Se hotell (54)

Resor till Prag

En resa till Prag innehåller allt man kan önska sig av en europeisk storstad - billig shopping, flera pubar och restauranger samt ett rikt kulturliv.
De flesta av Vings hotell ligger centralt i den tjeckiska huvudstaden, nära gamla stan, Karlsbron och Vàclavplatsen, som man brukar kalla stadens mitt. I området finns mängder av trevliga restauranger, caféer och ölstugor att välja mellan – och det är billigt, både att äta och att dricka gott. Både tunnelbane- och spårvagnsnätet fungerar mycket bra, så även om du vill bo i lite lugnare omgivningar under din resa till Prag tar du dig snabbt och bekvämt in till de centrala delarna.

Mat och dryck

Den gyllene staden Prag har en restaurang i varje kvarter. Passa på att avnjuta gastronomiska trerättersmiddagar till mycket bra priser. De flesta av världens kök finns representerade, men prova också det tjeckiska köket under din resa till Prag, det innebär ofta mycket kött, mustiga grytor och friterat. Tjeckiens öl är berömt världen över. Staropramen, Pilsner Urquell och Gambrinus är några av de goda ölsorter, som kanske bidragit till att tjeckerna har världsrekordet i öldrickande. En matvandring är ett bra sätt att inleda din vistelse i Prag, så får du snabbt en överblick över vad som finns och hur det smakar.

Prags nöjesliv

Under din resa till Prag får du passa på att avnjuta det tjeckiska ölet på någon av de drygt 8000 pubar som finns i staden. Serveringen fungerar lite omvänt: när ölen är uppdrucken ställs en ny fram tills du själv säger till att du inte vill ha fler. Om du sedan vill gå vidare bjuder Prags sjudande nattliv på jazzhak, rockbarer och nattklubbar i mängder, varav flera runt Václavplatsen och Karlsbron.

Centrala hotell i Prag

Bokar du din resa till Prag med Ving väljer du själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta, vare sig det gäller in intensiv weekend eller några dagar mitt i veckan. Du får både flexibiliteten och tryggheten i samma paket, och skyddet i paketreselagen får du på köpet. När du bokar din resa till Prag med Ving har du en stor mängd hotell att välja mellan, här finns något i alla smaker och prisklasser. Två av våra mest prisvärda och populära hotell är Hotel Ariston & Ariston Patio och Carlton, som båda ligger i den pittoreska stadsdelen Zizkov. Vill du bo mitt i hjärtat av Gamla stan är Monastery Garden ett bra alternativ. För dig som söker ett läckert och unikt hotell bör du spana in Iron Gate Hotel and Suites eller NH Collection Prague Carlo IV. Ska du resa med barn rekommenderar vi barnvänliga Mamaison Residence Belgicka, ett lägenhetshotell med promenadavstånd till många av stadens sevärdheter. För vuxna som reser utan barn kan vi istället tipsa om unika Hotel Hoffmeister & Spa, också har ett utmärkt läge samt ett originellt och sevärt spa.
Bra att veta
  • Centrala hotell
  • Lyxhotell
  • Hotell i alla prisklasser
  • Lokala restauranger
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Prag

SÖK DIN RESA TILL Prag

Mer om Prag

Kvinna promenerar på en grusväg

En långhelg i Prag

Följ med vår resexpert Kaci under en långhelg i Prag och ta del av hennes tips på restauranger, sevärdheter, muséer och en vingård nästan mitt i stan!

Upptäck Prag

På upptäcktsfärd i Prag

Häng med Anna när hon upptäcker Prag och tipsar om museer, restauranger, cocktailbarer och sevärdheter i denna tjeckiska pärla.

Annas bästa tips i Prag