Se hotell (42)

Resor till Prag

En resa till Prag innehåller allt man kan önska sig av en europeisk storstad, här finns billig shopping, tusentals pubar, restauranger med kök från världens alla hörn och ett rikt kulturliv.

De flesta av Vings hotell ligger centralt i den tjeckiska huvudstaden, nära gamla stan, Karlsbron och Vàclavplatsen, som man brukar kalla stadens mitt. I området finns mängder av trevliga restauranger, caféer och ölstugor att välja mellan – och det är billigt, både att äta och att dricka gott. Både tunnelbane- och spårvagnsnätet fungerar mycket bra, så även om du vill bo i lite lugnare omgivningar under din resa till Prag tar du dig snabbt och bekvämt in till de centrala delarna.

Mat och dryck

Den gyllene staden Prag har en restaurang i varje kvarter. Passa på att avnjuta härliga trerättersmiddagar till mycket bra priser. De flesta av världens kök finns representerade, men prova också det tjeckiska köket under din resa till Prag, det innebär ofta mycket kött, mustiga grytor och friterat. Tjeckiens öl är berömt världen över. Staropramen, Pilsner Urquell och Gambrinus är några av de goda ölsorter, som kanske bidragit till att tjeckerna har världsrekordet i öldrickande.

Prags nöjesliv

Under din resa till Prag får du passa på att avnjuta det tjeckiska ölet på någon av de drygt 8000 pubar som finns i staden. Serveringen fungerar lite omvänt: när ölen är uppdrucken ställs en ny fram tills du själv säger till att du inte vill ha fler. Om du sedan vill gå vidare bjuder Prags sjudande nattliv på jazzhak, rockbarer och nattklubbar i mängder, varav flera runt Václavplatsen och Karlsbron.

Centrala hotell i Prag

Bokar du din resa till Prag med Ving väljer du själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta, vare sig det gäller in intensiv weekend eller några dagar mitt i veckan. Du får både flexibiliteten och tryggheten i samma paket, och skyddet i paketreselagen får du på köpet. När du bokar din resa till Prag med Ving har du en stor mängd hotell att välja mellan, här finns något i alla smaker och prisklasser. Ska du resa med barn rekommenderar vi Family Comfort-hotellet Residence Belgicka, ett lägenhetshotell med promenadavstånd till många av stadens sevärdheter. För vuxna som reser utan barn kan vi istället tipsa om Prime Selecet-hotellet Hoffmeister, som också har ett utmärkt läge och ett originellt och sevärt spa.

Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Lyxhotell
 • Hotell i alla prisklasser
 • Lokala restauranger
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Prag

Sevärdheter
4,6
Mat & Dryck
4,4
Shopping
3,6
Väder
 • januari
0-5°
1
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • februari
1°-4°
3
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • mars
7°-1°
4
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • april
12°3°
6
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • maj
18°8°
7
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • juni
21°11°
8
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • juli
23°13°
8
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • augusti
22°13°
7
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • september
18°10°
6
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • oktober
12°5°
3
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • november
5°1°
1
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • december
1°-3°
1
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 2-3 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Prag kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen Ruzyne till hotellen i Prag är ca 30 minuter (ca 17 kilometer), beroende på trafik. Från flygplatsen går också flygbuss in till centrala Prag.
Shopping
Det bästa med stadens shopping är priserna, i princip allt utom hemelektronik och märkeskläder är fortfarande billigare än i Sverige och i resten av Västeuropa. Populära shoppinggator är bland andra Parizska med flera exklusiva butiker, trendiga Na Prikope och alla välkända butiker längs paradgatan Vaclavske Namesti och Vaclavaplatsen. Prag är också känt för sina specialiserade second hand-affärer och de stora loppmarknaderna. Missa heller inte det stora varuhuset Kotva, som även är ett av Prags allra första varuhus.
Mat, dryck och nattliv
I Prag finns ett stort utbud av tjeckiska restauranger. Här kan du smaka på flera typiska rätter såsom knödel, bakat fläsk, olika schnitzlar, surkål, och söta bakelser. Till maten dricker du den billiga lokala ölen Urquell, Staropramen eller Krušovice. Skulle du tröttna på det tjeckiska köket finns det mycket annat att välja bland: indonesiskt, japanskt, brittiskt och mycket mera.
Prag har ett levande nattliv med ett stort utbud av ölställen och nattklubbar. Längs gatorna vid Václavplatsen och Karlsbron ligger barerna och nattklubbarna tätt. Gatan Borivojova i området Zizkov lockar en ung och mer alternativ publik. Konserter och festivaler hålls året runt, ofta i vackra lokaler i något av stadens många palats.
Aktiviteter och sevärdheter
Prag har det mesta en storstad brukar erbjuda; teater, opera, museum och shopping. Här finns också en livlig och tillgänglig musikscen med allt från klassisk musik till techno. Det är populärt att åka på rundtur med buss, hyra cykel eller uppleva staden genom en båttur längs floden Vltava.
Prag är en av Europas mest besökta huvudstäder, och det är inte så konstigt med tanke på allt som finns att se och uppleva här. Som till exempel Karlsbron – den 520 meter långa vackra bron från 1300-talet som är en av Prags mest kända platser. På dagar och kvällar fylls den av gatumusikanter, mimare, försäljare och turister. Så om du vill få en lugnare upplevelse av bron, och kunna ta en ordentlig titt på de trettio statyer som kantar den, ska du komma en tidig morgon. Pragborgen är staden mitt i staden, där bland annat palatset, flera kyrkor och ett kloster finns. Staromestske namesti heter torget mellan Tynkyrkan och Rådhuset, där du kan se och lyssna till det astronomiska urets klockspel. Václavplatsen, Prags historiska och politiska centrum, är en blandning mellan boulevard och torg. Många av de viktigaste ögonblicken i Prags och Tjeckiens historia har utspelat sig här.
Hur du tar dig runt
Prags lokaltrafik är mycket väl utbyggd och består av bussar, tunnelbana och spårvagn. Biljetter gäller för obegränsat resande i en timme. Du kan också köpa ett tredagarskort som gäller på alla offentliga transporter.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Tjeckiens ambassad på telefon 08- 440 42 10. ?

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Tjeckien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatter och avgifter på hotellen

I Prag betalar hotellgäster skatter och avgifter på sammanlagt 0.85 euro per person och natt. Detta gäller för alla gäster som fyllt 18 år upp till de blir 70. Avgiften betalas direkt till hotellet i samband med vistelsen.

Valuta och betalning

Tjeckiska koruna (CZK). 1 koruna = 100 haleru. Kort accepteras i stor utsträckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 V. Svenska kontakter passar i vägguttagen.

Språk

Tjeckiska

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till Prag
Aureli Gloria Hotel
Aureli Gloria Hotel
Prag, Tjeckien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 27 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 27 jan 2020, 3 dagar
Mamaison Residence Belgickafamilycomfort
 • Barnvänligt
Mamaison Residence Belgicka
Prag, Tjeckien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 20 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 20 jan 2020, 3 dagar
Certovka
Certovka
Prag, Tjeckien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 27 jan 2020 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 27 jan 2020, 3 dagar

Erbjudanden till Prag

Aureli Gloria Hotel
Aureli Gloria Hotel
Prag, Tjeckien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 27 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 27 jan 2020, 3 dagar
Mamaison Residence Belgickafamilycomfort
 • Barnvänligt
Mamaison Residence Belgicka
Prag, Tjeckien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 20 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 20 jan 2020, 3 dagar
Certovka
Certovka
Prag, Tjeckien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 27 jan 2020 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 27 jan 2020, 3 dagar

Mer om Prag

Sök din resa till Prag