Se hotell (21)

Resor till Bologna

Det italienska köket och modet är skäl nog till att resa till Bologna, den blomstrande huvudstaden i den rika jordbruksregionen Emilia Romagna.
I Bolognas gamla stadsdelar kan du beskåda eleganta arkader, samt vackra byggnader och kulturskatter som Palazzo Comunale, 1300-talsbasilikan San Petronio vid Piazza Maggiore och Fontana del Nettuno. Här finns också Europas äldsta universitet, som grundades år 1088. Staden är också känd som Italiens kulinariska huvudstad med ett stort urval av restauranger. Självklart kan du inte resa till Bologna utan att ha provsmakat en äkta Spaghetti Bolognese!

Italiens kulinariska huvudstad

Väljer du att resa till Bologna för matens skull lär du inte bli besviken. Här finns ett brett utbud av restauranger i olika varianter, allt från lyxiga finkrogar till små hål i väggen. Faktum är att lasagne, som ju har blivit en favorit på många svenska middagsbord, har sitt ursprung i regionen. Det är bara en av de lokala rätter du bör prova under din resa till Bologna, och självklart bör varje måltid värd namnet avslutas på en äkta italiensk glassbar. Efter middagen väntar stadens pulserande nattliv med många trendiga barer och klubbar.

Vings resor till Bologna

För att du ska kunna anpassa din resa till Bologna helt efter dina egna önskemål erbjuder Ving reguljära flygresor med flexibel reslängd. Det innebär att du själv väljer när du vill resa och hur länge du vill stanna. Vings hotell har mellan 3 och 4 vågor och ligger centralt i Bologna. Det är bara att välja det hotell som passar dig bäst.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Centrala hotell
  • Många restauranger
  • Lokala restauranger
  • Bra nattliv

Våra kunder om Bologna

SÖK DIN RESA TILL Bologna