Se hotell (21)

Resor till Bologna

Italienskt mode och det italienska köket Àr skÀl nog till att resa till Bologna, den blomstrande huvudstaden i den rika jordbruksregionen Emilia Romagna.

I Bolognas gamla stadsdelar kan du beskÄda eleganta arkader, samt vackra byggnader och kulturskatter som Palazzo Comunale, 1300-talsbasilikan San Petronio vid Piazza Maggiore och Fontana del Nettuno. HÀr finns ocksÄ Europas Àldsta universitet, som grundades Är 1088. Staden Àr ocksÄ kÀnd som Italiens kulinariska huvudstad med ett stort urval av restauranger. SjÀlvklart kan du inte resa till Bologna utan att ha provsmakat en Àkta Spaghetti Bolognese!

Italiens kulinariska huvudstad

VÀljer du att resa till Bologna för matens skull lÀr du inte bli besviken. HÀr finns ett brett utbud av restauranger i olika varianter, allt frÄn lyxiga finkrogar till smÄ hÄl i vÀggen. Faktum Àr att lasagne, som ju har blivit en favorit pÄ mÄnga svenska middagsbord, har sitt ursprung i regionen. Det Àr bara en av de lokala rÀtter du bör prova under din resa till Bologna, och sjÀlvklart bör varje mÄltid vÀrd namnet avslutas pÄ en Àkta italiensk glassbar. Efter middagen vÀntar stadens pulserande nattliv med mÄnga trendiga barer och klubbar.

Vings resor till Bologna

För att du ska kunna anpassa din resa till Bologna helt efter dina egna önskemÄl erbjuder Ving reguljÀra flygresor med flexibel reslÀngd. Det innebÀr att du sjÀlv vÀljer nÀr du vill resa och hur lÀnge du vill stanna. Vings hotell har mellan 3 och 4 hjÀrtan och ligger centralt i Bologna. Det Àr bara att vÀlja det hotell som passar dig bÀst.

Bra att veta
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Centrala hotell
 • MĂ„nga restauranger
 • Lokala restauranger
 • Bra nattliv
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Bologna

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
4°-2°
2
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • februari
8°0
5
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • mars
14°4°
5
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • april
19°8°
7
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • maj
24°12°
8
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juni
28°16°
10
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • juli
31°18°
11
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • augusti
30°17°
10
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • september
26°15°
8
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • oktober
19°10°
5
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • november
11°2°
2
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • december
6°1°
2
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

5-8 timmar frÄn Stockholm inkl. mellanlandning.

SĂ„ reser du hit

Till Bologna kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Bokar du en reguljÀr paketresa till Bologna med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn flygplatsen till hotellen i Bologna Àr ca 20 minuter (ca 8 kilometer), beroende pÄ trafik.
Shopping
Shopping och mat bör vara huvudpunkterna för en resa till Bologna. Det finns en anledning till att Italien Àr en av vÀrldens frÀmsta modenationer. Kika i skyltfönstren i Galleria Cavour, bara tio minuters promenad frÄn Piazza Maggiore, sÄ förstÄr du varför. HÀr hittar du Armani och andra stora italienska klÀd- och accessoarmÀrken som till exempel Gucci, La Perla och Bulgari. Andra modebutiker hittar du överallt i centrala Bologna, framför allt pÄ Via Farini, Via Ugo Bassi, Via Indipendenza och under Portico del Pavaglione.
Mat, dryck och nattliv
Bologna Àr kÀnt som Italiens kulinariska huvudstad med ett förstklassigt kök. I staden finns sÄledes ett brett utbud av restauranger och barer. Du bör absolut prova lokal mat som mortadella (en typ av saltat griskött) och tagliatelle (handgjord pasta) med köttfÀrssÄs och lasagne, som för övrigt har sitt ursprung i just Bologna.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Bolognas stadskÀrna Àr en av Europas mest vÀlbevarade. HÀr finns flera vackra palats och kyrkor fyllda av konstverk som vittnar om stadens kulturella betydelse under flera Ärhundraden. Den historiska delen av staden anses vara en av de största i Europa.
Hur du tar dig runt
Bolognas kollektivtrafik sköts av ATC. Du kan köpa biljetter för kollektivtrafiken i kiosker, tobaksaffÀrer, caféer och i sÀrskilda informations- och biljettcenter. Enkelbiljetter kan du ibland köpa ombord. En grön eller röd skylt nÀra bussens ingÄng indikerar om tjÀnsten Àr tillgÀnglig, vid röd skylt bör du inte gÄ pÄ bussen utan biljett.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Italiens ambassad pÄ telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Bologna

De italienska myndigheterna har infört en turistskatt pÄ övernattningar i Bologna. PÄ samtliga hotell och lÀgenhetshotell tas det ut en extra skatt. Barn/ungdomar under 14 Är Àr undantagna frÄn turistskatt. Skatten styrs av hotellkostnaden och kan variera nÄgot beroende pÄ hotell men uppgÄr till max 4 euro per person och natt. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i stor utstrÀckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. MÄnga hotell krÀver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

SprÄk

Italienska

Övrigt

LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Bologna