerstensbelagda byarna och byggnader med hundratals år på nacken vittnar om en välbevarad och spännande historia. På torget sitter folk och njuter av en kopp kaffe och de vitkalkade fasaderna bildar en vacker kontrast till havets färger.

Soldränkta kusträckor i Grekland

4. Vackra kuststräckor

Greklands kusträckor skiftar en del med sina sandstränder, fiskebyar och unika bergformationer. Njut av lugnet, den vackra omgivningen och passa på att ta en båttur för att upptäcka nya sidor av ön.

Natursköna omgivningar i Grekland

5. Natursköna omgivningar

Berg, vackra stränder, gröna dalar och frodiga olivlundar. Greklands öar har mycket att erbjuda. Ett tips är att boka en vandring eller bara hyra bil och köra genom den vackra landsbygden.

Shoppa i lugn och ro i Grekland

6. Shoppa i lugn och ro

Strosa runt i butiker utan att behöva hålla koll på tiden. Här hittar du lokala hantverk och produkter som olivolja, ost, kryddor, vin och annat gott.

Avkoppling i Grekland

7. Varva ner

Lokalbefolkningen vet hur man kopplar av, gärna med en utsökt kopp kaffe eller ett glas ouzo. När semestern har börjat kommer även du att koppla av och snart glömma bort veckodagarna.

Himmelska matupplevelser i Grekland

8. Himmelska matupplevelser

Små, utsökta rätter som spanakopita, friterad zucchini, saganaki och grekiska oliver är sådant som hör till vardagen. Komplettera gärna med färsk fisk eller varför inte grillat lamm? Godare än så blir det inte!

9. Fina hotell

Många hotell är små och familjeägda, vilket skapar en unik grekisk atmosfär. Ett exempel är Anemoni Beach på Skiathos, som våra gäster korade till ett av de tio bästa hotellen 2019. Här bor du direkt på stranden, och från terrassen kan du beundra den fina havsutsikten medan du njuter av en god frukost.

Musik och nattliv i Grekland

10. Musik och nattliv

På de grekiska öarna är det fest varje kväll. Njut av bouzouki, där människor i alla åldrar samlas för fest. Upplev en grekisk panegyri – traditionell grekisk fest – som du sent kommer att glömma.