Se hotell (25)

Resor till Florens

Florens är en pärla i härliga Toscana, som lockar till en resa med bra vin, god mat, vacker konst och fantastiska omgivningar.

När du bokar din resa till Florens bör du välja ett centralt hotell för att få ut så mycket som möjligt av din vistelse. Stadskärnan är liten och trång, men denna medeltida stad är otroligt vacker och har lockat stora konstnärer som da Vinci, Botticelli och Michelangelo. Strosa gärna omkring och njut av vackra historiska byggnader, muséer, exklusiva butiker, caféer och restauranger. Tänk på att de bästa och mest prisvärda restaurangerna ligger en bit ifrån de största turiststråken. Ska du resa till Florens på sommaren kan en picknick i någon av Florens vackra parker också vara ett bra alternativ.

Florens restauranger

Florens ligger omgiven av olivklädda berg och romantiska dalgångar. Själva staden är fylld med vackra hus, palats, små torg och fantastiska kyrkor. Självklart kan du också hitta en mängd av stämningsfulla restauranger med riktigt bra mat här. Det toscanska köket har gjort sig känt för sina högklassiga och färska råvaror, och den italienska maten är svår att tröttna på. Det finns också många trevliga trattorior, som ett bra alternativ till de dyrare restaurangerna.

Vings resor till Florens

När du bokar resa till Florens med Ving kan du själv välja när du vill resa och hur länge du ska vara borta. På det viset kan du själv skräddarsy din resa som den passar dig bäst. I Florens finns många hotell att välja mellan i olika prisklasser, allt mellan 3 och 5 hjärtan. Nästan alla hotell ligger centralt i Florens centrum och har nära till allt som staden har att erbjuda.

Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Bra restauranger
 • Över 70 hotell
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Florens

Mat & Dryck
5,0
Sevärdheter
5,0
Shopping
5,0
Väder
 • januari
9°2°
4
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • februari
10°2°
4
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • mars
14°6°
4
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • april
18°8°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
23°12°
9
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • juni
28°16°
10
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
11
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • augusti
31°18°
10
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • september
26°16°
7
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • oktober
20°12°
5
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • november
15°8°
3
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • december
9°3°
3
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar och 30 minuter från Stockholm inkl. mellanlandning.

Så reser du hit

Till Florens kan du resa med Ving året runt på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
Bokar du en reguljär paketresa till Florens med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen till hotellen i Florens är ca 20 minuter (ca 10 kilometer), beroende på trafik.
Shopping
Florens har ett varierat utbud av shopping. Du hittar det mesta mellan katedralen och floden Arno. Är du ute efter märkeskläder finns det många fashionabla butiker på Via Roma, Via de Calzaiuoli och Via Por Santa Maria. Du kan också hitta märkeskläder till mer humana priser på The Mall som är en outlet för kända märken. Det finns flera butiker som säljer skinka, salami och Pecorino.
Mat, dryck och nattliv
Det finns ett brett utbud av restauranger och caféer i Florens. Här finns allt från ett hål i väggen där man tar en espresso på väg till jobbet, till fina caféer som har eget bageri eller gör egen choklad. Det finns även barer där du köpa drinkar och små läckra frukost- eller lunchrätter. Gammeldags vinbarer finns också och är ett trevligt alternativ. I Italien går man till baren mitt på dagen för att ta en espresso eller en snabb matbit. Glassen i Italien håller världsklass och ska vara dagsfärsk.
Florens nattliv är rikt och du kan gå på traditionella festivaler, konserter med klassisk musik och dansföreställningar. Levande musik sprider stämning på barer, torg och gator. Rockkonserter med stora artister brukar arrangeras på Palasport som rymmer 700 åskådare. Någon gång förläggs även konserter på stadens fotbollstadium. Mer alternativa spelningar kan du hitta på Audiotorium Flog och Tenax.
Aktiviteter och sevärdheter
Florens är en av världens största turistorter och här finns arkitektur, historia och konst i överflöd. Katedralen Il Duomo, klädd i marmor, är den fjärde största i världen och tog 150 år att bygga. Kyrkan Santa Croce är Florens kanske vackraste kyrka där både Michelangelo, Dante och Machiavelli ligger begravda. Det medeltida Palazzo Vecchio är idag Florens stadshus och väl värt ett besök. Ponte Vecchio är Florens äldsta bro, här kan du fynda i en mängd guldbutiker. Palazzo Pitti erbjuder flera museer och en vacker park. Missa heller inte konstmuseet Uffizierna, där flera av de stora mästarna finns representerade. Vi kan rekommendera att förboka entrébiljett till stadens populäraste sevärdheter Galleria degli Uffizi och Galleria dell'Accademia, gärna tidigt på morgonen för att undvika långa köer. Under sen eftermiddag eller vid solnedgången är det fint att besöka Forte Belvedere eller Piazzale Michelangelo för att få en vacker utsikt över staden.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att ta sig runt i Florens är till fots, medtag därför promenadvänliga skor.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Italiens ambassad på telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Florens

De italienska myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Florens. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut. Barn under 10 år är undantagna från turistskatt.

Pris per person och natt:
1-2-3 stjärniga hotell/lägenhetshotell: 3 euro/person/natt
4-stjärniga hotell/lägenhetshotell: 4 euro/person/natt
5-stjärniga hotell/lägenhetshotell: 5 euro/person/natt

Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR) Växla till euro i kontanter före avresa. Kort accepteras i stor utsträckning och det finns många uttagsautomater. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italienska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till Florens
Panorama
Panorama
Florens, Toscana, Italien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 14 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 14 jan 2020, 3 dagar
San Gallo Palace
San Gallo Palace
Florens, Toscana, Italien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 17 dec 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 17 dec 2019, 3 dagar
The Westin Excelsior
The Westin Excelsior
Florens, Toscana, Italien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 10 dec 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 10 dec 2019, 3 dagar
Sök din resa till Florens