Kap Verde
Santa Maria, Sal

Kap Verde

Kap Verde

Res med Ving till solsäkra Kap Verde och bo direkt vid stranden på öarna Sal eller Boa Vista.

Läs mer om Kap Verde Dölj text

Kap Verde är precis rätt för dig som vill ha en semester med pålitlig sol, långa stränder och klara, varma dagar. Men för varmt blir det sällan eftersom det nästan alltid blåser en svalkande havsbris. Faktum är att Kap Verde har blivit något av ett Mecka för kite- och vindsurfare från hela världen. Du kan dessutom njuta av riktigt bra dykning och djuphavsfiske som omväxling till långa sköna dagar på stranden. Och när solen går ner finns det gott om barer och restauranger med dagsfärsk fisk och skaldjur på menyn, bland mycket annat.

Vings Kap Verde
Ving erbjuder två öar i Kap Verde: Sal och Boa Vista. Vings resmål på Sal; Santa Maria, är mer utvecklat, med ett större utbud, medan Sal Rei på Boa Vista lockar med närmast ändlösa stränder och ett trevligt folkliv mitt i den kapverdiska vardagen.

För inresa till Kap Verde behövs visum, när du reser med Ving ingår det i resans pris.

När är det bäst väder på Kap Verde?
På Kap Verde skiner solen omkring 350 dagar per år. Högsäsongen löper över vintern, från november till mars. Då ligger genomsnittstemperaturen på 24-27 grader dagtid och 18-22 grader nattetid. Vattentemperaturen ligger stadigt på 23-27 grader året om. Ofta blåser det en svalkande vind, och reser du under vintermånaderna rekommenderar vi en extra tröja eller kofta. Nederbörden är oregelbunden och sällsynt, kommer det regn sker det troligast mellan augusti och oktober samt i februari.

  • Valuta: Kapverdisk escudo (CVE)
  • Säsong: Oktober-april
  • Antal resmål:  2
  • Antal hotell:  22