Två tjejer tittar på utsikten från ett berg
Inspiration

Äventyr och upplevelser på Mallorca

Små och stora äventyr på Mallorca

Mallorca är en semesterfavorit hos många svenskar, och utbudet av äventyr och friluftsaktiviteter är stort. Här tipsar vi om allt från pulshöjande aktiviteter till små rundturer som kan förgylla din semester på den vackra ön.

Vandringar

Vandringen på Mallorca är magnifik, och goda vandringsmöjligheter finns bland annat i Alcudia, Cala Mesquida, Puerto de Sóller, Puerto de Pollensa, Cala Ratjada, Santa Ponsa, Can Picafort, Cala San Vicente och Valldemossa. Ett hett tips är att vandra i bergskedjan Serra de Tramuntana, med vackra vyer, berg, dramatiska raviner, skogar, dalar och doftande apelsin- och olivodlingar.

Snorkling på Mallorca

Mallorca under ytan

Dykning, snorkling och olika typer av vattensporter är möjligt i stort sett vid alla stränder och badplatser. Hur ser Mallorca ut under ytan? Bara det är en upplevelse i sig. Dyk ner under ytan och utforska Medelhavet.

Två personer har en paus från cykling och äter glass

Upptäck Mallorca på cykelsadeln

Landskapet på Mallorca är perfekt för cykling. Du kan njuta av vackra vyer både i stadsområdena och längs badorterna. Mallorca passar både den som vill ha utmanande träning och samla några höjdmeter med cykel, och den som vill se sig omkring i staden utan att behöva gå till fots.

Golfbana på Mallorca

Golf

För golffantaster finns golfbanor över hela ön. Runt Palma hittar du bland annat Real Golf de Bendinat, Golf Son Muntaner och Golf Son Gual. Det finns även alternativ för dig som föredrar att spela minigolf eller äventyrsgolf.

Padelspelande tjejer

Padel

Kanske har du, likt många andra, fastnat i padelträsket? På Mallorca finns flera anläggningar för både padel och tennis, bland annat i Palma stad, Cala d'Or och Puerto de Sóller.

Tåget till Sóller på Mallorca

Äventyr i lagom tempo

Vill du uppleva äventyr på Mallorca på ett lite lugnare sätt? Att ta det karaktäristiska Sollertåget från Palma stad till staden Sóller på Mallorcas västkust är då en perfekt lösning för dig. Tåget utgår från Plaza de España i centrala Palma och sträckan mellan städerna är obeskrivligt vacker.

Palma

Sightseeing i Palma

I Palma de Mallorca kan du enkelt ta en sightseeingbuss för en rundtur i staden och bocka av sevärdheterna i din egen takt. I Palma finns också många duktiga guider som visar dig runt i staden efter solnedgången och berättar om dess långa historia.

Fler tips på Mallorca

För den äventyrlige:

  • Vill du utmana dig själv eller bota din höjdrädsla? På Mallorca kan du på vissa ställen klättra bland trädtopparna i höghöjdsbanor eller åka zipline.
  • Du som hellre är i vattnet än på land under din utlandsvistelse kan utforska Mallorcas kustgrottor. Ett tips är att boka en guide som hjälper dig att hitta de mest sevärda grottorna.

För den som gillar djur och natur:

  • Är du en nybörjare på fågelskådning eller är du en inbiten veteran? Fågelskådare från hela Europa vallfärdar till Mallorcas norra delar för att se de unika fågelarterna som finns där.

För den sportintresserade:

  • Är du en fotbollsfantast av rang och tror att du måste avstå fotboll på din solsemester? Då bör du tänka om. Division 2 laget på Real Club Deportivo Mallorca (RCD Mallorca), eller bara Real Mallorca, är Palma de Mallorcas egen fotbollsklubb som grundades 1916. Det är den dominerande klubben på ögruppen Balearerna och deras hemmaarena heter Iberostar Stadium. Så passa på att titta på lokal fotboll under solsemestern.

Våra bästa hotell på Mallorca

På våra egna hotell har du nära till många av upplevelserna, och gratis SATS-klasser om du vill svettas lite extra.

För hela familjen: Sunwing Alcudia Beach och Sunwing Cala Bona Seafront

För dig som reser utan barn: Sunprime Waterfront och Sunprime Pollensa Bay