Se hotell (29)

Resor till Köpenhamn

En resa till Köpenhamn är perfekt för en weekend, staden kan fresta med shopping på Ströget, trendiga saluhallar, rofyllda grönområden och otaliga barer och nattklubbar.
I Köpenhamn finns många mysiga caféer och restauranger, inte sällan inrymda i historiska byggnader, eller i hus runt charmerande torg. Kultur och historia finns det gott om - exempelvis slottet Rosenborg, Amalienborg Slott och kastellet eller Citadellet Frederikshavn som är ett citadell i Köpenhamn och en av de bäst bevarade fästningarna i Nordeuropa. Du kan få allt från dansk husmanskost till mat från alla världens kök. Köpenhamn är uteserveringarnas stad, och så fort solen tittar fram på vårkvisten ställs de första borden ut. Den charmigaste, och mest populära, platsen att uppleva detta på är Nyhavn. Vill du äta något riktigt genuint danskt under din resa till Köpenhamn ska du testa smörrebröd. Helt enkelt smörgåsar, men med så många variationer av pålägg, och i så många olika kombinationer att du knappt vet var du ska börja. Vad gäller dryck behöver det knappast nämnas att det i Danmark dricks öl. Allra helst Carlsberg och Tuborg.

Levande nöjesliv

Köpenhamn har ett rikt kulturutbud, med flera bra teatrar och museum. Barer och klubbar finns överallt, och nya dyker ständigt upp. Danskar gillar att lyssna på musik, och det finns ett stort antal livemusikklubbar och barer. Nattlivet är hett och vilt, fyllt av öl och musik, och slutar först framåt sextiden på morgonen. På somrarna arrangeras Fredagsrock på Tivoli, missa inte att undersöka om det sammanfaller med din resa till Köpenhamn. Varje fredag arrangeras stora konserter med både danska och internationella artister. Det är mycket populärt och en bra början på kvällen om du sedan vill fortsätta ut i stadens pulserande nattliv.

Bra shopping

Ströget är en självklar plats för shopping. Här finns allt, från souvenirbutiker till kända märkesaffärer. Ju närmare Kongens Nytorv du kommer, desto exklusivare blir butikerna. Här hittar du också Magasin du Nord, Köpenhamns svar på NK. Vill du hellre komma bort från turiststråken finns ett mycket bra shoppingområde mellan Ströget och Gothersgade.

Vings resor till Köpenhamn

Ving erbjuder resor till Köpenhamn med reguljärflyg, vilket innebär att du bestämmer själv vilken dag du vill resa och hur många dagar du vill tillbringa på plats. När du bokar din resa till Köpenhamn med Ving finns många hotell att välja bland, alla ligger centralt och de flesta mitt i smeten nära Köpenhamns centralstation Hovedbanegården, Ströget och Kødbyen. Du kan välja mellan allt från prisvärda Wakeup Copenhagen till exklusiva Radisson Blu Royal - och allt däremellan. Ska du resa med barn rekommenderas Family Comfort-hotellet Tivoli, ett temahotell som liksom namnet antyder ligger nära Tivoli och både har familjerum, lekrum och lekplats.
Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Hotell från 2 till 5 vågor
 • Familjehotell
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Köpenhamn

Väder
 • januari
2°-2°
1
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • februari
2°-3°
1
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • mars
5°-1°
3
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • april
10°4°
5
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
16°8°
7
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • juni
19°11°
8
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • juli
22°14°
7
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • augusti
21°14°
6
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • september
18°11°
5
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • oktober
12°7°
2
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • november
7°3°
1
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • december
4°1°
-
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 1 timme från Stockholm

Så reser du hit

Till Köpenhamn kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Kastrups flygplats, till centrala Köpenhamn är ca 15-20 minuter (ca 8 kilometer), beroende på trafik. Från Kastrup till Köpenhamns centralstation (som ligger mittemot Tivoli), går också tåg var 10:e minut som tar ca 15 minuter. Klippkort/remsor köper du på flygplatsen.
Shopping
I Köpenhamn väntar ett stort utbud av shopping. Flest butiker hittar du på Ströget, den berömda gågatan som sträcker sig från Rådhuspladsen till Kongens Nytorv. På Ströget ligger också Illums boligshus, ett stort varuhus i flera våningar där du bland annat kan köpa kläder, inredning, leksaker och mycket mera. Affärstiderna varierar måndag till lördag men på söndagar är många affärer och gallerior stängda.
Mat, dryck och nattliv
I Köpenhamn finns förstås mängder av restauranger och caféer, samt uteserveringar beroende på årstid. Här finns snabbmatsrestauranger, lyxkrogar och allt däremellan. På tal om lyxkrogar så hittar du Noma i Köpenhamn som har blivit utnämd till världens bästa restaurang och har tre stjärnor i Guide Michelin.

Näst intill obligatoriskt är att smaka på den danska röda korven, helst inhandlad i en av de pølsevagnar som står här och där på stadens gator. Smörrebröd måste man också äta när man är i Danmark. Kanalcaféen har funnits sedan 1852 och är känt för sitt fina smörrebröd. Caféet besöks ofta av politikerna från Christiansborg och ligger vid kanalen med maritim inriktning, Frederiksholms kanal 18. Ida Davidsen smörrebröd har funnits sedan 1888 och är kunglig hovleverantör. Menyn här är 140 cm lång och alla sorters smörrebröd har ett eget namn, sist på listan är Prinsesse Marie och innehåller svärdfisk, sparris, äggröra med tryffel och laxrom. Uppskattar du trendiga saluhallar får du inte missa Torvehallerne, som inte ligger långt från Nørreport.

Matvandring i Köpenhamn

Googlar man på 'matvandring i Köpenhamn' får man fler träffar än man hinner med även under en långhelg. Det är bara att välja den som passar en bäst: gourmet, local, smörrebröd etc.
Köpenhamns livliga nöjesliv bjuder på mängder av barer och nattklubbar och fler öppnar hela tiden. Här hittar du allt från exklusiva vinbarer till galna små barer med Happy Hour, och allt däremellan. Generellt går man ut sent och den som vill kan festa fram till morgonen. Barer och klubbar finns utspridda över hela staden, men det finns exempelvis flera populära ställen i Kødbyen, Köpenhamns slakthusområde på Vesterbro.
Aktiviteter och sevärdheter
På Kongens Nytorv finns en skridskobana vintertid och det går att hyra skridskor på plats. Tivoli är en annan omtyckt attraktion. Sommartid arrangeras populära konserter på Tivoli, och innan jul smyckas hela området till den årliga julmarknaden -definitivt värt ett besök för besökare i alla åldrar.
Du som är intresserad av blommor och annat som växer får inte missa att besöka Köpenhamns enorma botaniska trädgård. Staden har även många parker och grönområden för dig som vill jogga eller koppla av från stadens brus en stund. Ett populärt rekreationsområde är "Sjöarna" som består av tre sjöar i stadens centrum. Du som ska resa med barn kanske hellre besöker Den blå planet, ett stort akvarium som lockar alla som är intresserade av livet under havsytan. Konstmuseet Glyptoteket eller Carlsbergs Bryggeri kan också locka med ett besök. Likaså Louisiana Museum of Modern Art som ligger cirka 40 kilometer från centrala Köpenhamn.

På Köbmagergade ligger Runda tornet, som är det äldsta någorlunda fungerande observatoriet i Europa. Nyhavn är förmodligen stadens mest fotograferade plats, en liten bildskön hamn som kryllar av uteserveringar och turister sommartid. Härifrån avgår sightseeingbåtarna, stig ombord på en sådan om du vill se staden från en ny vinkel. I närheten av Nyhavn ligger Amalienborg -fyra palats i ett, och hemvist för den danska kungafamiljen. Det går inte att tala om sevärdheter i Köpenhamn utan att nämna Den lille havfrue. Den lilla bronsstatyn, som uppförts med inspiration från HC Andersens berömda saga, sitter på en sten vid vattnet i Langelinie på Østerbro.
Hur du tar dig runt
Det finns ett omfattande nätverk med bussar, tunnelbana och pendeltåg (S-tog) i Köpenhamn.
Det allra bästa sättet att ta sig fram på, och att få uppleva staden på, är med cykel. Det finns ordentliga cykelbanor överallt och cyklister står högst i trafikhierarkin. Det är en riktig upplevelse att bli respekterad och framsläppt överallt som cyklist. Cyklar finns att hyra, både från särskilda cykelställ runt om i staden och på hotell.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Danska kronor (DKK). Som regel är det förmånligast att växla till danska kronor i Sverige men det finns gott om växlingskontor i centrala Köpenhamn. Kort accepteras i stor utsträckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 V

Språk

Danska

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.

SÖK DIN RESA TILL Köpenhamn
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.