Se hotell (37)

Resor till Istanbul

Istanbul, Turkiet
Res till Istanbul med Ving och välj bland hotell i de historiska delarna eller nära butiker och trendiga restauranger i stadens nyare delar.
Istanbul är Turkiets största stad och stadens största hemlighet är dess tillgänglighet. Avstånden är korta, priserna är låga och man blir alltid bemött med lika delar artighet, vänlighet och nyfikenhet under en resa till Istanbul. Asien möter Europa och resultatet är en stad där alla känner sig hemma, oavsett om man lyssnar till turkisk gladpop på något café eller bländas av de praktfulla kakelväggarna i Blå Moskén. Istanbuls sevärdheter är världsberömda: Blå Moskén, Hagia Sophia och Topkapi-palatset är bara tre exempel på det rika turkiska arvet. Staden bjuder även på slående bysantinsk arkitektur. Kryddkrämare, barberare och skoputsare fyller gatorna och det kan hända att du väljer att gå istället för att ta spårvagnen. Istanbul är ingen gigantisk stad och det mesta kan nås till fots.

Beyoglu eller Sultanahmet?

Beyoglu är inte bara den trendigaste delen av Istanbul, det är också en av de trendigaste stadsdelarna i Europa. Här trängs barer, restauranger och egensinniga boutiquer med moderna hotell och ett kosmopolitiskt folkliv. Längre ner ligger Sultanahmet, tvärs över Gyllene Hornet. Här väntar historiska sevärdheter som Blå Moskén, Topkapi-palatset och Grand Bazaar med dess tusentals butiker. Vilken stadsdel du väljer för din resa till Istanbul är en smaksak, och det ena utesluter inte heller det andra eftersom det är lätt att hoppa på spårvagnen som förbinder de två stadsdelarna med varandra.

Istanbuls nöjesliv

Under din resa till Istanbul måste du självklart göra ett besök på ett turkiskt bad, Hamam. Har du sedan ork kvar i kroppen efter att du avslappnad och mjuk kommer ut från badet, väntar Istanbuls rika nattliv. Här finns nattklubbar som har öppet till sju på morgonen, så du kan lugnt njuta av en lång middag på någon restaurang innan du ger dig ut i natten. Under sommaren finns ett stort antal utomhusklubbar, och är du sugen på livemusik kan man hitta det mesta från jazz, rock och soul till reggae och tango.

Vings resor till Istanbul

Väljer du att resa till Istanbul med Ving kan du flyga direkt från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, och välja bland ett stort utbud av hotell. Du bestämmer själv när du ska resa och när du ska komma hem, en weekend eller lite fler dagar, och självklart gäller paketreselagen när du bokar en resa hos Ving. Du kan välja mellan hotell i olika prisklasser, här finns något för alla smaker och plånböcker. För dig som vill bo riktigt fint kan vi rekommendera Grand Hyatt Istanbul, ett exklusivt hotell med pool, gym, spa och centralt läge.
Bra att veta
  • Lyxhotell
  • Centrala hotell
  • Hotell i alla prisklasser
  • Bra shopping
  • Restauranger och nattliv
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Istanbul

SÖK DIN RESA TILL Istanbul

Inspiration inför din nästa resa till Istanbul

Spårvagn i Istanbul

En magisk resa genom Istanbul - där öst möter väst

Följ med vår reseexpert Tomas när han upptäcker färgstarka Istanbul - den spännande staden som ligger på gränsen mellan Europa och Asien som ruvar på intressant historia, kultur och massor av äventyr.