Tre tjejer spelar padel.
Inspiration

Fyra stärkande aktiviteter

på Mallorca och Gran Canaria

Oavsett om du är ett fan av mångsidiga Mallorca eller klassiska Gran Canaria kan du förvänta dig en semester som innehåller allt det vi förknippar med Spanien: långa sandstränder, azurblått hav och idylliska byar. Dessutom erbjuder ö-pärlorna träning och aktiviteter för såväl stora som små, nybörjare som erfarna. Hitta en ny favoritaktivitet i listan nedan och träna så mycket (eller lite) du vill under din semester i Spanien.

Genvägar: YogaSATS-klasserCyklingPadel

1. Yoga – för inre ro och balans

En grupp människor står i yogaposition på en takterrass.

Känn vilopulsen på ett av våra koncepthotell i sommar.

Ingrid Osa

Ingrid Osa, Brand Manager på Ving Norge, älskar att utöva yoga på semestern.

Yoga – med balansen i fokus

Visst är det härligt med träning som är stärkande och avslappnande på samma gång? Yoga är en populär träningsform världen över, och det är enkelt att förstå varför. Yoga ökar bland annat balansen och förmågan att fokusera, samt minskar faktorer som stress, depression och oro. När du dessutom kan ta träningen till nya breddgrader gör det extra gott för både kropp och själ.

Ingrid Osa, Brand Manager på Ving Norge, har varit på Gran Canaria både på sommaren och vintern. Hon rekommenderar att delta i en eller flera av hotellets yogaklasser varje vecka, speciellt om du vill ha hjälp med att lugna ner dig lite under semestern.

– Du behöver inte ha någon erfarenhet av yoga för att vara med på klasserna, det passar alla nivåer. Och du känner dig lättare i sinnet redan efter några minuter på mattan, säger hon.

Om du däremot är en erfaren yogi kan du förstås träna på egen hand. Ingrid har i så fall ett bra tips på var du bör välkomna solen på Gran Canaria.

– Sanddynerna på Maspalomas! Gå upp tidigt och fånga den Instagramvänliga soluppgången – det gör hela yogapasset extra speciellt.

2. SATS-klasser på hotellet

Träning i SATS regi på Vings koncepthotell.

Få en träningskick med SATS

Oavsett om du har ett medlemskap hos SATS eller ej kan du delta i gruppträningspass på Vings egna hotell – det är gratis för alla. Med över 20 SATS-klasser per vecka på varje koncepthotell har du många möjligheter till att få upp pulsen på semestern. Men så är det ju det här med träningsmotivationen...

Siv Randi Vinsrygg, Creative Webmaster på Ving Norge, anser att semestern är till för att ta det lugnt. Samtidigt saknar hon att röra på sig mer i vardagen, och valde därför att prova på några träningspass när hon besökte Mallorca i påskas.

– Om det är något jag har lärt mig sedan jag fick barn så är det att tiden ofta inte räcker till. När du är på semester däremot har du mer tid till att göra vad du vill (även om du kanske helst vill koppla av).

Känner du dig inte helt övertygad om att träning under semestern är något för dig? Kanske hittar du motivationen i de många fördelarna med gruppträning: lägre stressnivå, ökad blodcirkulation och en boost för självförtroendet.

– Du tränar tillsammans med andra, en instruktör lägger upp passet åt dig och det tar max en timme. Så passa på att testa en ny SATS-klass under semestern – jag lovar att det blir kul, säger Siv Randi.

Visste du att…

du kan välja bland en mängd gruppträningspass, som till exempel Core, Bootylicious och Crosstraining?

Tre SATS-klasser du kan testa under semestern:
😅 Core: Effektiv styrketräning för mage och rygg
💪🏼 Tabata: 20/10-intervaller med egen kroppsvikt
🏋🏼 Crosstraining: Cirkelträning med styrka och kondition

Siv Randi provade på SATS-klasser på Mallorca i våras.

3. Cykling – upplev mer av resmålet

Två personer cyklar på en väg i bergen.

Cykling på Gran Canaria eller Mallorca är en upplevelse för både kropp och själ.

– Cykling är en upplevelse i sig, och du får ett större intryck av resmålet, menar Rasmus Panduro.

Cykling – upplev Gran Canaria på två hjul

Det finns många fördelar med att cykla under semestern. Du kan ta dig längre sträckor, se mer av landskapet och känna vinden i håret i nedförsbackarna. Ge dina benmuskler en utmaning med bergscykling, eller ge dig ut på cykelvägar i varierad terräng. Det finns vägar för alla, både nybörjare och elitcyklister.

Rasmus Panduro, chef för webbavdelningen på Vings danska systerbolag Spies, har cyklat i det vackra landskapet på Gran Canaria. Han rekommenderar Arguineguín som en bra utgångspunkt för en lyckad cykelsemester, oavsett om du reser med eller utan barn.

– Cykling är en upplevelse i sig, och du får ett större intryck av resmålet. Om du dessutom hyr en elcykel kan du komma långt på en dagstur. Hos Free Motion i Arguineguín kan du enkelt förboka cyklar, berättar han.

Det finns många fina utsiktsplatser längs vägarna, men Rasmus har en solklar favorit.

– Den pittoreska bergsbyn Soria är väl värd ett besök. Där serverar de en alldeles utsökt mango- och apelsinjuice, som smakar extra gott efter att ha trampat i några timmar. Backen uppför är brant, men som tur är hjälper elmotorn dig till toppen.

Upplev Gran Canaria på elcykel

4. Padel

Tre tjejer spelar padel.

Padel är en rolig och social aktivitet, och det passar alla nivåer.

Padel – social träning när det är som bäst

Den nya, populära träningsformen padel har väl inte gått någon obemärkt förbi. Kanske har du redan blivit en skicklig spelare, eller åtminstone tänkt att du borde testa det med en vän? Vi kan varmt rekommendera padel till alla, oavsett om du vill resa till Mallorca eller Gran Canaria.

Det som gör träningen extra rolig är att man spelar i lag. Och om du har spelat tennis eller squash tidigare kommer du snabbt att känna igen dig. Men till skillnad från tennis är racketen i padel lättare. Du behöver inte heller vara särskilt stark eller tekniskt erfaren för att spela, så det är bara att köra på!

Visste du att…

padel är en av de snabbast växande sporterna i världen?

Padel ger många positiva hälsoeffekter, som bland annat:
Ökar: balans, koordination, kondition, kognitiv beslutsförmåga, koncentration, psykiskt välbefinnande
Minskar: högt blodtryck, stress

En padelbana

På de flesta spanska resmål finns det padelbanor på eller nära våra hotell.