Drömstränder med Ving

Drömstränder

§ Den klassiska drömstranden ska ha korallsand, palmer och turkosblått vatten. Att vattnet är varmt och omgivningen lugn är också viktigt enligt undersökningar vi gjort bland våra kunder. Vi frågade Vings produktionschefer, som bland annat ansvarar för hotellkontraktering, vilka drömstränder som finns på deras personliga topplista. Produktionscheferna hör till Vings mest beresta medarbetare och har besökt många drömstränder runt om i världen. Tipsen spänner från Mallorca till Maldiverna, här är några av deras favoritstränder.

Resor till Tulum

Tulum

Tulum ligger några mil söder om Playa del Carmen och sägs ha en av världens bästa stränder, men är också känt för de spektakulära mayaruiner som från en höjd vid stranden blickar ut över havet. Tulum har en underbar karibisk strand med naturlig vit sand och höga palmer. Detta kombinerat med enkla bungalows och bra strandrestauranger som serverar läckra rätter från havet.

Kuredu

Turkosblått hav och pärlvit pudersand, det hittar man på Kuredu. Det tar ca 45 minuter att promenera runt ön och här finns endast ett hotell, Kuredu Island Resort & Spa. På dagarna räcker det med att ligga i vattenbrynet och läsa en bok eller ta några simtag, doppa ner huvudet och se fiskar i alla regnbågens färger, eller söka sig till en avskild plats på stranden och bara njuta.

Clearwater beach i Florida

Clearwater Beach

Clearwater Beach ligger på en långsträckt sandö utanför Tampa. Stranden i Clearwater brukar ofta hamna på tio i topp-listan när världens bästa stränder utses. Här har stranden finkorning vit puder sand och som namnet antyder är vattnet kristallklart i Clearwater Beach. Här möter USA Karibien och det är nära till både Tampa och Orlando. I genomsnitt har man 361 soldagar om året med ett rekord på 768 sammanhängande soldagar

Eagle Beach på Aruba

Eagle Beach

En äkta drömstrand med massvis av plats och ett lugn som stillar de flesta. På Eagle Beach samlas lokalborna på helgerna och njuter av den vita och enormt breda korallstranden och salta bad i det smaragdgröna havet.

Las Canteras på Gran Canaria

Las Canteras

Vill man kombinera stadsliv med en vacker 4 km lång och bred strand så är detta ett väldigt trevligt och bra alternativ. På strandpromenaden finns det gott om restauranger, glassbarer och kaféer.

Alcudia

Alcudia Beach har långgrunda sandstränder, turkosblått vatten och Vings eget familjehotell Sunwing Alcudia Beach. Stranden är perfekt för långa promenader, jogging och bad.

Punta Rata Beach i Brela

Punta Rata Beach i Brela

Brukar klassas som en av världens bästa stränder. Kristallklart vatten med rundslipade stenar och pinjeträd för naturlig skugga.

Negril

Även kallad Seven Mile Beach. Det är längs denna strand du hittar de flesta hotellen, restaurangerna och barerna. Stranden har många gånger utsetts till en av världens finaste och är välbesökt, främst under högsäsong.