VĂ€der
 • januari
8°3°
2
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • februari
9°2°
3
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • mars
11°3°
4
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • april
16°7°
6
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • maj
21°12°
8
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • juni
25°16°
10
Soltimmar/dag
24
Regnfria dagar
 • juli
28°18°
11
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
 • augusti
28°19°
10
Soltimmar/dag
25
Regnfria dagar
 • september
24°16°
8
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • oktober
20°13°
5
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • november
15°9°
3
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • december
11°5°
2
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

3-5 timmar frÄn Stockholm

SĂ„ reser du hit

Till Istanbul kan du resa hela Äret med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn flygplatsen Istanbul Airport till centrala Istanbul Àr ca 1 timme (ca 50 kilometer), beroende pÄ trafik.
Shopping
Om du gÄr frÄn BlÄ Moskén ner mot Galata-bron kan du gÄ via Grand Bazar, kanske inte den bÀsta, men den absolut största basaren i Istanbul. Den rymmer över 4000 butiker som sÀljer allt frÄn nÀstan Àkta saffran till skinnmöbler och nytillverkade antikviteter. Alla Àr vÀlkomna att titta, ta en kopp turkiskt kaffe pÄ nÄgot av caféerna och kanske pruta pÄ nÄgon tilltÀnkt souvenir. Kom bara ihÄg att sjÀlva prutandet skall vara ett ömsesidigt nöje. Trendigare shopping finns i butikerna lÀngs shoppinggatan Istikal Cadessi uppe i Beyoglu, med mÀngder av butiker och varuhus. Vill du till de riktigt exklusiva butikerna beger du dig till shoppingcentret Akmerkez.
Mat, dryck och nattliv
Det turkiska köket Àr kanske mest kÀnt för sina smakrika meze. SÄdan plockmat finner du nÀstan överallt, men missa inte heller den mat som serveras i restaurangerna lÀngs Istlikal Caddesi, dÀr det traditionella turkiska köket lÄnat inspiration frÄn hela Medelhavet.
I Istanbul finner du ett livligt nattliv, med allt frÄn barer, pubar och diskotek till jazz- och rockbarer.
Aktiviteter och sevÀrdheter
I Istanbul finns gott om sevĂ€rdheter för dig som Ă€r intresserad av historia och kultur. Besök Arkeologiska museet, hĂ€r du hittar en av vĂ€rldens största klassiska samlingar, med bland annat Alexandersarkofagen och fredsavtalet vid Kadesh ristat i sten. Missa inte heller Mosaikmuseet som skapades genom att man helt enkelt byggde tak över en del av de bysantinska kejsarnas palats, med gyllene mosaiker. Även Topkapipalatset Ă€r vĂ€lkĂ€nt, detta var under Ă„rhundraden hjĂ€rtat i det ottomanska vĂ€rldsimperiet.
Hur du tar dig runt
I Istanbul kan man köpa en sÄ kallad "Akbil", detta Àr en metallplatta som fungerar som en biljett för ett visst antal resor med bÄt, buss, tunnelbana samt spÄrvagn. BussnÀtet Àr vÀl utvecklat i staden och Àr ett smidigt transportmedel. Det finns tre spÄrvagnslinjer och tvÄ tunnelbanelinjer.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt i 6 mÄnader vid ankomst till Turkiet vid resor under 90 dagar. För vistelse lÀngre Àn 90 dagar krÀvs visum. För mer information hÀnvisar vi till Turkiets ambassad pÄ telefon 08-23 08 40.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Turkiet.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Turkisk lira (TRY). De flesta internationella kort accepteras i vissa affÀrer och restauranger. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme.

El

220 V

SprÄk

Turkiska. De flesta som arbetar inom turistindustrin talar dock viss engelska eller tyska.

Övrigt

LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till Istanbul
The Peak Hotel
The Peak Hotel
Istanbul, Turkiet
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Inkl. frukost
 • Avresa 3 maj 2020 frĂ„n Stockholm
Frukost
Flyg och 2 hotellnÀtter
3 maj 2020 frÄn Stockholm
Hilton Istanbul Bosphorus
Hilton Istanbul Bosphorus
Istanbul, Turkiet
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Avresa 3 maj 2020 frĂ„n Stockholm
Flyg och 2 hotellnÀtter
3 maj 2020 frÄn Stockholm
Sök din resa till Istanbul