Se hotell (52)

Resor till Lissabon

Lissabon-området, Portugal
Tack vare det behagliga klimatet är en resa till Lissabon perfekt om du inte kan välja mellan en sol- eller stadssemester.
Staden är anlagd på sju kullar, vilket gör att en resa till Lissabon inte bara ger minnesvärda upplevelser av mat, livligt nattliv, sevärdheter och bra shopping -utan även en stor dos motion.

Charmig stad på stark frammarsch

I Lissabons traditionella affärskvarter mellan kullarna bedrivs fortfarande affärer, även om det i dag är fler modebutiker och banker än spetsknypplare och hattmakare (bägge finns dock). Dyker man in på rätt gata råder en gammaldags stämning med stiliga gamla caféer och barer, frisersalonger och skoputsarskrymslen. På en resa till Lissabon är det för den sakens skull ingen gammalmodig stad som väntar: alla de vanliga tecknen på en framgångsrik huvudstad i det tjugoförsta seklet finns här, från arkitektonisk nymodighet och ett öppnande mot vattnet till livlig trafik. Dessutom är kroglivet ännu ganska billigt, nattlivet sent och piggt, och milslånga, obebyggda sandstränder finns på bara ett par mils avstånd.

Estoril och Cascais

Den portugisiska rivieran kombinerar på ett charmigt sätt jetset-atmosfären kring det stora casinot, semesterparadisets sol och hav och månghundraåriga kultur. Området är rikt på nöjen och attraktioner, bland annat kan det skryta med några av Europas bästa golfbanor. Här kan du också njuta av färsk svärdfisk, tonfisk, hummer och krabba från Cascais fiskmarknad. Under din resa till Lissabon kan du ta lokaltåget hit över dagen, eller kombinera din semester i Lissabon med några nätter på rivieran.

Vings resor till Lissabon

När du bokar din resa till Lissabon med Ving kan du välja mellan en mängd hotell i olika prisklasser. Det klassiska Top Selection-hotellet Avenida Palace har skämt bort sina besökare sedan 1800-talet, här bor du centralt och lyxigt. Ska du resa med barn kan vi rekommendera barnvänliga Turim Lisboa Hotel, ett centralt och omtyckt hotell som är uppskattat bland tidigare gäster. När du bokar din resa till Lissabon med Ving bestämmer du själv hur länge du vill vara borta och vilken dag du vill resa, det kan vara allt från en weekend till en vecka, eller så länge du själv vill. Du kan även kombinera din vistelse i Lissabon med valfritt antal nätter i Estoril eller Cascais på den portugisiska rivieran. Då får du det bästa av båda världar med solsemester och cityresa i ett.
Bra att veta
  • Lyxhotell
  • Familjehotell
  • Hotell från 2 till 5 vågor
  • Restauranger och nattliv
  • Bra klimat
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Lissabon

SÖK DIN RESA TILL Lissabon

Mer om Lissabon

Maria njuter av livet på stranden

Sol och strand i Lissabon

Solstol eller storstad? I Lissabon uteseluter inte det ena det andra. Vår reseexpert Maria visar hur du kan uppleva både pulserande storstadsliv och avslappnat strandhäng under en och samma semester. Drömmer du om att surfa? Då är Lissabon ett perfekt resmål –hoppa på en buss eller ta en taxi till någon av de närliggande städerna med strand, där surfinstruktörer alltid är redo att ge en lektion.

Jan Gradvalls Lissabon

Jan Gradvalls Lissabon

Europas kanske coolaste huvudstad bjuder på mycket att se och göra. Jan Gradvall rapporterar med sina bästa tips i denna portugisiska pärla.

Tips på saker att göra i Lissabon

12 timmar i Lissabon

12 timmar i Lissabon

Lissabon är perfekt för en weekendresa, med många saker att se på kort tid. Vings korrespondent klämde in så mycket av staden han kunde på 12 timmar.

Mycket att upptäcka på kort tid