Fem måsten i Paris

Skippa köerna nästa gång du besöker Paris!

En lista över tips och sevärdheter i Paris skulle kunna göras nästintill hur lång som helst. I denna lista har vi dock valt att välja ut fem tips, som hjälper dig att lära känna stadens själ på riktig.

1. Biondi

Kliv in på Biondi och förflytta dig hela vägen till Buenos Aires. Du möts av en doft av örter och kolgrill, till tonerna av tangomusik. Inredningen är mysig och mycket inbjudande. Menyn får alla köttälskare att jubla, då du hittar kött av absolut bästa kvalitet, grillat på kol från Argentina. Du hittar även fisk, ceviche och empanadas på menyn. Avsluta med deras gudomligt goda dulce de leche mousse på en smulpajsbotten.

Ett tips i Paris är restaurang Biondi

Biondi

Ett måste i Paris

Centre Pompidou

2. Centre Pompidou

Vad är detta för märklig byggnad, byggd ut och in? Det som vanligtvis brukar döljas invändigt, så som rör, rulltrappor och järnbalkar har här byggts på utsidan. Att bara åka och beskåda denna fantastiska byggnad är väl värt din tid, men om du även tycker om konst så är det en självklarhet att gå in. Centre Pompidou är nämligen Paris nationalmuseum för modern konst, mitt i hjärtat av staden. Europas största samling av modern konst hittar du här. Rulltrappan tar dig även till en av de bästa utsikterna över Paris.

Place Georges-Pompidou, 75004 Paris. centrepompidou.fr/en

Ett måste i Paris

3. Tiger

På din kvällspromenad i det underbara området Saint-Germain-Des-Près bör du ta in på den lilla gatan Rue Princesse där det kryllar av mysiga restauranger och barer. Dess vackra inredning, tropiska atmosfär och goda drinkar gör baren Tiger till ett måste en varm sommarkväll. Framåt småtimmarna omvandlas baren till en mer klubbliknande plats med DJ:s som spelar. Tiger har ett enormt utbud av Gin och även en hemgjord tonic, med andra ord bör du smaka en svalkande Gin och Tonic, du kommer inte att bli besviken.

Ett tips i Paris

4. Season

Har du kanske ätit allt för många crêpes och blodiga entrecôtes och druckit ett och annat glas för mycket av de goda vinerna? Då suktar du säkert efter något fräscht och nyttigt. Gör då ett besök på Season, ett café som serverar ekologisk hälsosam mat, i en vackert inredd, luftig lokal. Här kan du äta frukost, sallader, matiga smörgåsar, vegetarisk tacos och även varmrätter. Prova t.ex. deras avokadotoast med bacon och haloumiost, avsluta med en kakao acai bowl, en nyttig och mättande måltid som smakar ljuvligt.

1 Rue Charles-Francois Dupuis, 75003 Paris. season-paris.com

5. Merci

Här på en och samma plats möts inredning, design och nyskapande mode. Här hittar du det mesta, som smycken, klockor, kläder, skor, väskor, sängkläder och en mängd köksartiklar. Mitt bland lampor, handdukar och möbler hittar du även en restaurang med en vacker grön trädgård utanför. Och vilket nöje att ta en fika i deras mysiga antikvariat omringad av böcker.

111 Boulevard Beaumarchais, 75003 Paris. https://merci-merci.com/

Sevärdhet i Paris

Merci

Boka din resa till Paris

Res till Paris med Ving

Våra hotell i Paris

I Paris erbjuder vi boenden för alla smaker, oavsett om du söker lyx, närhet till sevärdheter eller ett prisvärt boende!

Fler citytips