PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Kap Verde

Kap Verde

Kap Verde

Nyhet! Från december 2016 flyger vi även från Göteborg till Kap Verde.

Res med Ving till solsäkra Kap Verde och bo direkt vid stranden i Santa Maria, ögruppens mest utvecklade badort. Efter bara sju och en halv timmes direktflyg från Stockholm möts du av ett klimat som är både varmare och mer solsäkert än till exempel Kanarieöarnas.

Läs mer om Kap Verde Dölj text

Kap Verde är precis rätt för dig som vill ha en semester med pålitlig sol, långa stränder och klara, varma dagar. Men för varmt blir det sällan eftersom det nästan alltid blåser en svalkande havsbris. Faktum är att Kap Verde har blivit något av ett Mecka för kite- och vindsurfare från hela världen. Du kan dessutom njuta av riktigt bra dykning och djuphavsfiske som omväxling till långa sköna dagar på stranden. Och när solen går ner finns det gott om barer och restauranger med dagsfärsk fisk och skaldjur på menyn, bland mycket annat.

Vings Kap Verde
Ving erbjuder flera riktigt bra hotell i staden Santa Maria på ön Sal. Några exempel är Odjo d'Agua, med Santa Marias bästa strandläge och öns kanske bästa restaurang. Reser du utan barn rekommenderar vi vårt Prime Comfort-hotell Dunas de Sal, där du får en semester med fullt fokus på avkoppling. Som enda svenska researrangör flyger vi non-stop, något som minskar flygtiden med ca en och en halv timme.

För inresa till Kap Verde behövs visum, när du reser med Ving ingår det i resans pris.

När är det bäst väder på Kap Verde?
På Kap Verde och ön Sal ligger Vings resmål Santa Maria, där solen skiner omkring 350 dagar per år. Högsäsongen löper över vintern, från november till mars. Då ligger genomsnittstemperaturen på 24-27 grader dagtid och 18-22 grader nattetid. Vattentemperaturen ligger stadigt på 23-27 grader året om. Ofta blåser det en svalkande vind, och reser du under vintermånaderna rekommenderar vi en extra tröja eller kofta. Nederbörden är oregelbunden och sällsynt, kommer det regn sker det troligast mellan augusti och oktober samt i februari.

  • Valuta: Kapverdisk escudo (CVE)
  • Säsong: Oktober-april
  • Antal resmål:  1
  • Antal hotell:  14