Inspiration

Därför ska du välja ett

Koncepthotell

Vad är egentligen ett koncepthotell?

Ska hotellet vara barnvänligt? Barnfritt? Ha en snygg design? Hotelldjungeln kan verka överväldigande och oöverskådlig, men väljer du ett koncepthotell är chansen stor att du träffar mitt i prick.

– Våra koncepthotell är hotell som är skräddarsydda för en viss typ av resenär. De är utvecklade helt utifrån kundernas önskemål. Dessutom har vi också legat i framkant när det gäller saker som folk förväntar sig av ett modernt hotell – som design, mat och träningsfaciliteter, säger produktchef Carlos Cebrian.

Redan 2013 konstaterade Ving i sin semesterrapport att vi bryr oss mer om hotellupplevelsen än tidigare. I drömmen om den perfekta semestern ingår att vi vill ha det lite bättre än hemma. Vi spenderar ju ofta en hel del pengar på vår semester.

– Hotellet har blivit mycket mer än bara ett boende. Det är nästan som ett resmål i sig.

Produktchef Carlos Cebrian

Produktchef Carlos Cebrian

För dig som reser med barn

Sunwing Family Resorts

Av alla Vings hotell är det i synnerhet tio stycken som rekommenderas för barnfamiljer – de populära Sunwing Family Resorts. Det finns många anledningar till varför dessa är bland de bästa alternativen när du ska välja hotell för familjesemestern. Den kanske största anledningen är att hotellen har anpassats, in i minsta detalj, för dig som reser med barn.

Hur väl anpassade hotellen är ser du redan när du bokar. Du kan välja bland en mängd skräddarsydda familjerum och familjelägenheter, beroende på hur gamla barnen är och hur många ni är i sällskapet. Läs mer om de olika rumstyperna här. Vad sägs till exempel om att bo i din egen Lollo & Bernie Suite med lekfull design, färgglada detaljer och massor av spel och leksaker? Naturligtvis kommer de populära maskotarna också på besök.

Det ska mycket till för att de yngsta ska bli uttråkade på Sunwing. Här finns mängder av barn- och ungdomsaktiviteter, som Kids Parkour, minigolf, Creative Time, tennis, Teen Idol, Lollo & Bernie, barnklubb, barnshow, Mini Stars – för att bara nämna några exempel. Dessutom äter barn under 12 år gratis och har sin egen buffé.

Till och med spaet och träningsmöjligheterna har anpassats för familjer. På Sunwing kan barnen pröva Lollos ekologiska oljemassage eller Bernies chokladmassage. Om du reser med lite äldre barn (från 11 år) kan ni få spa-behandlingar tillsammans. Förra sommaren introducerade Sunwing också familjeträning – träning som är utformad för både små och stora gäster. Skräddarsydda familjepass leds av skickliga instruktörer, och barn från tre år kan roa sig med sina föräldrar på familjegympa och barnvänlig yoga.

Fler anledningar till varför Sunwing är barnfamiljernas favorithotell.

Se alla Sunwing Family Resorts

Ocean Beach Club

De senaste åren har det tillkommit tre nya hotell i Sunwing-familjen, som blev en omedelbar succé: Ocean Beach Club. O.B.C. är designhotell för familjer och bygger på samma principer som Sunwing Family Resorts, men är mindre, lugnare och mer personliga – och alla ligger precis vid havet.

Även här äter barn under 12 år gratis, och det finns en barnklubb med skandinavisktalande personal och Lollo & Bernie. På de O.B.C. som ligger granne med Sunwing ingår självklart alla Sunwings aktiviteter utan extra kostnad. Här kan du läsa mer om faciliteterna på O.B.C.

Alla sviter är utformade för barnfamiljer. Om ni till exempel är en stor familj bör ni titta närmare på Generous Suite som rymmer upp till åtta personer. Reser du med några badälskare rekommenderar vi en svit med Swim Out, som Club House Pool Suite eller Compact Pool Suite. Då har du tillgång till poolen direkt från terrassen, och behöver inte ligga vid poolområdet för att barnen ska få bada – de kan bada oavbrutet från rummet. Det kan också vara extra praktiskt om du har barn som sover under dagen. Då kan du sitta ute, bada och sola – nära barnet som ligger inne och sover i ett svalt rum.

Se alla O.B.C. by Sunwing

För dig som reser utan barn

Sunprime Hotels

En sak är säker – när du reser utan barn är det ganska skönt att hotellet du bor på inte är fullt av andras barn. Eller hur?

På Sunprime Hotels är det ingen som petar sig i näsan vid frukosten eller stökar med uppblåsbara krokodiler i poolen – åtminstone ingen under 16 år. Alla hotell har nämligen åldersgräns, så här kan du luta dig tillbaka och njuta av lugnet vid poolen och den exklusiva känslan i restaurangen.

Alla rum på Sunprime är läckert designade med modern interiör. Här väntar sköna sängar för sena morgnar, och små, men genomtänkta detaljer som handdukar, badrockar och tofflor. Om du vill unna dig en extraordinär hotellupplevelse, finns det en mängd olika sviter att välja bland, som Prime Pool Suites – rymliga 2-rumssviter där du kan hoppa direkt ner i poolen från din egen terrass. Eller vad sägs om en Penthouse Suite, med havsutsikt och egen jacuzzi på balkongen?

Alla Sunprime Hotels har en egen spaavdelning som erbjuder många olika behandlingar. Allt från klassisk ansiktsbehandling till full kroppsvård från topp till tå. Du kan få korta expressbehandlingar på 15-25 minuter, eller över tre timmar av totalt välbefinnande, om du vill skämma bort dig lite extra. Alla behandlingar utförs av professionella hud- och spaterapeuter.

Och självklart är maten en del av upplevelsen! Lokala och nationella specialiteter, bröd, bakverk, ostar, skinka, frukt och grönsaker – och en välkomponerad vinlista. På restaurangerna är interiören elegant, atmosfären avslappnad och maten vällagad. De duktiga kockarna lägger stor vikt vid att använda de bästa ingredienserna för att skapa ett varierat urval.

Läs mer om varför du ska välja Sunprime nästa gång.

Luta dig tillbaka och koppla av på Sunprime Hotels
Se alla Sunprime Hotels

Easy Travel

– alltid när du bor på ett koncepthotell

Du vet den där tråkiga känslan av att vara på väg hem igen? Den blir knappast bättre av att stå och stampa i en lång incheckningskö på flygplatsen. Vi vill att du ska känna den underbara semesterkänslan länge, så när du bor på ett Sunwing, Sunprime eller O.B.C. och flyger med Sunclass Airlines kan du checka in ditt bagage redan på hotellet innan du åker till flygplatsen.

På flygplatsen kan du sedan gå förbi incheckningskön och direkt till säkerhetskontrollen. Det heter Easy Travel, det är gratis och det är helt fantastiskt! Med Easy Travel åker du dessutom direkt till ditt hotell utan att stanna vid andra hotell på vägen, och inte minst – du får tio kilo extra bagagevikt.

Läs mer om Easy Travel