Intervju med Annika om träningsresan

Så är det att åka på en

Anordnad träningsresa med Ving

Annika Hed om träningsresan: "Bland det roligaste jag har gjort"

Att åka på en organiserad träningsresa har blivit omåttligt populärt. Men vad är det egentligen som lockar så mycket med att träna tillsammans med andra människor i solen? Vi tog ett snack med Annika, som efter flera träningsresor har koll på hur det funkar.

Annika Hed från Göteborg har under de senaste åren varit på tre träningsresor. Den första med sin bästa vän, den andra med sin syster och den tredje med tre tjejkompisar. Alla träningsresor arrangerades av Ving och gick till Mallorca.

Annika Hed på träningsresa

Intervju med Annika Hed

 
Ålder: 38 år
Yrke: Projektledare/marknadsförare
Familj: Sambo och två barn
Bästa träningsformen: Ridning
Favoritresmål: Alltid värmen, gärna Mallorca!

Läs intervjun och låt dig inspireras av Annikas upplevelse!

Varför valde du att åka på just en träningsresa?

– För att testa, jag hade ingen aning om vad som väntade. Innan jag åkte första gången har jag klarat av att springa 6 kilometer på löpbandet, på plats sprang jag en mil längs strandpromenaden. Min första mil, lyckotårarna sprutade! Efter den första träningsresan var jag helt lyrisk och bokade direkt den efterföljande, redan på plats faktiskt.

Behöver man vara väldigt vältränad för att kunna hänga med?

– Nej! Det trodde jag, så jag tränade ganska mycket inför resan. Men väl på plats kunde man anpassa allt efter egen förmåga, vilket gjorde all träning rolig! Dans på stranden, löpning, power walk, yoga i soluppgången, konditionspass eller bara ”bränna” i solstolen… Men för det mesta ville man vara med och testa allt, för peppen från instruktörerna var total och det var underbart att känna sig hälsosam.

Vad är det bästa med programmet under veckan?

– Variationen. Man lägger upp sitt eget schema, och väljer själv om man vill gå upp tidigt eller ta en härlig sovmorgon. Samtidigt blir man peppad på att vara med på så mycket som möjligt, för man vill inte missa något. Alla snackar ju med alla och säger saker som ”du måste testa disco-dansen på stranden nästa gång” o.s.v. Dessutom utgår man hela tiden från sig själv, ingen tidtagning, inga rekord jagas – man bara gör!

Tränar man hela tiden eller blir det tid över för något annat?

– En dag var jag med på sju pass (!), en annan dag tog vi taxi till Port de Soller, en tredje dag drog vi till Palma för att shoppa och äta tapas. Så man kan träna hur mycket som helst, men också bränna i solstolen – eller bränna pengar.

Vad behöver man tänka på inför resan och vad kan vara bra att ha med sig?

– Bra skor! Gärna flera par, för fötterna tar en del stryk beroende på vad man väljer att träna. Bra träningskläder och strumpor som sitter skönt, keps att kunna träna i, sport-bh och vattenflaska. Men gärna sköna, snygga kläder till kvällen eftersom man ses på kvällarna för att käka, prata och dricka. Eller om man väljer att ta en taxi till Palmas nattliv…

Anordnad träningsresa på semestern

Vilket är ditt absolut bästa minne från en träningsresa?

– När jag sprang milen på första resan med Martina Haag! Och sista dagen, när de flesta valde att ligga kvar vid poolen medan jag fick ett privatpass med yoga i eftermiddagssolen, med vågorna som rullade in under oss. Jag tror på riktigt att min kropp tackade mig för att efter en hel vecka med träning få avsluta med mjuka yogarörelser.

Om du får drömma, vart går nästa träningsresa?

– Till ett varmt ställe (dock inte för varmt som Thailand) som erbjuder lite fler udda träningsformer. Kanske kickboxning, självförsvar, poledance, barre och liknande, som man inte testar på hemma. Egentligen är Mallorca perfekt, både när det gäller restid och klimat! Mallorca har allt!