Se hotell (26)

Resor till Edinburgh

I Skottland finns mer än kiltar, whisky och säckpipor, på en resa till Edinburgh hittar du vacker natur, härliga människor, spännande arkitektur och – om du vågar smaka – haggis.

Edinburgh har blivit framröstad som Storbritanniens vackraste stad, och naturen och arkitekturen här är verkligen oslagbar. Placeringen vid havet hjälper också till, liksom det stora utbudet av historiska byggnader och lämningar.

Att göra i Edinburgh

Edinburgh utgörs av flera stadsdelar, och de flesta av Vings hotell ligger i gamla stan. Den medeltida delen av staden ligger längs Royal Mile, en känd kullerstensgata som kantas av historiska byggnader och andra sevärdheter. Är du ute efter shopping ska du istället söka dig till New Town, den andra halvan av Edinburghs stadskärna. Strax norr om New Town hittar du Royal Botanical Gardens, ett måste för dig som vill koppla av bland blommor och grönska en stund under din resa till Edinburgh.

Smaka på Skottland

I Edinburgh finns gott om internationella restauranger, men för den som är lite djärv och verkligen vill anamma skotsk matkultur under sin resa till Edinburgh kan smaka på haggis. Det är landets nationalrätt och görs på hjärta, lever, luftstrupe och lungor som kokas, hackas och sedan sys in i fårets magsäck. Låter det alltför magstarkt kan man istället prova Shepherd's pie, som är en paj med bland annat lammfärs och potatis.

Vings resor till Edinburgh

Vings resor till Edinburgh genomförs med reguljärflyg, och det betyder att du själv kan bestämma vilken dag du vill resa och hur många dagar du vill tillbringa på plats. När du bokar din resa till Edinburgh med Ving kan du välja mellan en hel del hotell, allt från enkla budgethotell till mer exklusiva hotell. Någonstans där emellan finns Best Western Edinburgh City, här bor du centralt med nära till det mesta.

Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Hotell från 2 till 5 hjärtan
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Edinburgh

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
6°1°
1
Soltimmar/dag
11
Regnfria dagar
 • februari
6°1°
2
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
 • mars
8°2°
3
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
 • april
11°4°
4
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • maj
14°6°
5
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • juni
17°9°
6
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • juli
18°11°
5
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • augusti
18°11°
4
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • september
16°9°
4
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
 • oktober
12°7°
3
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
 • november
9°4°
1
Soltimmar/dag
11
Regnfria dagar
 • december
7°2°
1
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-5 timmar från Sverige.

Så reser du hit

Till Edinburgh kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor och flexibla reslängder.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen utanför Edinburgh till hotellen är ca 25 minuter (ca 16 kilometer), beroende på trafik. Det går även buss och taxi går in till centrum.
Shopping
I Edinburgh finns ett varierat utbud av shopping, med mode, inredning, konst och hantverk. Det är populärt att köpa Whisky och lammullsprodukter med sig hem.
Mat, dryck och nattliv
Det finns gott om restauranger i Edinburgh, allt från enkel snabbmat till mer exklusiva etablissemang.
Edinburgh är känt för sitt livliga musikliv, och i stadens nattliv finns det mesta att välja på, från trubadurer på närmaste pub, till stadens egen symfoniorkester.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns flera sevärdheter du inte får missa under din resa till Edinburgh. Längs The Royal Mile finns bland annat en mängd vackra medeltidsbyggnader, och Edinburgh Castle är ett absolut måste när du är i Edinburgh. Placerad på en hög kulle vakar det över staden, och du får en magnifik utsikt härifrån.
Hur du tar dig runt
Bussbolaget Lothian Buses trafikerar hela Edinburgh. Du kan köpa engångsbiljetter eller 1-dagskort, så kallad Daysaver, hos busschauffören eller i en Travel shop.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Storbritannien ambassad på telefon 08-671 30 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Storbritannien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Brittiskt pund (GBP). Växla till GBP i kontanter före avresa.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220 V. Adapter krävs, svenska kontakter passar inte i engelska uttag.

Språk

Engelska

Viktigt om inresa till Storbritannien

Storbritannien ingår inte i Schengenområdet, ta med dig ditt pass.

Resenärer under 18 år

I Storbritannien nekar hotellen enligt lag att ta emot minderåriga utan målsman.
Om du reser med barn under 18 år och inte är vårdnadshavare, exempelvis syskon, mor- eller farförälder, moster, vän, eller där det inte är uppenbart att du är vårdnadshavare, till exempel att ni har olika efternamn, kan det hända att du får frågor vid in- eller utresa.
Ta alltid med dig relevanta handlingar som visar din relation till barnet om ni inte har samma efternamn, samt ett skriftligt medgivande från barnets föräldrar.
Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till Edinburgh
Holiday Inn Express Edinburgh City Centre
Holiday Inn Express Edinburgh City Centre
Edinburgh, Storbritannien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 23 feb 2020 från Stockholm
Stockholm, 23 feb 2020, 3 dagar
Holiday Inn Edinburgh
Holiday Inn Edinburgh
Edinburgh, Storbritannien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 23 feb 2020 från Stockholm
Stockholm, 23 feb 2020, 3 dagar
Radisson Collection Hotel Royal Mile ( ex G and V
Radisson Collection Hotel Royal Mile ( ex G and V
Edinburgh, Storbritannien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 23 feb 2020 från Stockholm
Stockholm, 23 feb 2020, 3 dagar
Sök din resa till Edinburgh