Se hotell (25)

Resor till Istanbul

Istanbul, Turkiet

Bokar du en resa till Istanbul med Ving kan du välja bland hotell både i de historiska delarna, och nära boutiquerna och de trendiga restaurangerna i stadens nyare delar.

Stadens största hemlighet är dess tillgänglighet. Avstånden är korta, priserna är låga och man blir alltid bemött med lika delar artighet, vänlighet och nyfikenhet under en resa till Istanbul. Orienten möter Europa och resultatet är en stad där alla känner sig hemma, oavsett om man lyssnar till turkisk gladpop på något café eller bländas av de praktfulla kakelväggarna i Blå Moskén. Istanbuls sevärdheter är världsberömda: Blå Moskén, Hagia Sophia och Topkapi-palatset är bara tre exempel på det rika turkiska arvet. Kryddkrämare, barberare och skoputsare fyller gatorna och det kan hända att du väljer att gå istället för att ta spårvagnen. Istanbul är ingen gigantisk stad och det mesta kan nås till fots.

Beyoglu eller Sultanahmet?

Beyoglu är inte bara den trendigaste delen av Istanbul, det är också en av de trendigaste stadsdelarna i Europa. Här trängs barer, restauranger och egensinniga boutiquer med moderna hotell och ett kosmopolitiskt folkliv. Längre ner ligger Sultanahmet, tvärs över Gyllene Hornet. Här väntar historiska sevärdheter som Blå Moskén, Topkapi-palatset och Grand Bazaar med dess tusentals butiker. Vilken stadsdel du väljer för din resa till Istanbul är en smaksak, och det ena utesluter inte heller det andra eftersom det är lätt att hoppa på spårvagnen som förbinder de två stadsdelarna med varandra.

Istanbuls nöjesliv

Under din resa till Istanbul måste du självklart göra ett besök på ett turkiskt bad, Hamam. Har du sedan ork kvar i kroppen efter att du avslappnad och mjuk kommer ut från badet, väntar Istanbuls rika nattliv. Här finns nattklubbar som har öppet till sju på morgonen, så du kan lugnt njuta av en lång middag på någon restaurang innan du ger dig ut i natten. Under sommaren finns ett stort antal utomhusklubbar, och är du sugen på livemusik kan man hitta det mesta från jazz, rock och soul till reggae och tango.

Vings resor till Istanbul

Väljer du att resa till Istanbul med Ving kan du flyga direkt från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, och välja bland över tjugo hotell. Du bestämmer själv när du ska resa och när du ska komma hem, en weekend eller lite fler dagar, och självklart gäller paketreselagen när du bokar en resa hos Ving. Du kan välja mellan hotell från 2 till 5 hjärtan, här finns något för alla smaker och plånböcker. För dig som ska resa utan barn och vill bo riktigt fint kan vi rekommendera Signature-hotellet Grand Hyatt Istanbul, ett exklusivt hotell med pool, gym, spa och centralt läge.

Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Centrala hotell
 • Hotell från 2 till 5 hjärtan
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Istanbul

Shopping
5,0
Mat & Dryck
4,0
Nöjesliv
4,0
Väder
 • januari
8°3°
2
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • februari
9°2°
3
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • mars
11°3°
4
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • april
16°7°
6
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • maj
21°12°
8
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • juni
25°16°
10
Soltimmar/dag
24
Regnfria dagar
 • juli
28°18°
11
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
 • augusti
28°19°
10
Soltimmar/dag
25
Regnfria dagar
 • september
24°16°
8
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • oktober
20°13°
5
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • november
15°9°
3
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • december
11°5°
2
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

3-5 timmar från Stockholm

Så reser du hit

Till Istanbul kan du resa hela året med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen Istanbul Airport till centrala Istanbul är ca 1 timme (ca 50 kilometer), beroende på trafik.
Shopping
Om du går från Blå Moskén ner mot Galata-bron kan du gå via Grand Bazar, kanske inte den bästa, men den absolut största basaren i Istanbul. Den rymmer över 4000 butiker som säljer allt från nästan äkta saffran till skinnmöbler och nytillverkade antikviteter. Alla är välkomna att titta, ta en kopp turkiskt kaffe på något av caféerna och kanske pruta på någon tilltänkt souvenir. Kom bara ihåg att själva prutandet skall vara ett ömsesidigt nöje. Trendigare shopping finns i butikerna längs shoppinggatan Istikal Cadessi uppe i Beyoglu, med mängder av butiker och varuhus. Vill du till de riktigt exklusiva butikerna beger du dig till shoppingcentret Akmerkez.
Mat, dryck och nattliv
Det turkiska köket är kanske mest känt för sina smakrika meze. Sådan plockmat finner du nästan överallt, men missa inte heller den mat som serveras i restaurangerna längs Istlikal Caddesi, där det traditionella turkiska köket lånat inspiration från hela Medelhavet.
I Istanbul finner du ett livligt nattliv, med allt från barer, pubar och diskotek till jazz- och rockbarer.
Aktiviteter och sevärdheter
I Istanbul finns gott om sevärdheter för dig som är intresserad av historia och kultur. Besök Arkeologiska museet, här du hittar en av världens största klassiska samlingar, med bland annat Alexandersarkofagen och fredsavtalet vid Kadesh ristat i sten. Missa inte heller Mosaikmuseet som skapades genom att man helt enkelt byggde tak över en del av de bysantinska kejsarnas palats, med gyllene mosaiker. Även Topkapipalatset är välkänt, detta var under århundraden hjärtat i det ottomanska världsimperiet.
Hur du tar dig runt
I Istanbul kan man köpa en så kallad "Akbil", detta är en metallplatta som fungerar som en biljett för ett visst antal resor med båt, buss, tunnelbana samt spårvagn. Bussnätet är väl utvecklat i staden och är ett smidigt transportmedel. Det finns tre spårvagnslinjer och två tunnelbanelinjer.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt i 6 månader vid ankomst till Turkiet vid resor under 90 dagar. För vistelse längre än 90 dagar krävs visum. För mer information hänvisar vi till Turkiets ambassad på telefon 08-23 08 40.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Turkiet.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Turkisk lira (TRY). De flesta internationella kort accepteras i vissa affärer och restauranger. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme.

El

220 V

Språk

Turkiska. De flesta som arbetar inom turistindustrin talar dock viss engelska eller tyska.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till Istanbul
Orient Mintur Hotel
Orient Mintur Hotel
Istanbul, Turkiet
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 6 dec 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 6 dec 2019, 3 dagar
Ottoman Imperial
Ottoman Imperial
Istanbul, Turkiet
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 6 dec 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 6 dec 2019, 3 dagar
Grand Hyatt Istanbulsignatureförvuxna
 • Passar vuxna
Grand Hyatt Istanbul
Istanbul, Turkiet
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 6 dec 2019 från Stockholm
Stockholm, 6 dec 2019, 3 dagar
Sök din resa till Istanbul