Se hotell (15)

Resor till Bergamo

En resa till Bergamo överraskar. Bergamo är en pärla i norra Italien som bjuder på en härlig blandning mellan nutid och medeltid.
Bergamo i norra Italien ligger endast en timme med buss eller tåg från Milano. Bergamo är ett relativt outforskat weekendresmål, men i denna historiska stad väntar en vacker medeltidsstad som är en del av UNESCO:s världsarvslista.

Upptäck spännande Bergamo i norra Italien

Bergamo består av två stadsdelar som smidigt förbinds med en bergbana, en nyare del vid namn Città Bassa och en äldre del vid namn Città Alta. Medeltida Città Alta, även kallad övre staden, omges av en venetiansk ringmur från 1500-talet och stadsdelen domineras av kullerstensgator, vackra torg och sevärdheter. Här kan du besöka fortet Rocca di Bergamo, basilikan Santa Maria Maggiore från 1100-talet, kapellet Cappella Colleoni och det eleganta palatset Palazzo della Ragione med sin utsmyckade arkad. I Città Alta kan du unna dig en espresso i solen och njuta av svindlade utsikter över staden och alptopparna i norr.

I den nyare stadsdelen Città Bassa, även kallad nedre staden, kan du strosa runt på avenyer, besöka butiker, konstgallerier och museer som alla erbjuder upptäckarglädje. Efter en dag fylld av upplevelser kan du besöka någon av stadens alla restauranger för en aperitivo och en ljuvlig middag.

Vings resor till Bergamo

Väljer du att resa till Bergamo med Ving flyger du reguljärt med flexibel reslängd för att du ska kunna anpassa resan helt efter dina önskemål. Våra hotell har mellan 3 och 5 vågor och ligger centralt i Bergamo, både i den nya och gamla delen av staden. Det är bara att välja det hotell som passar dig bäst. Dessutom får du en semester med snabb och smidig transfer eftersom centrala Bergamo endast ligger några kilometer från Milano-Bergamo flygplats.
Bra att veta
  • Hotell med spa
  • Hotell från 3 till 5 vågor
  • Centrala hotell
  • Hotell i alla prisklasser

Våra kunder om Bergamo

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Bergamo