Se hotell (13)

Resor till Bologna

Italienskt mode och det italienska köket är skäl nog till att resa till Bologna, den blomstrande huvudstaden i den rika jordbruksregionen Emilia Romagna.

I Bolognas gamla stadsdelar kan du beskåda eleganta arkader, samt vackra byggnader och kulturskatter som Palazzo Comunale, 1300-talsbasilikan San Petronio vid Piazza Maggiore och Fontana del Nettuno. Här finns också Europas äldsta universitet, som grundades år 1088. Staden är också känd som Italiens kulinariska huvudstad med ett stort urval av restauranger. Självklart kan du inte resa till Bologna utan att ha provsmakat en äkta Spaghetti Bolognese!

Italiens kulinariska huvudstad

Väljer du att resa till Bologna för matens skull lär du inte bli besviken. Här finns ett brett utbud av restauranger i olika varianter, allt från lyxiga finkrogar till små hål i väggen. Faktum är att lasagne, som ju har blivit en favorit på många svenska middagsbord, har sitt ursprung i regionen. Det är bara en av de lokala rätter du bör prova under din resa till Bologna, och självklart bör varje måltid värd namnet avslutas på en äkta italiensk glassbar. Efter middagen väntar stadens pulserande nattliv med många trendiga barer och klubbar.

Vings resor till Bologna

För att du ska kunna anpassa din resa till Bologna helt efter dina egna önskemål erbjuder Ving reguljära flygresor med flexibel reslängd. Det innebär att du själv väljer när du vill resa och hur länge du vill stanna. Vings hotell har mellan 3 och 4 hjärtan och ligger centralt i Bologna. Det är bara att välja det hotell som passar dig bäst.

Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Centrala hotell
 • Många restauranger
 • Lokala restauranger
 • Bra nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Bologna

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
4°-2°
2
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • februari
8°0
5
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • mars
14°4°
5
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • april
19°8°
7
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • maj
24°12°
8
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juni
28°16°
10
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • juli
31°18°
11
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • augusti
30°17°
10
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • september
26°15°
8
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • oktober
19°10°
5
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • november
11°2°
2
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • december
6°1°
2
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

5-8 timmar från Stockholm inkl. mellanlandning.

Så reser du hit

Till Bologna kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
Bokar du en reguljär paketresa till Bologna med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen till hotellen i Bologna är ca 20 minuter (ca 8 kilometer), beroende på trafik.
Shopping
Shopping och mat bör vara huvudpunkterna för en resa till Bologna. Det finns en anledning till att Italien är en av världens främsta modenationer. Kika i skyltfönstren i Galleria Cavour, bara tio minuters promenad från Piazza Maggiore, så förstår du varför. Här hittar du Armani och andra stora italienska kläd- och accessoarmärken som till exempel Gucci, La Perla och Bulgari. Andra modebutiker hittar du överallt i centrala Bologna, framför allt på Via Farini, Via Ugo Bassi, Via Indipendenza och under Portico del Pavaglione.
Mat, dryck och nattliv
Bologna är känt som Italiens kulinariska huvudstad med ett förstklassigt kök. I staden finns således ett brett utbud av restauranger och barer. Du bör absolut prova lokal mat som mortadella (en typ av saltat griskött) och tagliatelle (handgjord pasta) med köttfärssås och lasagne, som för övrigt har sitt ursprung i just Bologna.
Aktiviteter och sevärdheter
Bolognas stadskärna är en av Europas mest välbevarade. Här finns flera vackra palats och kyrkor fyllda av konstverk som vittnar om stadens kulturella betydelse under flera århundraden. Den historiska delen av staden anses vara en av de största i Europa.
Hur du tar dig runt
Bolognas kollektivtrafik sköts av ATC. Du kan köpa biljetter för kollektivtrafiken i kiosker, tobaksaffärer, caféer och i särskilda informations- och biljettcenter. Enkelbiljetter kan du ibland köpa ombord. En grön eller röd skylt nära bussens ingång indikerar om tjänsten är tillgänglig, vid röd skylt bör du inte gå på bussen utan biljett.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Italiens ambassad på telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Bologna

De italienska myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Bologna. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas det ut en extra skatt. Barn/ungdomar under 14 år är undantagna från turistskatt. Skatten styrs av hotellkostnaden och kan variera något beroende på hotell men uppgår till max 4 euro per person och natt. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i stor utsträckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italienska

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Bologna