Se hotell (28)

Resor till Köpenhamn

En resa till Köpenhamn är perfekt för en weekend, med shopping på Ströget, trendiga saluhallar, fina grönområden och otaliga barer och nattklubbar.
I Köpenhamn finns många mysiga caféer och restauranger, inte sällan inrymda i historiska byggnader, eller i hus runt charmerande torg. Kultur och historia finns det gott om - exempelvis slottet Rosenborg, Amalienborg Slott och kastellet eller Citadellet Frederikshavn som är ett citadell i Köpenhamn och en av de bäst bevarade fästningarna i Nordeuropa. Du kan få allt från dansk husmanskost till mat från alla världens kök. Köpenhamn är uteserveringarnas stad, och så fort solen tittar fram på vårkvisten ställs de första borden ut. Den charmigaste, och mest populära, platsen att uppleva detta på är Nyhavn. Vill du äta något riktigt genuint danskt under din resa till Köpenhamn ska du testa smörrebröd. Helt enkelt smörgåsar, men med så många variationer av pålägg, och i så många olika kombinationer att du knappt vet var du ska börja. Vad gäller dryck behöver det knappast nämnas att det i Danmark dricks öl. Allra helst Carlsberg och Tuborg.

Levande nöjesliv

Köpenhamn har ett rikt kulturutbud, med flera bra teatrar och museum. Barer och klubbar finns överallt, och nya dyker ständigt upp. Danskar gillar att lyssna på musik, och det finns ett stort antal livemusikklubbar och barer. Nattlivet är hett och vilt, fyllt av öl och musik, och slutar först framåt sextiden på morgonen. På somrarna arrangeras Fredagsrock på Tivoli, missa inte att undersöka om det sammanfaller med din resa till Köpenhamn. Varje fredag arrangeras stora konserter med både danska och internationella artister. Det är mycket populärt och en bra början på kvällen om du sedan vill fortsätta ut i stadens pulserande nattliv.

Bra shopping

Ströget är en självklar plats för shopping. Här finns allt, från souvenirbutiker till kända märkesaffärer. Ju närmare Kongens Nytorv du kommer, desto exklusivare blir butikerna. Här hittar du också Magasin du Nord, Köpenhamns svar på NK. Vill du hellre komma bort från turiststråken finns ett mycket bra shoppingområde mellan Ströget och Gothersgade.

Vings resor till Köpenhamn

Ving erbjuder resor till Köpenhamn med reguljärflyg, vilket innebär att du bestämmer själv vilken dag du vill resa och hur många dagar du vill tillbringa på plats. När du bokar din resa till Köpenhamn med Ving finns många hotell att välja bland, alla ligger centralt och de flesta mitt i smeten nära Köpenhamns centralstation Hovedbanegården, Ströget och Kødbyen. Du kan välja mellan allt från prisvärda Wakeup Copenhagen till exklusiva Radisson Blu Royal - och allt däremellan. Ska du resa med barn rekommenderas vårt barnvänliga hotell Tivoli, ett temahotell som liksom namnet antyder ligger nära Tivoli och både har familjerum, lekrum och lekplats.
Bra att veta
  • Centrala hotell
  • Hotell från 2 till 5 vågor
  • Familjehotell
  • Bra shopping, restauranger och nattliv
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Köpenhamn

SÖK DIN RESA TILL Köpenhamn

Rosa träd och himmel i Köpenhamn

Resetips för din weekend i Köpenhamn

Ta del av vår reseexpert Marias bästa tips för din weekend i Köpenhamn - härliga upplevelser för alla årstider.