Städer med stränder

Varför välja mellan cityresa och solsemester när du kan få båda i samma resa? Välj en stad med strand och kombinera storstadspuls, shopping och nöjesliv med lata dagar och sand mellan tårna.

Här hittar du ett urval av våra resor till städer med stränder.

Alicante

Riktiga strandälskare bör resa till Playa del Postiguet mitt i centrum, eller till Playa de San Juan direkt utanför staden som anses vara Spaniens bästa strand. När du vill ta en paus från stranden kan du beskåda verk av Picasso, Dalí och Miró på MACA-museet, eller shoppa loss på paradgatan Avenida de Maisonnave.

Barcelona

Barcelona blir bara mer och mer populärt. Här hittar du kultur, nöjesliv, shopping och fotboll i världsklass. Dessutom bjuder den spanska storstaden på en vacker strand, La Barceloneta, mitt i staden. Lägg shoppingpåsarna under solstolen och slappna av!

Cannes

Cannes är perfekt för dig som älskar sol, avkopplat strandliv och en hektisk stadskärna. Det hör inte till ovanligheterna att se kändisar här, men trots detta behåller Cannes småstadskänslan. De långa och breda sandstränderna går inte heller av för hackor!

Downtown Dubai

En av de mer exotiska städerna hittar du i Dubai. Downtown Dubai är extravagant, överdådigt och enormt. Här hittar du världens största shoppingcenter och världens högsta byggnad. Dessutom ligger kritvita stränder och turkosblått vatten bara tio minuter från storstadspulsen - en perfekt kombination!

Dubrovnik

Kroatiens mest kända by bjuder på karaktäristisk medeltidsstämning, kristallklart hav och små torg med mysiga caféer och restauranger. I gamla staden kan du klättra ut på klipporna utanför stadsmuren och hoppa rätt ner i havet, och lika nära ligger fina och barnvänligare stränder.

Las Palmas

Las Palmas är perfekt för dig som vill kombinera storstadsliv och strandliv. På den berömda, flera kilometer långa stranden Las Canteras är det högsäsong året runt, och i Las Palmas centrum är shoppingutbudet stort och priserna låga.

Malaga

Många glömmer Malaga på väg till de populära badorterna i området, men det borde de inte! På shoppinggatan Calle Larios ligger trendiga butiker på rad, och i de trånga smågatorna runtomkring hittar du en uppsjö av mysiga tapasbarer. I änden av hamnpromenaden ligger stranden La Malagueta.

Nice

På förmiddagen kan du strosa längs den populära strandpromenaden Promenade des Anglais, gräva ner tårna i sanden och ta ett dopp i det turkosblå havet. Senare väntar många restauranger i staden med mat á la Provençale - vitlök, färska örter och god olivolja till smaklökarnas glädje.

New York

Storstädernas storstad kan såklart också bjuda på strandliv. Söder om Brooklyn ligger Coney Island med en fyra kilometer lång sandstrand och en strandpromenad full av festligheter, bland annat nöjesparken Deno's Wonder Wheel Amusement Park och New York Aquarium.

Palma

Mallorcas huvudstad Palma är en storstad i miniformat, full av kultur, fantastiska tapasrestauranger och ett enormt utbud av shopping. Bara ett stenkast bort från den otroliga gotiska katedralen La Seu kan du doppa tårna i Medelhavets klara vatten och njuta av solstrålarna i den populära Palmabukten.

Tips på weekendresor till stranden